Skip to content

Ehdotukset 2024

Osallistavan budjetoinnin 2024 äänestykseen menevät ehdotukset ovat

 

1. Vahon uimarannalle rantalentopallokenttä

Vuonna 2017 perustettu Vahon uimaranta on valmistumisesta saakka ollut todellinen hitti. Seudun asukkaiden sekä vapaa-ajan asukkaiden keskuudessa on haaveiltu jo jonkin aikaa rantalentopallokentästä uimarannan yhteyteen. Esitämme, että Ikaalisten kaupunki rakentaisi Vahon uimarannalle Lentopalloliiton ohjeiden mukaisen 8–16 metrisen rantalentopallokentän. Kentälle tulisi suodatinkankaan päälle vähintään 30cm paksu tasarakeinen hiekkapatja, verkkopylväät sekä lentopalloverkko.

Liikunnallinen elämäntapa parantaa kaupungin asukkaiden ja vapaa-ajan asukkaiden kokonaisvaltaista hyvinvointia. Vahon alueella ei ole tällä hetkellä liikuntapaikkoja. Lentopallokenttä loisi upeat mahdollisuudet kuntoiluun. Lisäksi rantalentopallokenttä toisi yhteen kyläläisiä myös yhteisten pelien muodossa. Kenttä toimisi näin myös sosiaalisten kanssakäymistilanteiden mahdollistajana seudulla, jossa tällaisia mahdollisuuksia ei kaupungin puolesta tällä hetkellä muutoin ole tarjolla. Kenttä ja siellä pelattavat matsit auttaisivat myös luomaan ystävyyssuhteita kaikenikäisten vakituisten asukkaiden sekä mökkiläisten välille. Lentopallokenttä Vahon uimarannan yhteydessä loisi positiivista kuvaa luonnonläheisestä ja asukkaidensa hyvinvointiin panostavasta Ikaalisten kaupungista. Rantalentopallokenttä lisäisi kylien elinvoimaisuutta ja houkuttelevuutta.

Kustannusarvio yhteensä 4500€, joka koostuu:

Rantalentopallopylväät ja verkko 1500€

Hiekka ja suodatinkangas 1800€

Maanrakennustyöt ja tolppien pystytys 1200€

Aloitteen tekijä sitoutuu huolehtimaan kentän alueen puuston raivaamisesta ja poistamisesta ennen maanrakennustöitä.

Lisätietoja kaupunginpuutarhuri Kauri Kallio, p. 044 7301 268

 

2. Ilmainen elokuvanäytös senioreille Altin salissa

Kutsutaan eläkeläiset ilmaiseen elokuvanäytökseen Altin salille. Elokuva valitaan yhteistyössä Ikaalisten eläkeläisjärjestöjen kanssa.

Tapahtuman kustannusarvio: elokuvaliput 2400 euroa

Lisätietoja viestintä- ja kulttuurikoordinaattori Eila Mäntyjärvi, p. 044 7301 212

 

3. Vääräjoen nuotiopaikan kunnostus ja kehittäminen.

Vääräjoen luonto tarjoaa upeat luonnonpuitteet hyvinvointiretkeilylle ja matkailulle. Nuotiopaikan ympäristö kaipaa parantamista. Nuotiopaikan siistimisen jälkeen ympäristössä voidaan pitää kulttuuritapahtumia.

Mikäli vanhat rakenteet ovat kunnostettavissa puutavaralla ja omalla työvoimalla 2000 – 4000 €. Mikäli vanhat rakenteet tarvitsee purkaa ja uudet rakentaa 6-8-10 000 €

Lisätietoja kaupunginpuutarhuri Kauri Kallio, p. 044 7301 268

 

4. Juniorijalkapallon olosuhteiden kehittäminen

Hankitaan Urheilukentälle alle 10-vuotiaiden käyttöön tarkoitetut jalkapallomaalit

Jalkapallo on suosituin urheiluharrastus Ikaalisissa ja se koskettaa päivittäin todella suurta joukkoa lapsia. Nyt urheilukentällä olevat juniorimaalit ovat aivan käyttöikänsä lopussa. Tolpat ovat vääntyneet ja hitsaukset pettämässä.

Jalkapalloa pelataan paitsi urheiluseuroissa, myös koululiikunnassa ja vapaa-aikana. 3×2 metrin kokoisia maaleja ei kentällä ole yhtään, vaikka alle 10-vuotiaille se on suositeltu maalikoko. 5×2 metrin maaleja on, mutta rautakehikkoiset maalit ovat paitsi raskaita liikutella myös kaatuessaan aivan älyttömän vaarallisia. Alumiinirunkoiset maalit olisivat käytännölliset ja turvalliset.

