Skip to content

Kovelahti

TERVETULOA KOVELAHTEEN!

Kovelahti on vireä ja elinvoimainen kylä luoteis-Ikaalisissa. Nämä sivut on tarkoitettu tietolähteeksi kovelahtelaisille, ex-kovelahtelaisille ja kaikille muille Kovelahdesta kiinnostuneille. Tutustu Kovelahteen vasemmalla olevien linkkien kautta. Täältä löydät myös kuvagallerian sekä tietoja tulevista tapahtumista.

Facebookista löytyy myös Kovelahti-ryhmä, jossa tiedotetaan tapahtumista ja keskustellaan Kovelahteen liittyvistä asioista. Liity mukaan!

Ajankohtaista

Kovelahden valokuituhanke

Valokuituhanke etenee Kovelahdessa! Esisopimuksia kerätään elokuun ajan, jonka jälkeen hanke etenee rahoitushakuvaiheeseen ELY-keskuksessa.
 
IPP on kerännyt kuluvan vuoden aikana kiinnostuksenilmaisuja valokuituun liittyen. Kovelahdesta on tullut näitä ilmoituksia noin 40. Nyt on aika tehdä esisopimukset IPP:n kanssa, jotta hankkeen rahoitus voidaan laittaa hakuun. Tuen hakeminen vaatii riittävän määrän esisopimuksia valokuituyhteyteen. IPP hakee tukirahoitusta yhdessä Ikaalisten kaupungin kanssa vuosille 2022-2023.

Jotta hanke saadaan Kovelahdessa nopeasti eteenpäin, on Kovelahti-Koverannan kyläseura ry lupautunut auttamaan IPP:tä esisopimusten keräämisessä. Alla IPP:ltä saadut infomateriaalit asiasta sekä esisopimuspohja, jonka voi palauttaa IPP:lle täytettynä seuraavilla tavoilla:

  • postitse osoitteeseen: Ikaalisten-Parkanon Puhelin Oy, Kauppakatu 1, 39500 Ikaalinen
  • sähköpostitse suojatulla yhteydellä: jenna.salmela@ipp.fi.k 
  • viemällä sopimuksen IPP:n toimistolle paikan päälle

Muista toimittaa esisopimus IPP:lle 31.8.2022 mennessä.

Jos tulee jotain kysyttävää sopimukseen tai valokuituun liittyen, voit olla yhteydessä IPP:n asiakaspalveluun: 03 450 5610, asiakaspalvelu@ipp.fi tai ipp.fi.
 
Alla olevat materiaalit on lähetetty myös kyläseuran sähköpostilistan saajille ja kyläseura jakaa IPP:n materiaalit myös postitse viikon 32 aikana.
 
Materiaalit ladattavaksi:

Kesätiedote

Lataa tästä kylän kesätiedote:

Kovelahti – Koveranta KESÄTIEDOTE 2022

Haastekävely/-pyöräily 2022

Kovelahti-Koverannan kyläseura haastaa kaikki kyläläiset, mökkiläiset ja muut vierailijat Kovelahdesta tai Koverannalta mukaan Ikaalisten kylien väliseen haastekävelyyn/-pyöräilyyn. Kävele tai pyöräile ajalla 1.5.-31.8.2022 ja merkitse kilometrit. Voit merkitä kilometrit haastevihkoihin Kovelahden jätepisteen postilaatikkoon tai Koverannan jätepisteen ilmoitustaululla. Voit myös kerätä kilometrisi Excel-tiedostoon.  Palauta tiedosto 1.9. mennessä kovelahti.kylaseura@gmail.com

Lataa tästä Haastekävely/-pyöräily Excel-pohja

Kovelahden kauppa-auto (Mukkalan Kauppa Oy)

Kauppa-auto kulkee keskiviikkoisin Kovelahdella.
Pysähdyspaikat ovat:

  • klo 11.30 Välikylä Lauttakankaan tiehaara
  • klo 11.45 Murronperän tiehaara
  • klo 12.00 Kovelahti jätepisteen luona
  • klo 12.30 Raivalantie Vastineskosken tiehaara

Kauppa-auto voi pysähtyä tarvittaessa matkan varrella näiden
pysähdyspaikkojen välilläkin. Kauppa-autossa on hyvä päivittäistavaroiden valikoima.

Pikalinkit

Kovelahden Nousula

Nousula on toimiva juhlapaikka häitä, sukujuhlia, synttäreitä ja muita tilaisuuksia varten. Tulevien kesien varauksia otetaan jo vastaan, mutta muista, että Nousula tarjoaa hienot puitteet myös talven tilaisuuksiin!

Kylmälahden ranta ja kota

Vastauudistettu Kylmälahden uimaranta-alue tarjoaa kyläläisille ja mökkiläisille hienon kokoontumispaikan. Aluetta on raivattu ja siistitty, rantaa ruopattu ja alue on saanut uuden puu-ceen sekä upean kodan, jota voi halutessaan varata myös yksityiskäyttöön.