Skip to content

Syöminen työikäiset

Työikäisten ”Hyvää oloa syömisestä” -sivustolta löydät palveluita, jotka tukevat hyvinvointiasi syömisen/terveellisen ruokavalion avulla.

Digitaaliset omahoitopalvelut (ravitsemus) aikuisille

Terveyskylän syötkö sopivasti- itsehoito-opas

Mihin olet ruokatottumuksissasi tyytyväinen ja mihin kaipaat kohennusta? Terveyskylän omahoito-ohjelman avulla voit arvioida, syötkö terveytesi kannalta sopivasti. Tavoite on, että löydät ohjelman avulla reitin entistä paremman ravitsemusterveyden polulle.

Terveyskylän ravitsemus riittäväksi – estä vajaaravitsemus omahoito-ohjelma

Saatko riittävästi ravintoaineita ruokavaliostasi? Vajaaravitsemuksen riski ei näy aina päälle päin. Vajaaravitsemus tarkoittaa tilanteeseen nähden riittämätöntä ravitsemusta.Ravitsemus riittäväksi – Estä vajaaravitsemus -omahoito-ohjelma antaa sinulle mahdollisuuden arvioida ravitsemuksesi riittävyyttä nykyisessä elämäntilanteessasi.

Omaolon terveyttä edistävä ravinto -valmennus

Terveyttä edistävän ravinnon valmennusohjelma tarjoaa käytännön työkalut ja vinkit terveelliseen ja laadukkaaseen syömiseen. Tavoitteena on myös oppia uutta ja motivoitua tekemään hyviä valintoja omassa ruokavaliossa. Valmennusohjelman sisältö pohjautuu vankkaan tutkimustietoon suomalaisten ravitsemussuosituksista, jotka annostellaan käytännönläheisesti. Valmennus sisältää 17 viestiä ja se pohjautuu Duodecim STAR® Terveystarkastus ja -valmennukseen.

Omaolon painonhallinta -valmennus

Painonhallintaohjelma auttaa sinua pohtimaan painoosi vaikuttavia tottumuksiasi ja arkipäivän ratkaisuja, joilla voit saada painosi paremmin hallintaasi. Saat viikoittain neuvoja ja tehtäviä, joiden avulla voit vähentää ylimääräisiä kiloja. Valmennus sisältää 13 viestiä ja se pohjautuu Duodecim STAR® Terveystarkastus ja -valmennukseen

 

Yksilöllinen ravitsemusneuvonta työikäisille

Liikuntaneuvonta (sisältää myös ravitsemusneuvontaa)

Haluatko lisätä liikuntaa, muttet tiedä mistä tai miten aloittaa? Mietityttääkö ruokailutottumuksesi? Maksuton liikuntaneuvonta on suunnattu kaikenikäisille ikaalilaisille, jotka liikkuvat terveytensä kannalta liian vähän, eivät ole löytäneet sopivaa liikuntamuotoa tai kaipaavat neuvoja liikkumiseen tai ravitsemukseen. Liikuntaneuvonnassa keskustellaan asiakkaan liikkumistottumuksista, käydään läpi alueen liikuntatarjontaa, pohditaan oikeanlaista syömistä ja ateriarytmiä ja tehdään tarvittaessa liikunta- tai ravitsemussuunnitelma asiakkaan toiveista ja tilanteesta riippuen. Liikuntaneuvontaan voit tulla terveyskeskuksesta tai ottamalla itse yhteyttä liikuntaneuvontaan, jos haluat lisätä liikuntaa osaksi elämäntapojasi, etkä ole aivan varma mistä ja miten aloittaa.

Ravitsemusohjauksen ryhmätoiminta työikäisille

Kyrösjärven Seudun Diabetesyhdistys ry, Ikaalisten Insutiimi – vertaistukikerho Elintapaohjauksen vapaaehtoistoiminta Yhteystiedot: Reijo Saarela, puh. 0445152104, reijoisukki@gmail.com, Teljonkatu 14, 39500 Ikaalinen. Virkistysmatkoja sekä luentoja. Maksuton vertaistukiryhmä diabeetikoille ja heidän läheisilleen. Ei edellytä yhdistyksen jäsenyyttä. Myös muut kiinnostuneet tervetulleita. Kokoontuu pääsääntöisesti joka kuukauden 3. torstai Aito Säästöpankin kerhohuoneessa kello 17.00. Kokouksista ilmoitetaan UutisOivan seuratoimintapalstalla. Kokouksissa saa tietoa mm. ravitsemuksesta, liikunnasta ja unesta. Ei tarvita lähetettä.

Sydänliitto, Kyrösjärvenseutu

Kyrösjärven Reuma ja Tules Ry

Tutustu Terveyskylän palveluihin lisää tästä linkistä 

”Terveyskylä tarjoaa tietoa ja tukea kaikille, hoitoa potilaille ja työkaluja ammattilaisille.​​​​” 

Tutustu Omaolon palveluihin lisää tästä linkistä

”Omaolosta löydät sosiaali- ja terveyspalvelut nopeasti ja esteettömästi, ympäri vuorokauden – vaikka kotisohvaltasi!”

Järjestöt ja yhdistykset järjestävät terveyttä ja hyvinvointia edistävää toimintaa. Katso Ikaalisissa toimivien järjestöjen tiedot Lähellä.fi sivustosta