Jalkapalloa pelaavat kaiken ikäiset. Ikaalisten suhteellisen kehnoista olosuhteista huolimatta jalkapalloa pelataan koko ajan enemmän ja enemmän, mutta ehjiä maaleja ei pian ole yhtään jäljellä, mikä haittaa harrastamista todella rajusti.

Maali 5m×2m, 2kpl, á 1090€

Maali 3m×2m, 2kpl, á 749€

Maaliverkko, 4kpl, á n 100€

Yhteensä n 4000€ tai paremminkin 4078 + rahti 0-400 €

Lisätietoja kaupunginpuutarhuri Kauri Kallio, p. 044 7301 268

 

5. Pallotutka antamaan lisämotivaatiota

Ballspeed pallotutkan avulla, pystytään mittaamaan monen eri lajin lyönnin, heiton, potkun tai laukaisun nopeutta. Pallotutka haastaa pelaajaa parantamaan omaa tulostaan ja sen avulla voidaan järjestää erilaisia leikkimielisiä kilpailuja. Pallotutkaa pystyvät hyödyntämään paikalliset urheiluseurat, koulut, kaupungin liikuntatoimi, sekä muut toimijat.

Ballspeed pallotutka 15cm korkealla numeronäytöllä maksaa 5 000 €.

Lisätietoja kaupunginpuutarhuri Kauri Kallio, p. 044 7301 268

 

6. Ulkokuntosalin monipuolistaminen keskusurheilukentällä.

Yleisurheilukentän laidassa osoitteessa Pirkantie 1 on ulkokuntosali. Ulkokuntosalin monipuolistaminen vetäisi enemmän ja erityyppisiä kuntoilijoita puoleensa. Toteutettaisiin hankkimalla ja asentamalla pari monipuolista tai tehokasta ulkokuntosalilaitetta olemassa olevan ulkokuntosalin yhteyteen.

Kustannusarvio: 15 000 €

Lisätietoja kaupunginpuutarhuri Kauri Kallio, p. 044 7301 268

 

7. Yleisten uimarantojen ehostus ja huolehtiminen

Hyvät yleiset uimarannat lisäävät huomattavasti kunnan viihtyvyyttä ja hyvinvointia. Ikaalisissa on kolme yleistä uimarantaa Kasinon-, Toivolansaaren leirintäalueen- ja Vahon uimaranta. Näille ehdotetaan, että uimarantojen turvallisuus tulisi taata siistimällä rantaa. Rantojen rakenteiden kunnostamisella, ehostuksella ja vaikka hommaamalla virkistyskäyttöä tukevia rakenteita, kuten piknikpöydän rannan läheisyyteen, missä voisi syödä piknikeväitä. Ehostettuja rantoja voisi mainostaa. 

Kustannusarvio 5 000 € 

Lisätietoja kaupunginpuutarhuri Kauri Kallio, p. 044 7301 268 

 

8. Ilmainen lastenkonsertti 29.6.2024 Luhalahdessa

Lastenkulttuuria ja lapsille kohdennettuja tapahtumia kaivataan myös itä-Ikaalisiin, joten osallistuvan budjetoinnin varoja voidaan käyttää esimerkiksi trio Siina & Taikaradion lastenkonserttiin Luhalahden Nuorisoseuran talossa.

Samana viikonloppuna järjestetään aikuisille suunnattu itä-Ikaalisten Marttojen kirpparisuunnistus Luhalahden ympäristössä, ja konsertilla saataisi järven taakse tapahtuma myös nuorille ja lapsille.

Konsertti on yleisölle ilmainen. Luhalahden Nuorisoseura tarjoaa esiintymistilan vastikkeetta. Käytännön järjestelyt toteutetaan nuorisoseuran talkootyönä. Seura varaa itselleen oikeuden järjestää kahvilapalveluita tapahtuman yhteyteen. 

Tapahtuman kustannusarvio: esiintymispalkkio 1500 euroa 

Lisätietoja viestintä- ja kulttuurikoordinaattori Eila Mäntyjärvi, p. 044 7301 212

 

9. Pääsylippuja Runonlausuntaa ja haitarimusiikkia -tilaisuuteen 16.6.2024

Luhalahden Nuorisoseura ry esittää, että Ikaalisten kaupunki lunastaa pääsylippuja valtakunnallisen Runonlausuntaa ja haitarimusiikkia -kiertueen tilaisuuteen 16.6.2024.

