Skip to content

Nähtävyydet

TEVANIEMI

Kylässä on 1930-luvulla rakennettu maamiesseuran talo, jota on viimeaikoina kunnostettu monin tavoin. Talo on mainio erilaisten tilaisuuksien ja tapahtumien näyttämö.

Pohjois- Ikaalisten Maamiesseura ry on perustettu 1906 maanviljelijä Juho Soution aloitteesta ja naisosasto on perustettu vuonna 1934.  Nykyään Maamiesseurantaloa hallinnoi Tevanimen Kyläseura ry.

Maamiesseuran talo on rakennettu vuonna 1934. Taloa on pidetty kunnossa talkoilla kuluneet vuosikymmenet. Viimeisin peruskorjaus on aloitettu vuonna 1998, mihin on kuulunut vesijohto- ja viemäröintityöt, wc- tilojen rakentaminen, yläkerran kunnostaminen ja keittiön koneellistaminen.

Taloa käytetään seuran toiminnan lisäksi erilaisten yleisötilaisuuksien pitämiseen.  Taloan vuokrataan juhla ja kokous käyttöön.  Tähän antaa mahdollisuuden avarat tilat ja ajanmukainen keittiö mukaan lukien 200 hengen ruokailukalusto ja hyvät parkkitilat.

Maamiesseuran talon yläkerrassa on Aureenlopen Nuorisoseura ry:n kunnostama kokous- ja oleskelutila.  Ikaalisten keskustaan on matkaa 26 km. Talvella virallista jäätietä pitkin matka keskustaan on noin 14 km.

MIETTINEN

Miettisten kylällä on yhteisranta, joka toimii vilkkaana uimapaikkana. Rannassa on myös kaunis kivinen laivalaituri. Laiturin iästä ei ole tietoa, mutta se on toiminut laivalaiturina ainakin jo vuonna 1889.

Rannassa on myös kirkkovene- ja vaja.