Skip to content

Kaupungin infotilaisuus Idea-kampuksella uusille opiskelijoille

Uusi lukuvuosi käynnistyi Idea-kampuksella

Ikaalinen on koulutuskaupunki. Missä muussa noin 7000 asukkaan kaupungissa on yli 600 toisen asteen opiskelijaa? Joka syksy kaupunki saa runsaasti uusia opiskelijoita, jotka tuovat elämää ja piristystä kaupunkiin. Joukko Ikaalisten kaupungin viranhaltijoita vieraili keskiviikkona puhumassa uusille toisen asteen opiskelijoille Idea-kampuksella. Kahdessa eri tilaisuudessa oli yhteensä vähän reilut 150 uutta opiskelijaa. Ensimmäisessä ryhmässä olivat lukiolaiset ja kauppaoppilaitoksen opiskelijat. Toisessa ryhmässä olivat Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksen opiskelijat. Ensimmäisessä ryhmässä opiskelijoista noin puolet oli Ikaalisista ja toisessa ryhmässä reilusta sadasta opiskelijasta vain 3 oli Ikaalisista. Ylivoimaisesti suurin osa opiskelijoista hakeutuu Ikaalisiin opiskelemaan toisilta paikkakunnilta.

Toisen asteen opiskelijat ovat Ikaalisille suuri mahdollisuus, jos vain osaamme hyödyntää tämän. Usein puhutaan opiskelijoiden mukanaan tuomista negatiivisista asioista. Toki niitäkin on, mutta kyllä meidän on huomioitava erityisesti ne positiiviset asiat, koska niitä on paljon enemmän.

Monissa Ikaalisten kokoisissa kunnissa toisen asteen opiskelu on kutistunut vain lukion varaan. Ikaalisissa toisen asteen koulutus on erittäin monipuolinen. Lukion, kauppaoppilaitoksen ja lähihoitajakoulutuksen lisäksi Ikaalisissa on Pohjoismaiden laaja-alaisin käsi- ja taideteollisuusoppilaitos (IKATA).  Ikäluokat pienenevät, joten Ikaalisille on tärkeää saada jatkossa näistä opiskelijoista entistä suurempi osa jäämään asumaan ja yrittämään Ikaalisiin. Uudessa Idea-kampuksessa on vetovoimaa ja yhteistyössä SASKY koulutuskuntayhtymän kanssa meidän on edelleen tehostettava markkinointia. Yrittäjähenkisille opiskelijoille on mahdollistettava selkeä polku kohden omaa yritystä, joka tietenkin kannattaa perustaa Ikaalisiin.

Kaupunginjohtaja Kari Tolonen ja sivistysjohtaja Tapio Ala-Rautalahti