Skip to content

Yleisten alueiden luvat, Lupapiste

Lupapiste-palvelu on sähköinen rakennetun ympäristön luvanhaun kokonaisuus. Se kokoaa kunnan viranomaisen, luvanhakijan, suunnittelijan ja muut sidosryhmäammattilaiset yhteen osoitteeseen ja pitää kaikki hankkeen osapuolet tietoisina hankkeen etenemisestä. 

Lupapiste kattaa Ikaalisten kaupungin kaikki yleisten alueiden lupien hakemiset.

Palveluun rekisteröidytään pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella ensimmäisen käyttökerran yhteydessä ja sen käyttö on maksutonta.

Lupapiste mahdollistaa lupa-asioinnin 24/7 ja paikasta riippumatta. Paperisia hakemuksia tai asiakirjoja ei tarvitse jatkossa toimittaa, vaan dokumentit voidaan lisätä hakemukselle Lupapisteen kautta digitaalisena. Palvelun kautta kaikki hankkeen kanssa työskentelevät näkevät prosessin etenemisen ja voivat esimerkiksi tarvittaessa pyytää tai toimittaa lisätietoa. Lupapiste sujuvoittaa ja nopeuttaa lupaprosessia.  

 Palvelun käyttö on yksinkertaista ja hakijalle maksutonta – huolehdit vain itse luvan kuluista. Erityisesti useita hankkeita hallinnoivien luvanhakijaorganisaatioiden kannattaa rekisteröidä käyttöön maksullinen Yritystili. Se helpottaa sisäistä hankehallintaa ja raportointia.  

Lupapisteen käyttö pähkinänkuoressa:

  1. Rekisteröidy palveluun ensimmäisen käyttökerran yhteydessä ja kirjaudu tämän jälkeen sisään sähköpostiosoitteella sekä salasanalla.
  2. Hakemuksen tai kyselyn luominen: Valitse hankkeesi sijainti ja päätoimenpide. Tämän jälkeen pääset joko tekemään kyselyn hankkeeseen liittyen tai luomaan hakemuksen aiempien valintojesi pohjalta.
  3. Kutsu tarpeelliset tahot mukaan hankkeelle ”Osapuolet”-välilehdeltä. Kun henkilöt ovat hyväksyneet hankekutsun, voidaan heidän tietonsa valita mukaan hakemukselle ja täten säästytään turhalta näpyttelyltä.
  4. Tallenna hankkeelle siihen liittyvät tiedot ja dokumentit yhdessä muiden osapuolten kanssa. Kaikki kirjoittamasi tiedot tallentuvat automaattisesti hakemukselle ja voit jatkaa sen täydentämistä sinulle sopivana ajankohtana.
  5. Kysy tarvittaessa neuvoa viranomaiselta hankekohtaisen ”Viestit”-ikkunan kautta.
  6. Jätä hakemus eteenpäin viranomaiselle ”Hakemuksen jättäminen” -välilehdeltä.

 

Katu ja muilla yleisillä alueilla tehtävistä töistä ja käytöstä perittävä maksu on 15.3.2023 alkaen seuraava:

Alueen koko Käyttömaksu €/vrk (alv 0 %)
alle 60 m² 10,00 €
60120 m² 15,00 €
yli 120 m²  20,00 €

 

Lupapisteessä voit hakea rakennetun ympäristön lupia sekä hoitaa niihin liittyvän viranomaisasioinnin– ajasta ja paikasta riippumatta. 

Näin Lupapiste toimii