Luhalahden Nuorisoseura tarjoaa tilaisuuden paikan. Käytännön järjestelyt toteutetaan nuorisoseuran talkootyönä. Seura pidättää itselleen oikeuden järjestää kahvilapalveluita tapahtuman yhteyteen.

Tapahtuman kustannusarvio: Lippujen lunastaminen 2100 euroa

Lisätietoja viestintä- ja kulttuurikoordinaattori Eila Mäntyjärvi, p. 044 7301 212

 

10. Lasten ja nuorten bussimatka Ilves-Tappara-paikallispeliin Tampereelle

Ikaalilaisten lasten ja nuorten tilausbussimatka paikallisotteluun Nokia-areenalle syksyllä 2024. Matkat ja otteluliput olisivat lapsille ja alle 18-vuotiaille nuorille sekä valvojille ilmaiset. Ideana on, että mukaan pääsee myös järven takaa eikä vain Ikaalisten keskustasta. Bussireitti olisi Ikaalinen -Röyhiö-Luhalahti-Tampere meno-paluuna.

Kustannusarvio: 1700 €.

Lisätietoja viestintä- ja kulttuurikoordinaattori Eila Mäntyjärvi, p. 044 7301 212

 

11. Kolmipuistosta koko perheen puisto lisäämään perheiden aktiivisuutta ja hyvinvointia.

Ikaalisten kaupungin keskeisimmällä paikalla oleva leikkipuisto tulisi aidata, jotta se palvelisi turvallisena puistona ikaalislaisia lapsia ja lapsiperheitä.

Kolmipuisto sijaitsee keskeisellä paikalla Ikaalisten keskustassa, kuitenkin usean tien risteyksessä. Loistavalla paikalla oleva leikkipuisto aidattuna olisi turvallinen kokoontumis- ja leikkipaikka perheille ja lapsille. Puiston saavutettavuus on hyvä. Leikkipuisto on myös varjoisalla paikalla puiden katveessa, joten se on myös helteisellä säällä hyvä puisto leikkiä.

Kustannusarvio aidan hankintaan ja perustamistöihin ovat noin 9000€. Mikäli rahaa riittäisi, leikkipuistoon voisi myös lisätä jonkin uuden leikkivälineen. Myös MLL:n Ikaalisten yhdistys voisi miettiä leikkivälinehankintaan osallistumista.

Lisätietoja kaupunginpuutarhuri Kauri Kallio, p. 044 7301 268

 

12. Iäkkäiden kulttuurihyvinvointipaketti

Iäkkäille, yli 70-vuotiaille”räätälöity” kulttuurihyvinvointipaketti, joka sisältäisi seuraavanlaista ohjelmaa:

Kuljetus tietyillä reiteillä Ikaalisten keskustaan

Torilla käynti

Keittolounas (esimerkiksi seurakuntakeskuksella tai Ikatassa)

Ikaalisten kylpylä, jossa myös kahvit tai päivätanssit + elävää musiikkia esimerkiksi Omalla Tuvalla mukaan lukien kahvitus

Kuljetus samaa reittiä takaisin.

Ideaa voi jatkojalostaa valitsemalla äänestyksellä joko kylpylän tai elävää musiikkia Omalla Tuvalla. Jos ohjelmaa pidetään raskaana niin esim. torilla käynnin voi jättää pois. Idean voi myös yhdistää vanhustenviikkoon 2024. Ilmoittautumisten yhteydessä tiedustellaan kyydin tarve, joka järjestetään tarvittaessa pääreiteillä (esimerkiksi Itä-Ikaalisissa asuville). Henkilökohtainen avustaja sallitaan tarvittaessa saattajaksi.

Tapahtuman kustannusarvio: Bussimatkat, keittolounas, kylpyläliput / pieni orkesteri / elävää musiikkia ja kahvit, yht. 2500 euroa

Lisätietoja viestintä- ja kulttuurikoordinaattori Eila Mäntyjärvi, p. 044 7301 212

 

13. Vatulanharjun Vestivaalit

Tapahtuman nimi on Vatulanharjun Vestivaalit. Ideana on järjestää luonnonkauniilla Vatulanharjun alueella kaikille avoin yhteisöllinen luonto- ja kulttuuritapahtuma elo–syyskuussa 2024.

