Ikaalisten kaupunki seuraa aktiivisesti koronavirustilannetta

Ikaalisten kaupunki seuraa aktiivisesti koronavirustilannetta

Seuraamme Ikaalisissa koronaviruksen leviämisen valtakunnallista tilannetta. Ikaalisten kaupunki tekee aktiivisesti yhteistyötä Pirkanmaan sairaanhoitopiirin sekä THL:n kanssa.

Suomessa on todettu kymmenen uutta koronavirustartuntaa.

  • Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä kolme tapausta
  • Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä kolme tapausta
  • Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirissä yksi tapaus
  • Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä yksi tapaus
  • Pohjois-Karjalan sairaanhoitopiirissä yksi tapaus
  • Pohjois-Savon sairaanhoitopiirissä yksi tapaus

Sairaanhoitopiirit ja paikalliset terveydenhuollon viranomaiset jatkavat tilanteen selvittämistä yhdessä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) kanssa. Tähän mennessä Suomessa on todettu oin 40 koronavirustartuntaa.

Muistutuksena vielä Ikaalilaisille:

Koronaviruksen, samoin kuin tavallisen influenssan oireisiin kuuluvat: kova kuume, lihaskivut, pääsärky, hengenahdistus. Oireita voi seurata kotona ja ottaa kuumetta alentavaa lääkettä, lepoa ja juomaa. Mikäli esiintyy yleistilanlaskua, voimakasta hengenahdistusta tai vointi muuten vaatii terveydenhuollon henkilökunnan kannanottoa, kannattaa ottaa ensisijaisesti yhteyttä puhelimella ma-pe kello 7.30 -15.30 Ikaalisten sotekeskuksen lääkärin- ja hoitajanvastaanottoon puh. 03 450 1510

Päivystysajan yhteystiedot löytyvät alla olevasta linkistä:

https://ikaalinen.fi/sosiaali-ja-terveyspalvelut/terveys/ensiapu/

THL:n sivuilta saa hyvää ja ajantasaista tietoa koronaviruksen leviämistilanteesta sekä ohjeita miten toimia jos epäilet saaneesi tartunnan sekä ohjeita tartunnalta suojautumiseen.

Lue esimerkiksi THL:n verkkosivuilta: Jos olet vähääkään sairas, soita mummolle – älä mene käymään

Uuden koronaviruksen (COVID-19) riskit vanhuksille ja riskiryhmiin kuuluville ovat muita suuremmat. Virus aiheuttaa useammin vakavia oireita ikääntyneille ja niille, joilla on jo jokin perussairaus, kuten diabetes, sydänsairaus tai keuhkosairaus. Uuden koronaviruksen aiheuttamaa tautia on havaittu lapsilla ja nuorilla vähän ja oireet ovat olleet lieviä. Vakavia tautitapauksia ja kuolemantapauksia on maailmalla ollut erityisesti yli 70-vuotiailla, joilla on jo jokin perussairaus, kuten diabetes tai sydän- ja verisuonitauti. Korkein riski on yli 80-vuotialla. Koronavirus tarttuu pisara- ja kosketustartuntana, kun ihminen yskii tai aivastaa. Virus voi tarttua myös tahrautuneiden käsien ja pintojen välityksellä.

Artikkeli kokonaisuudessaan: https://thl.fi/fi/-/jos-olet-vahaakaan-sairas-soita-mummolle-ala-mene-kaymaan