Vapaa-aikapalveluiden blogi

26.3.2020

Terveysliikuntakooridinaattorin mietteitä liikunnasta

Liikunnan merkitys nykyisissä olosuhteissa korostuu entisestään. Liikunta vie ajatuksia pois vallitsevasta tilanteesta ja samalla liikunta vapauttaa hyvän olon hormoneja. Hyvä fyysinen kunto auttaa toipumaan infektioista ja pääsemään takaisin arkeen kiinni sairastelun jälkeen. Ulkoilua kannattaa suosia, kunhan muistaa pitää metrin turvavälin myös pihalla. Nyt kun muu elämä on enimmäkseen sisätiloissa, tuo kävelylenkki päivään virkeyttä ja raitista ilmaa.

Liikuntaa voi harrastaa monipuolisesti myös kotona niillä välineillä mitä kotoa löytyy tai ilman välineitä. Ota seurantaan mun Facebook-sivu, löytyy nimellä Liikuntakoordinaattori Ikaalinen. Sinne jaan päivittäin liikuntavinkkejä. Tallenna itsellesi myös tämä sivu: https://ikaalinen.fi/…/liikuntavinkkeja-kotona-liikkumiseen/. Sieltä löytyy kattava lista erilaisista jumppaohjeista netissä.

Liikuntaneuvonta toimii edelleen ja minuun voi ottaa yhteyttä puhelimella tai sähköpostilla, jos haluaa henkilökohtaista ohjausta liikunnan tai ruokavalion suhteen.
Puh. 044 7301 350 ja sähköposti marika.salminen@ikaalinen.fi

Liikunnallisin terveisin Marika Salminen, Terveysliikuntakoordinaattori

 

24.3.2020

Ikaalisten nuorisotoimessa suunnitellaan parhaillaan uusia ja parempia tapoja kohdata nuoria, kun fyysinen kohtaaminen ei tällä hetkellä ole mahdollista

Nuorisotyö on viimeisen viikon aikana siirtynyt Suomessa kovalla vauhdilla verkkoon, kun nuorisotilat suljettiin. Ikaalisten nuorisotoimessa suunnitellaan parhaillaan uusia ja parempia tapoja kohdata nuoria, kun fyysinen kohtaaminen ei tällä hetkellä ole mahdollista.

Nuorisotyö sisällöltään on kuitenkin aina ollut muutakin kuin fyysiset nuorisotilat. Nuorisotyö ei ole nytkään hävinnyt minnekään Ikaalisistakaan; Nuorisotila Vienolan Instagram-tiliä päivitetään aktiivisesti ja tilillä on parhaillaan käynnissä yhteisöllisyyttä ja osallisuutta lisäävä ja ulkoiluun kannustava kisailu. Ikaalisten vapaa-aikapalvelut löytyvät myös Facebookista ja Snapchatissa nuorisotoimi löytyy nimellä ikakaupunki. Uusimpana verkkoympäristönä on aukeamassa Discord, johon on suunniteltu nuorille yhteistä kokoontumispaikkaa yhdessä nuorisotyötä tekevien tahojen kanssa.

Koska tämä tilanne on kaikille hyvin uusi, otetaan nuorisotoimessa mielellään vastaan kaikenlaisia parannusehdotuksia, väyliä ja teemoja, joilla voitaisiin yhdessä viedä verkkonuorisotyötä eteenpäin ja lähemmäs nuoria.

On tärkeää, että nuorilla on yhteys kavereihin ja nuorisotyöntekijöihin. Yksin ei pidä eikä saa jäädä, me ollaan tavoitettavissa monen eri kanavan kautta!

Nuoriso- ja liikuntasihteeri
Hyvinvointikoordinaattori
Sari Sarkonen
p. 044 730 1225
sari.sarkonen@ikaalinen.fi
Nuoriso- ja perheohjaaja
Susanna Mäkelä
p.044 730 1224
susanna.makela@ikaalinen.fi