Skip to content

Ehdotukset 2023

Ehdotuksia tuli kaikkiaan 15. Niitä jatkokehitettiin virkamiesten ja ehdotusten tekijöiden yhteistyönä, ja äänestysvaiheeseen eteni kahdeksan Ikaalisten osallistavan budjetoinnin kriteerit täyttänyttä ehdotusta.

Osallistavan budjetoinnin äänestysvaiheen ehdotukset
1. Ikaalisten topoteekki
Ikaalisiin perustetaan oma virtuaalinen valokuva-arkisto Topoteekki-alustalle. Kaupunkilaisten käyttöön hankitaan kirjastoon sijoitettava laadukas skanneri, jolla kuka tahansa voi skannata vanhoja valokuviaan internetissä olevaan tietokantaan. Skannerin ja tietokannan käyttämiseen järjestetään opastusta. Kustannusarvio 1500 e. 
Lisätietoja ehdotuksesta: Sivistysjohtaja Marjo Heikkilä, p. 044 7301 288

2. Yhdistysten kokoustila 
Ikaalisissa toimii paljon yhdistyksiä, seuroja, järjestöjä ja yhteisöjä, joilla ei ole maksutonta ja helppoa kokous- ja kokoontumispaikkaa. Osallistavan budjetin määrärahalla yhdistyksille järjestetään kokous- ja toimintatilaa asianmukaisine varusteluineen. Kustannuksia syntyy mahdollisista vuokra- ja siivouskuluista sekä kalustehankinnoista. Kustannusarvio 4000 e. Yhdistysten kokoustilaa ehdotettiin kahdessa eri aloitteessa. 
Lisätietoja ehdotuksesta: Sivistysjohtaja Marjo Heikkilä, p. 044 7301 288

3. Liikettä Kovelahden kylällä ja järvellä 
Kovelahden kyläseura järjestää kesäkaudelle ulkojumppia (150 e), treeniradan (150 e), liikuntaryhmän talvikaudeksi Nousulaan (150 e), nuorten liikuntateemaisen kesäkerhon (150 e) ja vesijumppia (200 e). Lisäksi hankitaan soutuvene tai sup-lautoja yhteiskäyttöön Kylmälahteen (1200 e). Kustannukset yhteensä 2000 e. Toiminnan järjestäjänä on Kovelahden Nousula ry. Tapahtumat ovat avoimia kaikille. 
Lisätietoja ehdotuksesta: Sivistysjohtaja Marjo Heikkilä, p. 044 7301 288

4. Hiihtoladulle jatkoa Kivistönlahteen 
Ehdotuksessa toivotaan Kouvonrantaan asti tulevan Kyrösjärven jääladun jatkamista ainakin Kivistönlahteen asti. Pidempi reitti antaa mahdollisuuden katsella kaupunkimme kauniita rantamaisemia pidemmän matkan, ja useammat kuntalaiset pääsisivät helpommin ladulle. Hiihtäminen tukee kansanterveyttä ja vähentää sairastavuutta. Kustannusarvio noin 2600 €/kk. On myös hyvin epätodennäköistä, että pääsemme latua ajamaan jäälle tämän vuoden puolella. 
Lisätietoja ehdotuksesta: Kaupunginpuutarhuri Kauri Kallio, p. 044 7301 268

5. Pihapelikulttuurin kehittäminen 
Ehdotuksena on perustaa Valkean ruusun koulun yhteydessä olevan pihapelikaukalon alle pihapelialusta. Kaukalo on koulupäivisin oppilaiden käytössä ja tavoitteena on, että alusta lisäisi iltaisin sekä viikonloppuisin pihapelikulttuuria niin lasten kuin aikuistenkin osalta. Pihapelikulttuuria edistämällä edistetään samalla väestön hyvinvointia sekä yhteisöllisyyttä. Hankintaa ei sidota yhdenkään yhdistyksen toimintaan tai hankkeeksi, vaan kaikille yhteiseksi. Pihapelialusta on kasattava, joten sitä voidaan tarvittaessa myös siirtää ja kierrättää eri paikkoihin. Pihapelikaukalo on saavutettava ja esteetön. Lisäksi se parantaa nykyistä ulkokaukaloa, sillä matto vähentää mm. asfaltti-ihottumaa. Pihapelialustan kustannusarvio on noin 8500 €. Hankkeen toteuttaminen edellyttää myös resurssien varaamista pelialustan kasaamiseen sekä purkamiseen.   
Lisätietoja ehdotuksesta: Kaupunginpuutarhuri Kauri Kallio, p. 044 7301 268

6. Nuotiopaikan rakentaminen Sarkkilan luontopolun läheisyyteen 
Lähdetään kehittämään Sarkinrannan nuotiopaikkaa ja sen ympäristöä Sarkkilan luontopolun läheisyydessä. Nuotiopaikka palvelisi niin alueen asukkaita kuin läheisen luontopolun käyttäjiäkin. Kustannusarvio on noin 5000 €. 
Lisätietoja ehdotuksesta: Kaupunginpuutarhuri Kauri Kallio, p. 044 7301 268

7. Ulkokuntosalin parantaminen 
Yleisurheilukentän laidassa osoitteessa Pirkantie 1 on ulkokuntosali. Ulkokuntosalin välineet palvelevat kuntalaisia mahdollistaen liikunnan harrastamisen hyvässä ympäristössä. Parannetaan olemassa olevan ulkokuntosalin varustusta parilla laitteella. Kustannukset noin 15000 €. 
Lisätietoja ehdotuksesta: Kaupunginpuutarhuri Kauri Kallio, p. 044 7301 268

8. Kuntoportaat Vatulaan
Vatula on suosittu kuntoilukeskus ja kuntoportaat tehokas liikuntamuoto eri tasoisille ja tavoitteellisille liikkujille. Toteutuakseen ehdotus tarvitsee sopivan paikan, suunnitelman portaista, kustannusarvion ja rakennustyön toteuttajan. Varataan rahaa kuntoportaiden suunnitteluun, jossa tutkitaan käyttäjien tavoitettavuus, suunnitellaan paikka ja portaiden rakenteet sekä kustannusarvio. Suunnittelu tehtäisiin konsulttityönä. Saatavaa materiaalia käytetään tulevaisuudessa mahdollisen projektin eteenpäin viemisen yhteydessä.  Kustannusarvio noin 10 000 €. 
Lisätietoja ehdotuksesta: Kaupunginpuutarhuri Kauri Kallio, p. 044 7301 268