Skip to content

Kaupunginjohtajalla on asiaa!

28.1.2021

Koronaviruksen aiheuttamat haasteet synkistävät Ikaalisten työllisyystilastoja

Covid-19 pandemian vaikutus Ikaalisten työllisyyteen on ollut erittäin haasteellinen. Suurin syy tähän on se, että Ikaalinen on matkailukaupunkina kärsinyt koronaviruksen vaikutuksesta voimakkaasti. Pandemian alusta saakka matkailualan lomautukset ja irtisanomiset ovat synkistäneet Ikaalisten työllisyystilastoja. Tilannetta ei ole ainakaan helpottanut työllisyyden kuntakokeilun jatkuva siirtyminen. Näillä näkymin se lähtee liikkeelle vasta 1.3.2021, kun kokeilun piti alun perin alkaa jo vuoden 2020 alusta. Työllisyyden kuntakokeilu mahdollistaa paikallisen osaamisen hyödyntämisen työllistämisen esteiden poistamisessa. Kaupunki tekee omalta osalta kaikkensa työllisyystilanteen parantamiseksi ja tietenkin haluamme kaikki uskoa siihen, että koronavirus voitetaan pian ja päästään taas normaaliin tilanteeseen. Valoa on kuitenkin näkyvissä. Siitä hyvänä esimerkkinä ovat mm. Fortumin julkaisemat uutiset uusista työpaikoista Ikaalisissa.

Kari Tolonen
kaupunginjohtaja

 


3.4.2020

Ikaalisten johtoryhmällä on tärkeää asiaa nuorille!

Vaikka suurin osa nuorista ei olekaan riskiryhmää, voivat he silti levittää koronavirusta liikkuessaan ryhminä iltaisin ja viikonloppuisin. Otetaan siis yhteyttä kavereihin myös iltaisin ja viikonloppuisin netin kautta!
#ikaalinen #korona

Tästä videoon!

Kari Tolonen
kaupunginjohtaja

*********************************************************************************

 

20.3.2020

Miten koronaviruspandemia muuttaa Suomea?

Sen jälkeen kun koronaviruspandemia on voitettu, monet asiat ja toimintatavat voivat olla hyvin erilaisia. Tässä muutamia ajatuksia, minkälainen Suomi voisi olla koronan jälkeen:

1) Ennen lievää syyllisyyttä aiheuttanut etätyö on arvostettavaa ja hyväksyttyä.
2) Etäopetuspedagogiikka on kehittynyt loistavaksi.
3) A2-kieliä opetetaan runsaasti myös etänä.
4) Toisista huolehtiminen on lisääntynyt Suomessa.
5) Pienten kuntien/kaupunkien ja maaseudun vetovoima on lisääntynyt. On upeaa asua maaseutumaisissa pienissä kunnissa edullisesti omakotitaloissa ja tehdä etätöitä. Mahdollisten epidemioiden iskiessä pienissä kunnissa/kaupungeissa on tilaa liikkua turvallisesti luonnossa.
6) Luonto säästyy, kun kokouksiin ei enää ajella, vaan kokoukset pidetään etänä.

Toivottavasti koronavirus kukistetaan pian!

Oheisessa videossa on Ikaalisten rauhaisaa maisemaa.
Tästä videoon

Kari Tolonen
kaupunginjohtaja