Skip to content

Kovelahti

TERVETULOA KOVELAHTEEN!

Kovelahti on vireä ja elinvoimainen kylä luoteis-Ikaalisissa. Nämä sivut on tarkoitettu tietolähteeksi kovelahtelaisille, ex-kovelahtelaisille ja kaikille muille Kovelahdesta kiinnostuneille. Tutustu Kovelahteen vasemmalla olevien linkkien kautta. Täältä löydät myös kuvagallerian sekä tietoja tulevista tapahtumista.

Facebookista löytyy myös Kovelahti-ryhmä, jossa tiedotetaan tapahtumista ja keskustellaan Kovelahteen liittyvistä asioista. Liity mukaan!

Ajankohtaista

Kulttuurihyvinvoinnin osallistavan budjetoinnin kokeilu / Äänestysvaihe 2.-22.5.

Ikaalisten kaupunki tarjoaa tukea kulttuurihyvinvoinnin hankkeille. Äänestysvaiheessa jokainen ikaalilainen voi antaa äänensä äänestykseen edenneille ehdotuksille. Kovelahden alueelta on kaksi ehdotusta:

  1. Kovelahti-Koverannan kyläseura ry:n Peltokulttuuri – meidän kaikkien leipä – hanke: Koululaisten tutustumista ruuantuotantoon yhteistyössä viljelijöiden kanssa. Hankkeen tavoitteena on tutustuttaa kovelahtelaiset nuoret siihen, miten pelloilla tuotettu vilja kiertää ja jalostuu eteemme ruokapöytään. Hankkeen aikana sekä paikalliset nuoret että vanhat pääsevät tekemään yhdessä, jakamaan ajatuksia ja osaamista sekä tutustumaan toisiinsa. Hankkeessa välitetään perimätietoa sukupolvelta toiselle, luodaan uutta yhteisöllistä tekemisen kulttuuria ja edistetään kulttuurihyvinvointia alueella.
    Hanke toteutettaisiin tulevan syksyn ja loppuvuoden aikana neljässä osassa: 1. Tilavierailu: Käydään tutustumassa viljelyyn paikallisella maatilalla. Nähdään viljanviljelyyn tarvittavia laitteita ja koneita. Kuullaan viljanviljelystä nyt ja ennen. 2. Vierailu myllyssä: Käydään tutustumassa paikallisen myllyn toimintaan. Nähdään, miten vilja jalostuu pellolta jauhoiksi. 3. Leivän leipominen: Kokoonnutaan kylätalo Nousulaan leipomaan yhdessä herkullista leipää itse jauhetuista jauhoista. Nautitaan samalla yhdessä illallista. 4. Videon ensi-ilta: Hankkeen aikana nuoret pääsevät myös näyttämään taitojaan. He kuvaavat omilla puhelimillaan mielenkiintoisia videonpätkiä sekä ottavat kuvia. Nämä sisällöt kootaan yhteen ja editoidaan yhteiseksi muistoksi kaikille. Videon ensi-ilta on joulukuussa koko kylän perinteisissä joululaulajaisissa. Samansuuntaista hanketta voidaan toistaa tulevinakin vuosina hieman eri tavoin painotettuna. Yhteistä tekemistä sekä nuoremmalle että vanhemmalle polvelle!
  2. Kovelahden Nousula ry:n Koko kylän 100-vuotisjuhla -hanke:
    Kovelahden kylän 100-vuotisjuhla. Kyseessä on entisen Kovelahden Seudun Maa- ja Kotitalousseura ry:n / nykyisen Kovelahden Nousula ry:n juhla. Vuonna 1906 on perustettu Pohjois-Ikaalisten maamiesseura, johon on kuulunut Kovelahden piiri, joka itsenäistyi vuonna 1918. Virallisesti yhdistys on merkitty rekisteriin vasta 7.3.1921 ja rekisteröintipäiväksi on merkitty 14.10.1921. Ensimmäinen nimi oli Ikaalisten Kovelahden maamiesseura ry, johon kuului myös myöhemmin perustettu naisosasto. 23.10.2013 yhdistyksemme nimeksi tuli ent. Kovelahden Seudun Maa- ja Kotitalousseura ry/nyk. Kovelahden Nousula ry

Äänensä voi antaa 22.5. asti osoitteessa: https://fi.surveymonkey.com/r/DJD65PT

Haastekävely/-pyöräily 2022

Kovelahti-Koverannan kyläseura haastaa kaikki kyläläiset, mökkiläiset ja muut vierailijat Kovelahdesta tai Koverannalta mukaan Ikaalisten kylien väliseen haastekävelyyn/-pyöräilyyn. Kävele tai pyöräile ajalla 1.5.-31.8.2022 ja merkitse kilometrit. Voit merkitä kilometrit haastevihkoihin Kovelahden jätepisteen postilaatikkoon tai Koverannan jätepisteen ilmoitustaululla. Voit myös kerätä kilometrisi Excel-tiedostoon.  Palauta tiedosto 1.9. mennessä kovelahti.kylaseura@gmail.com

Lataa tästä Haastekävely/-pyöräily Excel-pohja

Kovelahden kauppa-auto (Mukkalan Kauppa Oy)

Kauppa-auto kulkee keskiviikkoisin Kovelahdella.
Pysähdyspaikat ovat:

  • klo 11.30 Välikylä Lauttakankaan tiehaara
  • klo 11.45 Murronperän tiehaara
  • klo 12.00 Kovelahti jätepisteen luona
  • klo 12.30 Raivalantie Vastineskosken tiehaara

Kauppa-auto voi pysähtyä tarvittaessa matkan varrella näiden
pysähdyspaikkojen välilläkin. Kauppa-autossa on hyvä päivittäistavaroiden valikoima.

Pikalinkit

Kovelahden Nousula

Nousula on toimiva juhlapaikka häitä, sukujuhlia, synttäreitä ja muita tilaisuuksia varten. Tulevien kesien varauksia otetaan jo vastaan, mutta muista, että Nousula tarjoaa hienot puitteet myös talven tilaisuuksiin!

Kylmälahden ranta ja kota

Vastauudistettu Kylmälahden uimaranta-alue tarjoaa kyläläisille ja mökkiläisille hienon kokoontumispaikan. Aluetta on raivattu ja siistitty, rantaa ruopattu ja alue on saanut uuden puu-ceen sekä upean kodan, jota voi halutessaan varata myös yksityiskäyttöön.