Kirjastossa tapahtuu

Satu ja Aatos -satutunti ti 19.2. klo 10-10.45

Satu ja Aatos -satutunti on teatteri-, sanataide- ja tunnetaitokasvatusta 3-8-vuotiaille. Satu ja Aatos -satutunnilla Satu-täti lukee lapsille tunneteemaisen sadun. Aiheina ovat ns. kielteiset tunteet ja ajatukset: pelot, riidat, pettymykset, sosiaaliset ongelmat, ristiriidat perheissä jne.

Satu ja Aatos -satutunti haastaa lapset kohtaamaan tunteensa ja ratkaisemaan ihmissuhteisiin liittyviä ongelmia. Menetelmän on kehittänyt Lastenkulttuurikeskus Verson toimesta nukketeatteritaiteilija Katja Kähkönen.

Isompien ryhmien tulee ilmoittautua satutunnille etukäteen.


 

Lasten taidenäyttely helmikuussa

Ikaalisten varhaiskasvatuksen ryhmien taidenäyttely #munjuuret on esillä kirjastossa koko helmikuun ajan.

Perjantaina 1.2. klo 15-17 vietettiin näyttelyn avajaisia mehutarjoilun kera.

Näyttely on osa Lasten Pirkkaset 2019 kulttuurikuukautta, jonka tämän vuoden teema #munjuuret kannustaa sekä lapsia että aikuisia tutustumaan omiin sekä muiden tapoihin, kulttuuriin ja kansanperinteeseen.


 

Muutoksia maksuihin ja maksamiseen vuoden 2019 alussa

Uuden vuoden alku on tuomassa joitakin muutoksia Ikaalisten ja muiden Piki-kirjastojen maksuihin.

Lainauskiellon raja laskee 2.1.2019 alkaen kaikissa Piki-kirjastoissa 20 eurosta 15 euroon. Kun asiakkaan velkasaldo yltää 15 euroon, hän ei voi lainata kortillaan ennen maksujen maksamista.

Myös yksittäisen lainan myöhästymismaksun maksukertymän ylärajaa nostetaan. Myöhästymismaksun uusi yläraja on 9 €/laina 2.1.2019 alkaen. Aiemmin yläraja oli 5 €/laina.

Verkkomaksaminen on tulossa mahdolliseksi vuoden 2019 alkupuolella myös Ikaalisten kirjaston maksujen osalta. Pankkikortilla maksaminen on ollut käytössä jo jonkin aikaa.


 

Digi-opastusta tarjolla kirjastossa

Tarvitsetko apua tabletin, tietokoneen, television tai
sähköisten palvelujen kanssa? 4H-nuoret voivat auttaa :-)

Digi-tuki päivystää Ikaalisten kirjastossa hiihtolomaviikon tiistaina ja keskiviikkona, 26.-27.2. klo 13-16.

Tervetuloa!