Skip to content

Opiskelijainfo

Kursseille voit ilmoittautua:

1) Osoitteessa: http://www.opistopalvelut.fi/ikaalinen

* Opinto-oppaassa jokaisella kurssilla on kurssinumero, jonka avulla voit hakea kurssin pikahaun kautta. Kursseja voi hakea myös ainehaun kautta.
* Alle 16-vuotiaan ilmoittautumisen laskutusosoitetiedoiksi on laitettava huoltajan tiedot.

2) Puhelimitse 044 7301 398  klo 8.00-15.00. Huom! Ilmoittautumisia ei oteta vastaan puhelinvastaajaan eikä sähköpostiin. Netti-ilmoittautuminen on avoinna vuorokauden ympäri.

Opinto-ohjelma 2023-2024 on täällä.

 

KURSSIMAKSUT JA PERUUTUS

Opiskelijat otetaan kursseille ilmoittautumisjärjestyksessä. Mikäli kurssille on ennakkoilmoittautuminen, siitä on maininta ko. aineen kohdalla opinto-ohjelmassa. Jos olet varannut kurssipaikan, etkä voikaan osallistua, muista peruuttaa osallistumisesi soittamalla opiston toimistoon tai netin kautta ilmoittautumisen yhteydessä saadulla numerolla. Osallistumisen voi peruuttaa maksutta, jos kurssin alkamiseen on vähintään viisi päivää, lyhytkursseilla kymmenen päivää. Jos kurssin alkamiseen on alle viisi päivää tai lyhytkursseilla alle kymmenen päivää, opisto perii kurssimaksun kyseiseltä kurssilta.
Kurssimaksut ovat kurssi- tai lukukausikohtaisia ja muodostuvat tuntimäärän ja kustannusten perusteella. Kurssimaksuja ei palauteta. Kurssimaksun voi maksaa erissä, otathan yhteyttä opiston toimistoon sopiaksesi maksuaikataulun. Kansalaisopiston kurssimaksujen maksamatta jättäminen kahden huomautuskerran jälkeen johtaa opiskelijapaikan menettämiseen sekä asian siirtymiseen perintätoimiston hoidettavaksi. Kesken lukuvuotta ryhmään tuleva maksaa koko kurssimaksun. Kevätlukukaudella ryhmään tuleva opiskelija maksaa puolet koko vuoden kurssimaksusta.

Jos opetustunti peruuntuu tilapäisesti esimerkiksi opettajan sairastumisen vuoksi, opettaja tai toimisto ilmoittaa tunnin peruuntumisesta opiskelijan matkapuhelimeen. Muistathan ilmoittaa puhelinnumerosi ilmoittautumisen yhteydessä.

ALENNUKSET KURSSIMAKSUIHIN

Työttömät: Ikaalisissa ja Jämijärvellä kirjoilla olevat työttömät työnhakijat voivat osallistua kahdelle kurssille alle 16-vuotiaiden kurssimaksulla. Alennus ei koske lyhytkursseja eikä musiikin opintoja.

Alle 16-vuotiaat voivat osallistua alennetuilla hinnoilla kursseille. Alennus ei koske lyhytkursseja eikä musiikin yksityisopetusta.

Sisaralennus: Perheen ensimmäisestä lapsesta laskutetaan normaali kurssimaksu ja perheen muut lapset saavat 30 % alennuksen halvimmasta kurssimaksusta. Alennus ei koske lyhytkursseja eikä aikuinen ja lapsi-kursseja. Lapset voi ilmoittaa kursseille normaalisti netin kautta tai puhelimitse. Jos ilmoittautuminen tapahtuu netin kautta, alennukseen oikeutetut sisarukset on ilmoitettava sähköpostilla tai soittamalla toimistoon. Näin varmistamme sen, että kaikille sisaruksille merkitään alennus.

Opiskelija-alennus:

Ikaalinen-passin saavat toisella asteella opiskelevat, jotka ovat kirjoilla Ikaalisissa. Opiskelun keston on oltava vähintään yksi lukuvuosi. Passin saa lähettämällä opiskelutodistuksen yhteystietoineen ositteeseen heli.koistinen@ikaalinen.fi Liitä viestiin itsestäsi kasvokuva. Lukuvuositarrat saa oppilaitosten toimistosta.


Opiskelija-alennus ei koske lyhytkursseja eikä musiikin yksityisopetusta.

Meillä voit maksaa kursseja myös Smartumilla, Tyky- maksuvälineillä, ePassilla sekä Edenredilla.

 

Opetushallituksen tuetut kurssit 63-vuotiaille, eläkeläisille ja työttömille: Opetushallitus on myöntänyt Ikaalisten kansalaisopistolle avustusta kurssimaksujen alentamiseen. Avustusta voivat saada 63 vuotta täyttäneet, eläkeläiset ja työttömät. Kurssi on maksuton osallistujille. Avustuksen piiriin kuuluvat kurssit on merkitty opinto-ohjelmaan ”opintoseteliavustus” tunnisteella. Opintoseteliavustuksen saantiperuste tarkistetaan tarvittaessa.

Tiedote asiakaspalvelusta:
opiston toimisto sijaitsee Valkean ruusun areenan (Koulunpolku 4) tiloissa. 
Varaathan ajan tapaamiseen p. 044 7301398.

Asiakaspalvelu puhelimitse ma-pe klo 8.30-15.00.