Lapsille

Osiossa esitellään lapsille suunnattuja aineistoja.

Lastenkirjallisuudesta on lukuvinkkejä ja ajankohtaista asiaa myös Pikin -verkkokirjaston lastensivuilla.

Paksulehtiset kirjat

Pienimmille lapsille on paksulehtisiä kuvakirjoja, joita voi katsella yhdessä lapsen kanssa. Aiheita on eläinlapsista väreihin ja muotoihin, vanhemmista autoihin. Tomppa- ja Puppe-kirjat ovat kestosuosikkeja.

Kuvakirjat

ovat erikseen omassa hyllyssään pöydän ympärillä. Hyllyn päällä on esillä uusimpia kirjoja. Kuvakirjavalikoimassa on opettavia, kasvattavia tarinoita elämän eri tilanteisiin sekä perinteisiä, jännittäviäkin satuja. Satumetso-palvelusta voi helposti etsiä aiheeseen sopivaa tai pyytää, että henkilökunta etsii.

Satukirjat ja -kasetit, lorukirjat, runokirjat ja -pussit

On kansantarinoita, perinteisiä satuja ja uusia satuja. Uusia runo- ja lorukirjoja ilmestyy aika ajoin. Runopusseissa on n. 25 kpl kovamuovitettua korttia, jossa jokaisessa on lastenruno. Pusseja voi käyttää toiminnallisena ohjelmana lasten kanssa.

Äänikirjat ja DVD-levyt

Lasten ja nuorten CD-levyinä julkaistut äänikirjat löytyvät hyllystä palvelutiskin vasemmalta puolelta. Samasta hyllyssä ovat myös lasten ja nuorten DVD-elokuvat.

Lukemaan aloittaville

Koululaisille on helppolukuisia kirjoja ja löytyy myöskin tavutettuja kirjoja. Kirjat ovat lasten kertomakirjallisuuden hyllykössä ennen muita aakkosia. Usein helppolukuiset ja tavutetut ilmestyvät kirjasarjoina.

Kirjasarjoja: vihreä banaani, punainen banaani, sininen banaani, keltanokka, erikoiset eläimet, kirjava kukko

Lukudiplomi

Lukudiplomin tarkoituksena on innostaa lapsia ja nuoria uusien lukukokemuksien pariin. Lukudiplomin suorittaja lukee tietyn määrän listoilta valitsemiaan kirjoja ja osoittaa tuntevansa niiden sisällön. Kun joku luokka on ilmoittanut kirjastoon suorittavansa lukudiplomia, diplomikirjat voidaan laittaa kirjastossa erilliseen hyllyyn. Kirjoja voivat lainata kaikki, myös he, jotka eivät diplomia suorita. Pirkanmaan lukudiplomi.

Lastenmusiikki ja -nuotit

Lapsille on oma musiikkiosastonsa, jossa on lastenlauluja ja -musiikkia.