ELENIA TIEDOTE: Turvallinen työskentely sähköverkon läheisyydessä

EtusivuAjankohtaisetELENIA TIEDOTE: Turvallinen työskentely sähköverkon läheisyydessä

ELENIA TIEDOTE 24.10.2019

Turvallinen työskentely sähköverkon läheisyydessä

Kaivutyöt tai konetyöskentely metsä- ja peltotöissä ilmalinjan läheisyydessä aiheuttavat valitettavan usein sähköverkkovaurioita.

Sähköverkon vaurio on turvallisuusriski työn suorittajalle ja ulkopuolisille. Vaurio voi aiheuttaa sähkökatkon sekä kustannuksia ja haittoja vaurioiden aiheuttajille, asiakkaille ja sähköverkkoyhtiölle.

Ihmisten aiheuttamat verkkovauriot voidaan ehkäistä hyvällä suunnittelulla ja ennakoivilla toimenpiteillä. Suosittelemme hyödyntämään maksuttomia palvelujamme, joilla voidaan varmistaa turvallinen työskentely sähköverkon läheisyydessä.

Kätevää palvelua

Maakaapeleita on sijoitettu infrareittejä hyödyntäen, mutta myös puistoalueille, pelloille, vesistöihin ja metsiin. Kaapeleita voi sijaita yllättävissäkin paikoissa, taajamien lisäksi myös harvaan asutulla tai asumattomalla seudulla.

Ennen kaivutyöhön ryhtymistä on selvitettävä, sijaitseeko kaivualueella kaapeleita. Sijaintitiedot kaivualueen kaapeleista ovat saatavilla kartalle merkittyinä maksuttomasta palvelusta www.kaivulupa.fi

Jos alueella sijaitsee kaapeleita, maksuton näyttöpalvelu merkitsee ne maastoon tilauksesta. Kaivutöissä on muistettava 1-2 metrin turvaetäisyys jännitteiseen maakaapeliin.

Ohje turvalliseen työskentelyyn sähköverkon läheisyydessä:
Turvallinen työskentely sähköverkon läheisyydessä (pdf)

Ohjeet ja tiedot palveluista löytyvät myös Elenian verkkosivuilta alla olevista linkeistä.
https://www.elenia.fi/sahko/kaapelinnaytto
https://www.elenia.fi/sahko/keskeytysjarjestelyt
https://www.elenia.fi/sahko/puunkaatoapu