Sanoma- ja aikakauslehdet

Painettuja sanomalehtiä tilataan 13 eri lehteä ja aikakauslehtiä n. 90 vuosikertaa.

Lisäksi suuri määrä sanomalehtiä ja aikakauslehtiä on luettavissa lehtisalin asiakaskoneilla sähköisinä e-lehtinä ePress- ja eMagz-palveluiden kautta.

ePress-palvelun lehtilista
Palvelu sisältää n. 200 kotimaisen paikallis- ja maakuntalehden näköispainokset. Mukana myös isoimmat lehdet, kuten Helsingin Sanomat, Aamulehti, Lapin Kansa, Turun Sanomat ja Hufvudstadsbladet.

eMagz-palvelun lehtilista
Palvelu sisältää n. 120 tunnettua ja suosittua kotimaista aikakaus- ja ammattilehteä. Mukana ovat mm. Iltalehti ja Ilta-Sanomat, Koti ja keittiö, Image, Tuulilasi, Soundi, Kauneus ja terveys sekä Mondo.
Sanomalehdet ja aikuisille suunnatut aikakauslehdet sijaitsevat lehtilukusalissa ja nuorten lehdet nuortenosastolla.

Sanomalehtiä säilytetään noin kolme kuukautta. Seutulehti UutisOiva on poikkeus (sekä sen edeltäjä Pohjois-Satakunta), joka säilytetään pysyvästi. Uusimmat sanomalehdet ovat esillä ja vanhemmat numerot löytyvät noin kuukauden ajalta lehtisalin kaapista, vanhemmat varastosta. Ks. sanomalehdet.

Aikakauslehdistä viimeisin numero on esillä lehtikaapin ovessa ja sitä saa lukea kirjastossa. Vanhemmat numerot löytyvät kaapista (tai aiheensa mukaisista luokista tietokirjallisuushyllyistä) ja ovat lainattavissa. Laina-aika on kaksi viikkoa. Aikakauslehtiä säilytetään lehdestä riippuen 1 – 5 vuotta, joitakin pysyvästi. Ks. aikakauslehdet.