Pirkanmaan liiton tukemassa Ikaalisten kulttuurimatkailun strategiassa korostetaan luontomatkailun merkitystä. Vatulanharjun Vestivaalit edistävät kaikenikäisten yhteisöllisyyttä, luontoarvoja ja paikallisen kulttuuriperinnön siirtämistä sukupolvelta toiselle. Vestivaalien ohjelmaan sisältyy yhteislauluja sekä runoja ja tarinoita nuotiolla, muun muassa Vatulan historiallisista tapahtumista ja Kyrönkankaan kesätiestä. Tapahtumassa tutustutaan luontoon ja upeisiin maisemiin, opitaan luonnonantimista villiruokakurssin merkeissä ja vieraillaan historiallisen varuskunnan raunioissa. Paikalla on myös Åfeltin hevoset ja kärryt, joiden kyytiin pääsee veloituksetta. Alueella on mahdollista pelata perinteisiä suomalaisia ulkopelejä, kuten mölkkyä. Vestivaaleilla on myös mahdollisuus kevyeen ja ekologiseen perinneruokailuuun.

Vestivaalit edistää uusien ikaalislaisten juurtumista kotiseudun monipuoliseen luonto- ja virkistyskohteeseen sekä edistää Ikaalisten tunnettuutta Pirkanmaan festivaalikentässä. Yleishyödyllinen tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton.

Tapahtuman kustannukset ovat seuraavat: Åfeltin hevoskerryt 450 € neljältä tunnilta, ruokatarjoilut 1400 €, opasteet ja markkinointi 600 €, jätehuolto 50 € ja tapahtumavakuutus 150 €, yhteensä 2650. Tapahtuma järjestetään pääosin talkootyönä.

Lisätietoja viestintä- ja kulttuurikoordinaattori Eila Mäntyjärvi, p. 044 7301 212

 

14. Siirrettävä katsomo erilaisiin kulttuuri- ja urheilutapahtumiin

Siirrettävän katsomon avulla pystyttäisiin palvelemaan niin suuria, kuin pienempiäkin tapahtumia. Lainattava katsomo mahdollistaisi lisätuloja ja tukisi eri kokoisten tapahtumien järjestämistä. Yleisön viihtyvyys ja turvallisuus on entistä tärkeämpää. Suuremmissa yleisötapahtumissa (esim. superpesistapahtumat, konsertit, kesäteatteri ym.) lisäkatsomo mahdollistaisi suuremman yleisön ja sen turvallisen sijoittumisen. Hinattava tieliikennekelpoinen peräkärrymalli 52 henkilölle maksaisi 12.800 e (alv 0%) ja käsin siirrettävä 42 henkilön katsomo 6.885 e (alv 0%). Jälkimmäinen toimisi esim. pesäpallokentällä ja sen voisi tilapäisesti siirtää, mutta peräkärrymalli mahdollistaisi laajemman käytön.

Katsomoiden hankintakustannukset n. 20 000 €

Lisätietoja kaupunginpuutarhuri Kauri Kallio, p. 044 7301 268

 

15. Rahkolan Kesän perhepäivä

Koko perheelle avoin Rahkolan Kesän perhepäivä järjestettäisi Ikaalisissa kesä-heinäkuussa 2024. Siihen kuuluu konsertti, oheisohjelmaa ja taidenäyttelyihin tutustumista sekä ohjattu taidepaja yhteisöllisesti kaikenikäisille.

Ikaalisissa ja lähiseudulla on vahvaa tarvetta lapsille ja varhaisnuorille suunnatusta, koko perheelle sopivasta, helposti lähestyttävästä ja hyvinvointia lisäävästä yhteisöllisestä kulttuuritapahtumasta. Tapahtuman tavoitteena on houkutella lisää kävijöitä kulttuuritapahtumiin ja innostaa myös muita tahoja järjestämään perheille kohdistettuja tapahtumia Ikaalisiin.

Tapahtuman järjestelyistä suurin osa tehdään yhteistyötahojen avulla talkootyönä. Suurin kuluerä on lastenorkesteri. Ensisijaisena suunnitelmana on saada paikkakunnan oma lastenmusiikin tähti Siina Hirvonen ja Taikaradio esiintymään Rahkolaan.

Kustannusarvio: Esiintyjä triona n. 1000 euroa, koko bändinä n. 1600 euroa, työpajat ja taideaskartelutarpeet 300 euroa, ilmoitus Seutulehti UutisOivaan 400 euroa, yhteensä budjetti: 2300 euroa.

Lisätietoja viestintä- ja kulttuurikoordinaattori Eila Mäntyjärvi, p. 044 7301 212

 

Kun olet valinnut suosikkisi, äänestyslomakkeeseen pääset tästä linkistä:
https://forms.office.com/e/VGpNLnCzfw
Kyselylomake menee kiinni ma 6.5 klo 23.45.