Skip to content

Liikuntavinkkejä kotona liikkumiseen

Näille sivuille kootaan linkkejä, kuvia ja videoita, joiden avulla pystyt liikkumaan kotona, niin sisällä kuin ulkona!

Luontoliikuntapaikkoja Ikaalisissa ja lähialueilla! Tähän listaan on listattu erilaisia luontopolkuja, reittejä ja aktiviteettejä Ikaalisissa ja lähialueilla.

Luontoliikuntakohteet 19.1.2021

Terveysliikuntakoordinaattorin oma Facebook-sivu. Sivulle julkaistaan treenivideoita, linkkejä, vinkkejä ja tiedotteita. Myös Facebookin kautta voi kysyä apua liikuntaan ja ravitsemukseen.

https://www.facebook.com/liikuntakoordinaattori.ikaalinen

Terveysliikuntakoordinaattorin oma Youtube-kanava, jonne lataan jumppavideoita. Käy katsomassa ja testaa sieltä löytyvät jumpat!

https://www.youtube.com/channel/UC9vTH1wwaD4jFDOTgLARKVA

Ikaalisten kaupungin liikuntapalveluiden Instagram-tili. Tilille jaetaan liikuntavinkkejä, ajankohtaisia asioita, treenivideoita yms. 

Käyttäjätunnus: liikuntatoimi_ikaalinen

Ikäinstituutin helppo kotijumppa ikäihmisille. Jumppaan ei tarvita välineitä.

https://www.voimaavanhuuteen.fi/content/uploads/2016/06/K%C3%84VELY-KEVYM-A4-16-netti.pdf

Uusi maksuton kanava Koti TV aloittaa lähetykset antenni-tv-verkossa 14.12.2020 klo 11.00 kanavapaikalla 33. Koti TV tarjoaa ikäihmisille liikunnallista etäkuntoutusta, virikkeellistä muistikuntoutusta sekä kulttuuria ja opetuksellista sisältöä. Palvelukanavan tavoitteena on tuoda ikäihmisten päivään mielekästä sisältöä, lisätä virikkeellistä toimintaa ja aktiivisuutta sekä auttaa arjen rytmityksessä. Kuntotunti aina kello 11-12. 

https://www.digita.fi/ajankohtaista/uusi-koti-tv-kanava-aloittaa-digitan-antenni-tv-verkossa-tarjoten-arkiliikuntaa-ja-muistikuntoutusta-ikaihmisille/

Neuvokkaan perheen jumppavinkkejä lasten kanssa temppuiluun ja jumppaamiseen. Valikoimissa mm. eläinjoogaa ja olohuonesirkusta!

https://neuvokasperhe.fi/liikkuminen/perheliikunta-kotona/

Ikaalisten kirjastosta voit lainata kirjastokortilla myös liikuntavälineitä. Tarjolla on mm. kahvakuulia, kävelysauvoja, lumikenkiä, kesäisiä pihapelejä, muutama gymstick yms. 

https://ikaalinen.fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/kirjasto/palvelut/aineistot/

Selkäliiton Selkäkanava sivuilla on kattava listaus erilaisista jumpista. Pääpainona jumpissa on selän ja niska-hartia seudun hyvinvointi. Osaan jumpista tarvitaan väleineitä, kuten keppiä, kuminauhaa tai kahvakuulaa. Sivulta löytyy taukojumppaa, liikkuvuutta kehittävää jumppaa, tasapainoliikkeitä ja paljon muuta! Näiltä sivuilta ei tekeminen ihan heti lopu!

https://selkakanava.fi/jumppaohjeita-selalle-ja-niskalle

Voitas.fi on liikepankki ikäihmisten voima- ja tasapainoharjoitteluun. Palvelusta voi etsiä yksittäisiä liikkeitä tai tehdä valmiita harjoitusohjelmia. Liikkeitä tehdään istuen, seisten, matolla, välineillä ja ilman välineitä.

https://www.voitas.fi/valmiit-ohjelmat/

Kuntokeskusketju Fressi on avannut kaikille ilmaiseksi FressiTV:n. FressiTV tuottaa päivittäin monta livelähetystä erilaisista jumpista. Jumppia löytyy kaikentasoisille tuolijumpasta kiertoharjoitteluun. Jumpat on katsottava livenä, eli siihen aikaan kun lähetys tulee, tallenteet eivät olet enää myöhemmin katsottavissa. Osa jumpista on maksullisia.

https://www.fressi.fi/fressitv/?utm_source=etusivu

Myös kuntokeskusketju Elixia tarjoaa ilmaisia jumppia. Jumppia on tarjolla live-lähetyksinä tai tallenteina, joita voi katsoa koska vaan. Jumppien ohjaus on pääasiassa englanniksi. Palvelusta löytyy paljon rankkoja treenejä, joten näillä treeneillä saa varmasti hien pintaan! Kaikki liikkeet eivät välttämättä sovi aloittelijoille.

https://www.elixia.fi/campaign/train-live-with-elixia/

Vanhustyön Keskusliiton sivuille on koottu pitkä lista erilaisista harjoitteista, jotka sopivat ikäihmisille. Harjoitteet on koottu eri lähteistä kattavaksi tietopankiksi. Sivustolla on videoita, kuvallisia ohjeita ja sanallisia ohjeita. Löytyy tuolijumppaa, pallojumppaa, aivojumppaa ja paljon muuta!

https://www.vahvike.fi/fi/liikunta/jumppaohjeita

Suomen ladun sivuilta löytyy paljon vinkkejä koko perheen ulkoliikuntaan. Löytyy vinkkejä myös esimerkiksi etäopiskeluun ja tunnetaitoihin.

