Skip to content

Lemmikkieläinten ruokien tuotantolaitos Ikaalisiin

LEMMIKKIELÄINTEN KUIVARUOKATEHDAS IKAALISIIN

 

Tsekkiläinen lemmikkieläintuoteyritys Vafo Group ostaa tamperelaisen Prima Pet Premium Oy:n ja investoi Ikaalisiin Skandinavian modernimman lemmikkien kuivaruokatehtaan

Tehdasinvestointi Ikaalisiin lisää merkittävästi kotimaassa valmistetun kuivaruoan tarjontaa päivittäistavarakaupassa. Investointi on arvoltaan 7–8 miljoonaa euroa ja työllistää suoraan 20–25 henkilöä. Yhteistyö Prima Pet Premiumin ja Vafon välillä on jatkunut jo yli 15 vuotta. Yrityskauppa on luonteva jatkumo yhteistyölle ja mahdollistaa liiketoiminnan kasvun koti- ja ulkomaan markkinoilla.

Vafo Group on tsekkiläinen perheyhtiö, jonka liikevaihto on noin 250 M€. Yhtiöllä on useita omia tehtaita ja toimipisteet kuudessa maassa ympäri Euroopan sekä vientiä yli 75 maahan. Vafon omistajan Pavel Bouškan mukaan yrityskauppa Prima Pet Premiumin kanssa oli pitkälle yhteistyölle luonnollinen jatkumo.

”Syitä yrityskauppaan on monta. Tärkeimpinä näen Prima Pet Premiumin loistavan ja osaavan tiimin. Jaamme yhdessä saman intohimon lemmikkejä kohtaan ja näemme investoinnin Ikaalisissa suurena mahdollisuutena. Uskon vahvasti, että yhdistämällä teknisen tietotaitomme ja Prima Pet Premiumin paikallistuntemuksen, tästä tehdasprojektista tulee menestyksekäs. On myös ilo saada toimitusjohtaja Petri Tiitola ja operatiivinen johtaja Timo Pärssinen konsernimme johtoryhmään!”

Suomen ja Ikaalisten sijainti on etu

Prima Pet Premiumin perustaja, toimitusjohtaja Petri Tiitola näkee kotimarkkinan kasvun lisäksi sijainnin tuomaa nostetta myös muissa Pohjoismaissa ja Venäjällä. Operatiivisen johtajan Timo Pärssisen mukaan lyhyemmät logistiset ketjut tukevat hyvin kuluttajien kiinnostusta paikalliseen ruoantuotantoon ja sen pienempiin ilmastovaikutuksiin.

Tulemme käyttämään kuivaruoan valmistuksessa mahdollisimman laajasti kotimaista lihaa, kalaa, kanaa ja kauraa sekä marjoja. Näiden saannin näkökulmasta Ikaalinen on loistavalla paikalla. Aloitamme neuvottelut raaka-ainetoimittajien kanssa jo tehtaan rakennusvaiheessa. Tällaisia hyviä uutisia kelpaa nyt kertoa niin yhteistyökumppaneille kuin lemmikkien omistajillekin”, Pärssinen iloitsee.

Kuivaruokatehdas työllistää Suomessa täyteen vauhtiin päästessään välillisesti noin 50 henkeä ja nousee näin Ikaalisten viiden suurimman työllistäjän joukkoon.

Hankesuunnittelu alkoi vuonna 2020 ja ensimmäiset tuotantolinjat käynnistyvät suunnitelmien mukaan vuoden 2022 aikana. Tällä hetkellä Suomessa lemmikkien kuivaruokia valmistavat tehtaat ovat suhteellisen pieniä. Rakennettava tehdas tulee olemaan Suomen suurin.

Vuonna 2019 Prima Pet Premium Oy hankki omistukseensa enemmistön lemmikkieläinten raakaruokaa valmistavasta Kennelpakaste Oy:stä. Uusi tuotantolaitos nousee Kennelpakasteen kanssa samalle tontille.

Prima Pet Premiumin vuonna 2019 teettämän kuluttajatutkimuksen mukaan suomalaiset haluavat tarjota lemmikeilleen kohtuuhintaista, maistuvaa ja terveellistä ravintoa. Vahvistuvaan trendiin kotimaisuudesta halutaan myös vastata paremmin, joten tuotannon lisääminen Suomessa on vahva arvovalinta. Tällä hetkellä Prima Pet Premium valmistuttaa kuivaruuat sertifioidussa Vafo Groupin tehtaassa Tsekeissä.

Uusi tuotantolaitos tulee valmistamaan Prima Pet Premiumin omien tuotemerkkien lisäksi myös private label -tuotteita. Prima Pet Premium on yksi merkittävimmistä lemmikkialan toimijoista Suomessa ja sen tuotemerkkejä ovat Hau-Hau Champion, PrimaCat, PrimaDog, Freddy & Birdy ja Planet Pet Society.

 

Lisätietoja:

Operatiivinen johtaja Timo Pärssinen

050 575 0010

timo.parssinen@primapetpremium.fi

Prima Pet Premium Oy on tamperelainen, vuonna 1999 toimintansa aloittanut lemmikkieläinruokien ja -tarvikkeiden valmistaja, valmistuttaja, maahantuoja ja tukkuliike. Liikevaihto oli vuonna 2020 noin 39 M€. Yrityksellä on toimintaa Suomessa, Ruotsissa ja Virossa sekä vientiä yli 15 maahan. Henkilökuntaa yrityksellä on noin 90, päätoimipaikka Tampere.

www.primapetpremium.fi