Skip to content

Sähköinen perhekeskus

Tervetuloa Ikaalisten sähköiseen perhekeskukseen!

IKAALISTEN

Perhekeskus on palveluiden kokonaisuus, joka sisältää lapsille, nuorille ja perheille suunnatut hyvinvointia ja terveyttä, sekä kasvua ja kehitystä edistävien palveluiden lisäksi myös varhaisen tuen, hoidon ja kuntoutuksen palvelut.

Sähköisestä perhekeskuksesta löydät kootusti kaikki lapsille, nuorille ja perheille suunnatut palvelut samasta paikasta. Palvelut on jaoteltu ikäryhmittäin ja elämäntilanteen mukaan. Klikkaamalla otsikkoa löydät tietoa kaupungin ja mm. kolmannen sektorin palveluista, sekä kohtaamispaikoista. Lisäksi sivuilla on paljon hyödyllistä tietoa ja neuvoja arkeen. Verkostomaisesti toimiva perhekeskus tarkoittaa sitä, että esimerkiksi meillä Ikaalisissa kaikki lapsiperheille kohdennetut palvelut kootaan yhtenäisiksi ja asiakaslähtöisiksi palvelukokonaisuuksiksi huolimatta siitä, mikä taho toimii palveluntarjoajana.  Myös valtakunnalliset sähköiset palvelut (esim. MLL nettipalvelut, mielenterveystalot ym.) ovat nostettu esille. Näin palvelut kokonaisuudessaan ovat asiakkaille myös paremmin saavutettavissa/löydettävissä. Katso oikeasta reunasta Lastensuojelun keskusliiton video Unelmien perhekeskuksesta.

Mikä perhekeskus on? Katso tästä Lastensuojelun keskusliiton videot unelmien perhekeskuksesta:

Asiakkaat/perheet:

Perhekeskuksen toimijat:

Pirkanmaalla sähköinen perhekeskus on jaoteltu asiakaslähtöisesti ikäryhmittäin. Ikaalisten sähköinen perhekeskus -sivusto on tehty Kangasalan sähköisen perhekeskuksen pohjalta.  Kangasalan mallia on sovittu käytettävän koko Pirkanmaan alueella yhtenäisyyden varmistamiseksi (Hyvinvointialueen rakentaminen/Sote-uudistus). Katso tästä lisää Pirkanmaan Sote-uudistuksen sivuilta Lape-palveluiden kehittämisestä. Linkki ohjaa Pirkanmaan sote-uudistuksen LAPE-sivuille. Ikaalinen on vahvasti mukana kehittämässä Pirkanmaan yhtenäistä hyvinvointialuetta.

Asiakas/kuntalainen tai ammattilainen/palveluntarjoaja – osallistu sähköisen perhekeskuksen kehittämiseen: Kehitämme jatkuvasti sivustoa ja kuulemmekin mielellämme asiakkaiden, sekä ammattilaisten käyttäjäkokemuksia sivustosta. Lisäksi jos esim. huomaatte, että palvelutarjonnasta puuttuu jotain tietoja, toivomme mielellämme palautetta.

Voitte vastata oheiseen lyhyeen “sähköisen perhekeskuksen kehittäminen/käyttäjäkommentit” – kyselyyn (4 kysymystä),  tai lähettää kehittämisehdotukset ja palautteet seuraavaan sp-osoitteeseen: tanja.kotala@ikaalinen.fi, (Tanja Kotala, Ikaalisten sote-uudistuksen projektipäällikkö, Pirsote- ja Komas -hankkeet)