Kirjasto palvelee

Kirjastossa asiointi ja kirjaston palvelut

Ikaalisten kaupunginkirjasto on osa PIKI-kirjastoja eli Pirkanmaan kirjastoja. Ikaalisissa käy esimerkiksi Hämeenkyrössä tai Tampereella myönnetty kirjastokortti – ja toisinpäin: asiakkaamme voi asioida samalla kirjastokortilla kaikissa Pirkanmaan kirjastoissa.

Tietoa asioinnista löytyy PIKI-verkkokirjastosta. Sieltä löydät ohjeita mm. seuraaviin aiheisiin.

• Näin saat kirjastokortin ja tunnusluvun
• Jos kirjastokorttisi katoaa
• Pidä yhteystietosi ajantasalla
• Asiakasrekisterin tietojen tarkistaminen / tietosuojaseloste
• Eripituisia laina-aikoja
• Varaaminen on maksullista
• Uusi tai palauta
• Eräpäivämuistutukset
• Maksuista

Alla vielä muutamia Ikaalisten kaupunginkirjastoa koskevia tarkennuksia edellämainittuihin asioihin.

Lainaus, palautus ja uusinta

Lainaus ja palautus tapahtuu palvelutiskillä. Palautusluukkuun voi jättää palautuksia kirjaston ollessa suljettu. Huomaa, että kirjaston aukioloaikana palautusluukkuun jätetty aineisto saattaa tulla käsitellyksi ja palautetuksi vasta seuraavana aukiolopäivänä.

Pääkirjaston lainoja voi palauttaa Hämeenkyrön kirjastoautoon, joka palvelee ikaalislaisia ja auton lainoja vastaavasti pääkirjastoon.

Lainojasi voit uusia viisi kertaa, jos niistä ei ole varauksia tai maksukertymäsi ei ole ylittänyt lainauskiellon rajaa, joka 1.1.2014 voimaantulleiden käyttösääntöjen mukaan on 20 €.

Lainan eräpäivä päättyy kirjaston aukioloaikana, verkossa vuorokauden päätyttyä. Uusia voi Piki -verkkokirjastossa, kirjastossa paikan päällä, puhelimitse (044 073 0133, 03 458 6780) tai sähköpostitse osoitteeseen kirjasto [at] ikaalinen.fi. Uusimiseen tarvitaan kirjastokortin numero ja verkossa lisäksi nelinumeroinen tunnusluku.

Varaukset

Lainassa olevaa aineistoa voi varata. Palauduttuaan aineisto välitetään varajaalle jonotusjärjestyksessä.
Varauksen voi tehdä kirjaston palvelutiskillä tai itse verkkokirjastossa. Itse varatessa kirjastokortin lisäksi tarvitaan tunnusluku, jonka saa mistä tahansa Pirkanmaan kirjastosta.

Ikaalisten kaupunginkirjaston omista kokoelmista varaaminen on maksutonta 1.1.2014 lähtien. Seutulainan varaaminen muista Pirkanmaan kirjastoista maksaa 2 €/laina.

Varaus maksetaan aineistoa noudettaessa. Varatun aineiston saapumisesta ilmoitetaan asiakkaalle hänen valitsemallaan tavalla, joista kerrotaan tarkemmin PIKI-verkkokirjastossa.

Kaukopalvelu ja artikkelivälitys
Jos julkaisua ei löydy PIKI-kirjastoista, aineisto voidaan tilata asiakkaalle muualta kaukolainana. Katso kaukopalveluun liittyviä ohjeita ja tietoa maksuista PIKI-verkkokirjastosta. Jos haluat tehdä kaukolainatilauksen Ikaalisten kaupunginkirjastoon, käy kirjastossa paikan päällä tai ota yhteyttä puhelimitse (044 073 0133, 03 458 6780) tai sähköpostitse osoitteeseen kirjasto [at] ikaalinen.fi.