Skip to content

Liikkuminen työikäiset

Työikäisten ”Hyvää oloa liikkumisesta”  -sivustolta löydät palveluita, jotka tukevat hyvinvointiasi liikunnan avulla.

 

Ohjaus omaehtoiseen liikkumiseen

Terveyskylän liikunnan aloittaminen-omahoito-opas 

Fyysistä aktiivisuutta voi lisätä monin eri tavoin iästä ja toimintakyvystä riippumatta. Tärkeintä on löytää itselle sopivat keinot oman liikkumisen lisäämiseksi ja ylläpitämiseksi.Terveyskylän Liikkumisen aloittaminen -omahoito-ohjelmassa on 15 istuntoa. Ne sisältävät tehtäviä, mielenkiintoista tietoa liikunnasta sekä käytännön liikuntavinkkejä ohjeiden ja linkkien muodossa. Voit edetä ohjelmassa omaan tahtiisi.

Omaolon liikuntaohjelma terveysliikkujalle

Omaolon Valmennusohjelman tarkoituksena on kannustaa ja auttaa liikkumaan terveyden kannalta riittävästi. Valmennusohjelmassa annetaan vinkkejä perusliikkumiseen ja sen lisäämiseen. Valmennus sisältää 13 viestiä ja se pohjautuu Duodecim STAR® Terveystarkastus ja -valmennukseen.

UKK-instituutti, arvioi liikkumisesi

Verkkosovellus auttaa sinua arvioimaan nykyisiä liikkumistottumuksiasi ja vertaamaan tottumuksiasi liikkumisen suosituksiin. Verkkosovellus kertoo, liikutko suosituksen mukaisesti ja antaa palautetta mahdollisista muutostarpeista sekä vinkkejä muutosten tekemisen tueksi.

UKK-instituutti, vinkkejä liikuntasuositusten täyttämiseen

UKK-instituutin koostesivu tarjoaa vinkkejä, jotka auttavat lisäämään liikettä ja muilla tavoin täyttämään liikkumisen suosituksen eri osioiden tavoitetilaa tai vähimmäissuosituksia. 

 

Yksilöllinen liikuntaneuvonta

Liikuntaneuvonta

Maksuton liikuntaneuvonta on suunnattu kaikenikäisille ikaalilaisille, jotka liikkuvat terveytensä kannalta liian vähän, eivät ole löytäneet sopivaa liikuntamuotoa tai kaipaavat neuvoja liikkumiseen tai ravitsemukseen. Liikuntaneuvonnassa keskustellaan asiakkaan liikkumistottumuksista, käydään läpi alueen liikuntatarjontaa, pohditaan oikeanlaista syömistä ja ateriarytmiä ja tehdään tarvittaessa liikunta- tai ravitsemussuunnitelma asiakkaan toiveista ja tilanteesta riippuen.

Fysioterapia

Parkonhelmi

Pärkönhelmi on lämminhenkinen hyvinvointikeskus Ikaalisen Vanhassa Kauppalassa.
Pärkönhelmi tarjoaa kokonaisvaltaista hyvinvointia keholle, mielelle, sielulle ja kodille.

 

Liikuntaneuvonnan ryhmätoiminta

Liikuntatoimen ryhmät

Ohjatut kävelyryhmät 

Ikaalisten alueella toimivat urheiluseurat

Lasten, nuorten ja perheiden sivujen ollessa vielä työnalla, tässä linkki lasten ja nuorten ja perheiden kesätekemiseen 2022 

Urheiluseura Mansoniemen meno Yhteystiedot: Mirja Ojanen, mansoniemen.meno@gmail.com, 39500 Ikaalinen

Avoimia liikuntatapahtumia (vaellus, sauvalenkit, ym.), joissa opastetaan välineissä, tekniikassa ym. Ei tarvita lähetettä.

 

Ikaalisten Kuntoilijat ry

Tästä www-sivuille 

Ikaalisten Kuntoilijat tarjoaa yksittäisiä, erilaisia luonnossa toteutettavia tapahtumia, joista ilmoitetaan erikseen 2-kertaa vuodessa ilmestyvässä lehdessämme, sekä paikallislehdessä, Facebook-sivuilla (Ikaalisten Kuntoilijat) ja Ikaalisten kaupungin tapahtumakalenterissa. Lähetettä ei tarvita.

Ikaalisten Invalidit ry

Yhteystiedot: puheenjohtaja Eija-Liisa Lähdekorpi, 040 566 9180, eijaliisa.info@gmail.com sihteeri Ulla Penkki, 040 078 9501, ulla.penkki@gmail.com Jäsenmaksut 14 €, kannatusjäsen 30 € Ikaalisten Invalidit tarjoaa yksittäisiä kulttuuri- ja liikuntatapahtumia. Lisäksi tarjolla maksutonta vertaistukea jäsenille. Yhdistyksen jäsenillä mahdollisuus saada korvausta esim. kuntosali- ja liikuntaharrastukseen 10 € maksukuittia vastaan kerran vuodessa. Tarjolla on ollut myös vesivoimistelua Ikaalisten kylpylässä, palvelu lakkasi kylpylän toiminnan päättymiseen. Yhdistys osallistui palvelun tukemiseen 20,- € per jäsen. Vesivoimisteluun ei tarvita lähetettä ja jäsen maksaa kortin hinnan vähennettynä yhdistyksen korvauksella. Mahdollisuus osallistua myös ryhmäliikuntaan Jyllin kodilla, Jyllinkatu 3 Ikaalinen. Palvelu  ilmainen ja toteutuu yhteistyössä Reumayhdistyksen kanssa. Voimisteluun ei tarvita lähetettä.

Kyrösjärven Seudun Diabetesyhdistys ry, Ikaalisten Insutiimi – vertaistukikerho Elintapaohjauksen vapaaehtoistoiminta

Yhteystiedot: Reijo Saarela, puh. 0445152104, reijoisukki@gmail.com, Teljonkatu 14, 39500 Ikaalinen. Virkistysmatkoja, sekä luentoja. Maksuton vertaistukiryhmä diabeetikoille ja heidän läheisilleen. Ei edellytä yhdistyksen jäsenyyttä. Myös muut kiinnostuneet tervetulleita. Kokoontuu pääsääntöisesti joka kuukauden 3. torstai Aito Säästöpankin kerhohuoneessa kello 17.00. Kokouksista ilmoitetaan UutisOivan seuratoimintapalstalla. Kokouksissa saa tietoa mm. ravitsemuksesta, liikunnasta ja unesta. Ei tarvita lähetettä.

Sydänliiton sivut (Kyrösjärvenseutu)

Kyrösjärven Reuma ja Tules ry

Parkonhelmi

 

Retkeilypaikat ja luontokohteet

Puistot

Ulkoilu

Liikuntavinkkejä kotona liikkumiseen

 

Urheilukentät, urheilupaikat, kuntosali

Ulkoliikuntapaikat

Sisäliikuntapaikat

Tutustu Terveyskylän palveluihin lisää tästä linkistä 

”Terveyskylä tarjoaa tietoa ja tukea kaikille, hoitoa potilaille ja työkaluja ammattilaisille.​​​​” 

Tutustu Omaolon palveluihin lisää tästä linkistä

”Omaolosta löydät sosiaali- ja terveyspalvelut nopeasti ja esteettömästi, ympäri vuorokauden – vaikka kotisohvaltasi!”

Järjestöt ja yhdistykset järjestävät terveyttä ja hyvinvointia edistävää toimintaa. Katso Ikaalisissa toimivien järjestöjen tiedot Lähellä.fi sivustosta