Skip to content

Liukkoset

Hei!

Olemme Liukkosen Joni ja Reetta. Perheeseemme kuuluu meidän kahden lisäksi myös kaksi lasta, joista toinen on jo muuttanut korkeakouluopintojen perässä toiselle paikkakunnalle ja toinen opiskelee ammatillisessa oppilaitoksessa kaksoistutkintoa.

Muutimme Ikaalisiin parikymmentä vuotta sitten töiden perässä ja täällä olemme edelleen viihtyneet. Alusta asti olemme kokeneet, että tänne oli helppo tulla ja täällä olemme tunteneet itsemme tervetulleiksi. Aluksi asuimme vuokralla keskustan alueella, mutta pian löysimme oman, viihtyisän talomme metsän reunasta ja kuitenkin keskustan tuntumasta. Luonnonläheisyys onkin yksi Ikaalisten ehdottomista valttikorteista, joka suuntaan näkyy ikkunoista vehreyttä ja järvi pilkahtelee metsän takaa.
Ikaalisissa on tilaa hengittää ja mahdollisuuksia harrastaa. Kauniit pyöräily- ja lenkkimaisemat ovat täällä kaikkien ulottuvilla ja mahtava Kyrösjärvi tarjoilee upeiden näkymien lisäksi hienot mahdollisuudet veneilyyn, melontaan ja moniin muihin harrastuksiin.

Meidän näkökulmastamme Ikaalinen on loistava myös sijainniltaan. Olemme molemmat töissä SASKY koulutuskuntayhtymässä (Sasky) ja Ikaalisista käsin on kätevä liikkua kuntayhtymän eri toimipisteiden välillä ja myös etätyöt kotona sujuvat tarvittaessa mainiosti.

Lapsiperheiden näkökulmasta Ikaalinen on turvallinen paikka elää. Pienen kaupungin etuna on se, että toistenkin asioista välitetään eikä tuijoteta vain omaan napaan. Kaupungissa on tarjolla hyvät harrastusmahdollisuudet niin isoille kuin pienillekin esimerkiksi musiikin ja urheilun parissa – Ikaalisten Nuoriso-orkesteri, Ylä-Satakunnan musiikkiopisto, kansalaisopisto, partiotoiminta, urheiluseurat, moderni ja hyvin toimiva kuntosali ja paljon muita toimijoita.

Ikaalinen on myös vireä koulutuskaupunki. Alakoululaisten käytössä on juuri hiljattain rakennettu upea hirsikoulu ja yläkoulua käydään kauniissa järvimaisemissa. Toisen asteen koulutustarjonta Ikaalisissa on hyvin laaja kaupungin kokoon nähden. Saskyn IDEA-kampuksen modernissa oppimisympäristössä kohtaavat ammatillinen koulutus ja lukiokoulutus, kampuksen alueella toimii kaikkiaan 22 koulutusalaa ja opiskelijoita on noin 700.

Olemme tutustuneet Ikaalisissa moniin ihaniin ihmisiin ja solmineet tärkeitä ystävyyssuhteita. Meno Ikaalisissa on mutkatonta ja rentoa, täällä on helppoa mennä vaikka kaupassa tuntemattomienkin ihmisten juttusille. Asiointi ikaalislaisten yritysten kanssa on helppoa ja vaivatonta, ihmisiin luotetaan ja pidetään se, mikä on luvattu ja sovittu.

Tervetuloa Ikaalisiin!

Lähetä asukasoppaalle viesti tai kysymys!

Julkaisemme osan kysymyksistä ja vastauksista tällä sivustolla.

Meidän Ikaalinen
Jätäthän meille sähköpostisi, jos haluat, että sinulle vastataan.
Jos haluat osoittaa kysymyksesi tietylle asukasoppaalle, kerrothan sen viestissäsi. Sähköpostiviesti ohjautuu Kehittämisyhtiö Ikaalisten Kylpyläkaupunki Oy:n sähköpostiin, josta se välitetään asukasoppaalle. Viestin lähettäjän sähköpostiosoitetta ei välitetä asukasoppaalle eikä tallenneta asiakasrekisteriin.