Skip to content

Ikaalisten liikuntahallin rakentaminen

Havainnekuva Ikaalisten tulevasta liikuntahallista.

Hankkeen valmistelua ohjaa ryhmä, jonka puheenjohtajana toimii teknisen lautakunnan puheenjohtaja ja jäseninä edustajat keskushallinnosta, sivistys- ja teknisistä palveluista. Lisäksi liikuntahallin eri käyttäjäryhmiä on kuultu suunnittelun aikana.

Hankkeen lähtökohtana on rakentaa uudisrakennus samalle tontille, jolla sijaitsee mm. nykyinen liikuntahalli (Koulunpolku 4). Tarkempi paikka on nykyisen hiekkakentän kohdalla.

Uudisrakennuksen hyötyala olisi 2 888 m², bruttoala 3 030 m² ja tilavuus 19 568 m³. Rakennus on osittain kaksikerroksinen. Liikuntahallin sali voidaan jakaa neljään lohkoon. Näyttämö toimii myös peilisalitilana. Rakennukseen tulee kuntosali, katsomo, juoksusuora, eSport-tila, toimistohuoneita sekä tarvittavat puku- ja pesutilat. Salin vapaakorkeus on kahdeksan metriä. Rakennuksen ulkoseinät ovat peltisiä sandwich-elementtejä, runko betoni- tai teräspilareista. Vesikaton materiaali on huopa.

Hankkeen hankesuunnitelman suunnittelijoina ovat toimineet:

  • Suunnittelutalo PPG Oy / Rakennusarkkitehti Heli Palvela ja projektipäällikkö Teemu Saari (arkkitehti- ja yleissuunnittelu)
  • Insinööritoimisto Sartekno Oy / sähkösuunnittelu Jari Kivistö ja lvia suunnittelu Arto Kovalainen.

Rakennuspäällikkö
Jari Kohtanen
044 730 1245
jari.kohtanen@ikaalinen.fi