Skip to content

Pirkanmaan Jätehuolto tiedottaa!


Pirkanmaan Jätehuollon tiedote 3.4.2020

Kannustamme kaikkia kodin jätteiden lajitteluun

Kodeissa tehdään ja syödään ruokaa enemmän kuin yleensä. Samalla myös jätettä syntyy enemmän. Kodin jätteiden lajittelulla ja tiiviillä pakkaamisella on iso vaikutus jätehuollon sujuvuuteen. Pirkanmaan Jätehuollon alueella tyhjennetään päivittäin noin 12 500 jäteastiaa.

Biojätettä, metallia sekä kartonki-, lasi- ja muovipakkauksia voi lajitella aivan normaalisti ja viedä joko omassa pihassa oleviin jäteastioihin tai ekopisteeseen.

– Jäteastioita tyhjennetään tällä hetkellä ihan normaaliin tapaan. Sekajäteastiat täyttyvät kuitenkin kovaa kyytiä. Jokainen voi omalta osaltaan vaikuttaa siihen lajittelemalla kodin kierrätettävät jätteet erikseen ja pakkaamalla jätteet tiiviisti. Se on myös ympäristön kannalta parasta, kertoo Pirkanmaan Jätehuollon tekninen päällikkö Timo Varsala.

Miten ja minne jätteet lajitellaan?

Jos pihassasi on biojäteastia, pakkaa ruuantähteet, kuoret sekä suodatinpussit ja tipauta astiaan. Biojätteen voi myös kompostoida. Pakkausjätteet lajitellaan joko pihassa oleviin jäteastioihin tai viedään ekopisteelle. Kartonkipakkaukset tulee litistää, jotta niitä mahtuu jäteastiaan mahdollisimman paljon.

– Kierrätys.info on verkkopalvelu, josta löytyy kätevästi lähin ekopiste, jonne pakkausjätteitä ja metallia voi käydä viemässä. Parhaimmillaan ekopiste osuu oman lenkkireitin tai kauppamatkan varteen. Ekopisteet ovat auki ympäri vuorokauden, kertoo asiakkuuspäällikkö Virpi Oksala Pirkanmaan Jätehuollosta.

Erilaisten jätteiden lajitteluun saa ohjeita osoitteessa www.lajittele.se

Lisätietoja:
Pirkanmaan Jätehuolto Oy, 17 kunnan yhtiö
asiakkuuspäällikkö Virpi Oksala, p. 050 581 9328
tekninen päällikkö Timo Varsala, p. 050 338 2463
www.pjhoy.fi

 

Jätehuolto ja korona
Jätehuolto toimii myös poikkeusolosuhteissa. Löydät ajantasaiset palvelutietomme ja toimintaohjeet www.pjhoy.fi/korona