https://www.suomenlatu.fi/uutiset/ulkoile/2020/ulkoiluvinkkeja-lapsille-ja-perheille.html

Heiaheia on sovellus/nettisivu, jonka avulla voit pitää kirjaa harjoituksistasi. Palvelussa pystyy myös lisäämään ystäviä, jolloin voit kannustaa kaveria jättämällä hänen treeniinsä peukun tai kannustavan kommentin! Voit luoda omia liikunnallisia viikkotavotteita ja osallistua erilaisiin liikunnallisiin haasteisiin. Palveluun voi myös synkronoida useimmat urheilukellot ja aktiivisuusrannekkeet, jolloin treenit siirtyvät suoraan myös Heiaheiaan.

https://www.heiaheia.com/account

Pyöräilyleikkejä 2-12-vuotiaille -oppaassa esitellään 20 eritasoista pyöräillen toteutettavaa leikkiä, joista on iloa pihaleikeissä lasten kanssa. Leikkioppaassa lasten pyöräilyä opetellaan leikin kautta.

https://liikkuvakoulu.fi/ideat/pyöräilyleikkejä-2–12-vuotiaille-opas

Vinkkejä ja virikkeitä 4–12-vuotiaiden lasten motoristen taitojen harjoitteluun perheliikunnassa. Kootkaa perheelle oma perheliikuntatunti alla olevista liikkeistä!

https://mieli.fi/sites/default/files/materials_files/moto_taituri-_opas.pdf

Jumppahetkiä vetävät Helsingin kaupungin liikunnanohjaajat, ja kymmenen minuutin jaksot tarjoavat helposti kotona toteutettavia liikuntahetkiä erityisesti ikäihmisten ja etätöissä taukoliikuntaa kaipaavien tarpeita silmällä pitäen. Kaikki Jumppahetki-jaksot ja muutakin treenisisältöä on katsottavissa myös Yle Areenassa.

Jumppahetkien sisällöt on suunniteltu sopimaan mahdollisimman suurelle osalle suomalaisia lähtötasosta tai -kunnosta riippumatta.

https://areena.yle.fi/1-50489724

Myös suosittu ryhmäliikuntakonsepti LES MILLS on avannut verkkosivuilleen ilmaisia jumppatallenteita. Tarjolla on muutama eri treeni mm. bodycombattia ja tanssia.

https://watch.lesmillsondemand.com/free-content

Sporttipankkiin on koottu yli 300 liikutaan innostavaa peliä, leikkiä ja harjoitetta.

https://sporttipankki.com/

Parkour Akatemia ja Sirkuskoulu ovat tehneet videoita lapsiperheille. Videoilla opetellaan parkouria, sirkustemppuja ja jumpataan yhdessä perheen kesken.

http://www.parkourakatemia.fi/kotitreeni/

Geokätköily on hauska ja seikkailullinen koko perheen harrastus. Katso linkistä, miten pääset geokätköily harrastuksessa alkuun.

https://geokätköt.fi/

Harrasta kotona- sivulle on koottu paljon vinkkejä lapsiperheille. Sivulta löytyy myös liikunnallisia vinkkejä esim. tanssimiseen ja sirkusteluun.

http://www.harrastakotona.fi/?fbclid=IwAR2_gYQErhdJBR-pDonG8gGfk0KtY9bfvj2Eqvkj7FjsVU_bKqZnqo9NHn0

Ikäinstituutin YouTube kanavalle on koottu reilut kaksikymmentä 3-5 minuutin mittaista videota. Kunnon eväät-videoiden avulla pääset matkustamaan ympäri Suomea ja tekemään samalla lihaskuntoharjoittelua.  

https://www.youtube.com/playlist?list=PLSGkbeFujqqFFP8M44o0agLqOUG6dFQWF

UKK-instituutin YouTube kanavalta löytyy mm. taukojumppavideoita, treenivideoita, mökkijumppavideoita, ohjeita selän itsehoitoon ja luentovideoita terveellisistä elämätavoista.

https://www.youtube.com/channel/UCPz4JIzyN8oW0lTUjVU8e7A

Suomen Palloliitto on koonnut sivuilleen paljon vinkkejä lapsille ja nuorille pallolliseen ja pallottomaan liikkumiseen. 

https://www.palloliitto.fi/ajankohtaista/vinkit-omatoimiseen-harjoitteluun

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton sivuilta löytyy kattavasti materiaalia uinnin opettelua varten. Sivulta löytyy videoita, puuhakirjoja, vesileikkejä yms. kaiken ikäisille lapsille.

https://www.suh.fi/oppaat_ja_vinkit/verkkoaineistoja_etaopetukseen

Koululiikuntaliiton nettisivuilta löytyy vinkkejä vesiliikuntaan, palloiluun. luontoliikuntaan ja moneen muuhun liikunnalliseen tekemiseen lapsen kanssa. 

https://www.kll.fi/materiaalit

Mielen sivulta löytyy erilaisia rentoutusharjoituksia, joita voi tehdä ilman mitään välineitä. Tarvitset vain rauhallisen tilan. Rentoutusharjoitukset auttavat hahmottamaan omaa kehoa ja siirtämään ajatukset pois arjesta.

https://mieli.fi/fi/mielenterveys/harjoitukset

Myös Mielenterveystalon sivuilta löydät harjoituksia esimerkiksi rentoutumiseen ja tietoiseen läsnäoloon.

https://www.mielenterveystalo.fi/aikuiset/itsehoito-ja-oppaat/itsehoito/tietoisuustaidot/Pages/harjoitukset.aspx