Skip to content

Varhaiskasvatuspaikan hakeminen

Varhaiskasvatuspaikan hakeminen

Paikkaa lasten varhaiskasvatukseen tulee hakea viimeistään 4kk ennen sen toivottua alkamisajankohtaa. Mikäli varhaiskasvatuksen tarve johtuu äkillisestä työllistymisestä tai opinnoista, tulee paikkaa hakea mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään kaksi viikkoa ennen varhaiskasvatuksen alkamisajankohtaa.

Varhaiskasvatusta haetaan ja esiopetukseen ilmoittaudutaan samalla sähköisellä lomakkeella, joka löytyy alla olevasta linkistä.

Varhaiskasvatushakemus

Hakemukseen tulee merkitä palvelun tarve sekä päivämäärä, jolloin toivotaan varhaiskasvatuksen alkavan.

Käytössä ovat seuraavat tuntiportaat:
enintään 20h/vko    (60 % varhaiskasvatuksen asiakasmaksusta)
alle 35 h/vko             (80 % varhaiskasvatuksen asiakasmaksusta) 
35 h tai enemmän   (100 % varhaiskasvatuksen asiakasmaksusta) 

Toimintamuodoksi valitaan päiväkoti, ryhmäperhepäivähoito tai perhepäivähoito. Voitte lisätä halutessanne myös toissijaisen vaihtoehdon. Huomioittehan, että vuorohoitoa on mahdollista saada vain Valkean ruusun päiväkodissa.
Vuorohoidolla tarkoitetaan varhaiskasvatusta, joka tapahtuu arkipäivien klo 6.30 – 17.00 ulkopuolella sekä viikonloppuisin / arkipyhinä. Perhe voi käyttää vuorohoitoa ainoastaan huoltajien opiskelusta tai työssäolosta johtuvista syistä. Vuorohoitoa tarvitsevien lasten huoltajien tulee toimittaa vuoropäiväkotiin kirjallinen työnantajan todistus epäsäännöllisistä työ- ja opiskeluajoista sekä tarvittaessa työvuorolistansa.

Perheen on hyvä varautua siihen, että lapselle osoitettu varhaiskasvatuspaikka ei välttämättä ole ensisijaisten toiveiden mukainen.

Päätös varhaiskasvatuspaikasta

Perhe saa päätöksen varhaiskasvatuspaikasta noin kahta viikkoa ennen varhaiskasvatuksen alkamista.  Varhaiskasvatuspaikka tulee vastaanottaa sähköisellä lomakkeella Varhaiskasvatuspaikan vastaanottaminen

Päätöksen antamisen jälkeen varhaiskasvatuksen aloituspäivää ei voi enää muuttaa. 

Saatte päätöksen sähköisenä, jos olette käyneet hyväksymässä sähköisten viestien vastaanottamisen suomi.fi sivustolla. Sähköinen päätös on luettavissa suomi.fi sivustolla heti, kun päätös on lähetetty sähköisesti. Suomi.fi lähettää sähköpostiinne ilmoituksen uudesta päätöksestä. Suomi.fi sähköisten viestien vastaanottaminen

Jos et ole hyväksynyt sähköistä viranomaisviestintää, saat päätöksen kirjepostilla noin seitsemän (7) arkipäivän kuluessa päätöksen lähettämisestä.

 

 

 

 

Lisätietoja antaa:

Varhaiskasvatuspäällikkö
Hanna Saine
p. 044 7301 335
hanna.saine@ikaalinen.fi

Lisätietoja varhaiskasvatuksen asiakasmaksuista antaa:

Toimistosihteeri
Soile Tuomela 
p. 044 7301 274
soile.tuomela@ikaalinen.fi