Skip to content

Mäkelät

Hei!

Meidän perhe on asunut Ikaalisissa 10 vuotta. Ikaalisiin muutimme töiden perässä, mutta myös kaunis luonto ja Kyrösjärvi sekä Tampereen läheisyys houkuttelivat meitä. Ikaalisissa parasta on se, että omalta kotipihalta pääsee suoraan lenkkipoluille kauniisiin metsä- ja järvimaisemiin. Lempilenkkipolkumme on oman asuinalueemme Kalmaan luontopolku, jonka reitti kulkee Kyrösjärven rantoja pitkin. Kalmaan luontopolulta löytyy myös upeita nuotiopaikkoja, erityisesti Paskonnokka on kauniilla säällä mahtava paikka paistaa makkaraa keskellä metsää, Kyrösjärven äärellä.

Kyrösjärvi on meidän perheelle erittäin rakas ja tärkeä paikka. Kesäisin meillä on kaksi hienoa uimarantaa muutaman sadan metrin päässä omasta kodistamme. Kalmaan venerannassa on hyvä iso laituri, josta pääsee suoraan uintilenkille. Kalmaan uimarannassa  taas on mahtava hiekkapohja ja matala ranta ja sinne olemme vieneetkin useat lapsiperhevieraamme nauttimaan kesäpäivistä. Meidän perheessä saunotaan lähes päivittäin ja kesäisin on luksusta, kun pääsee suoraan saunasta uimaan ja uimasta takaisin saunaan.

Perheessämme harrastetaan kalastusta ja Kyrösjärvi tarjoaa tähän harrastukseen mahtavat puitteet. Kalastuksen lisäksi tykkäämme veneillä pitkin Kyrösjärveä ja tehdä päivä- ja yöretkiä Kyrösjärveltä löytyviin saariin. Erityismaininnan ansaitsee Markansaari, josta löytyy nuotiopaikan lisäksi myös telttasauna. Talvisin Kyrösjärvelle tehdään kaupungin puolesta mahtavat hiihtoladut, joita pitkin kelpaa hiihdellä kauniita maisemia ihastellen.

Yleisurheilukenttä sekä sen lähimaastot ovat meidän perheelle myös erittäin tärkeitä paikkoja. Molemmat poikamme harrastavat yleisurheilua ja jalkapalloa ja näiden lajien harrastamiseen löytyy Ikaalisista mahtavat puitteet. Yleisurheilukentän yhteydessä sijaitsevat skeittiramppi ja frisbeegolfrata saavat myös perheeltämme kiitosta. Urheilu- ja liikunta ovat vahvasti mukana arjessamme sekä vapaa-ajalla että töiden puolesta. Ikaalisten ulkoliikuntapaikat ovatkin vertaansa vailla niin kunnoltaan kuin maisemiltaan. Myös Toivolansaari sekä laivarannan tenniskentät saavat perheeltämme ison plussan. Muilta paikkakunnilta Ikaalisiin saapuville ystävillemme esittelemme oman asuinalueemme lisäksi aina erityisesti Vanhaa Kauppalaa ja sen mahtavia maisemia. Vanhan Kauppalan laivarannan rappuset ovat myös tulleet tutuksi eri treeniryhmien kanssa treenatessa.

Tykkäämme myös marjastaa ja sienestää ja siihen Ikaalisista löytyy lukuisia toinen toistaan parempia paikkoja. Itse olemme keränneet mustikkamme Vatulan maastoista, joissa myös käymme usein lenkkeilemässä ja talvisin hiihtämässä. Perheessämme odotetaan innolla uuden liikuntahallin rakentumista ja valmistumista. Se tulee nostamaan myös Ikaalisten sisäliikuntapaikat kiitettävälle tasolle.

Kauniin luonnon ja vesistön sekä hyvien liikuntamahdollisuuksien lisäksi Ikaalisissa toimivat kaikki meidän perheelle tarpeelliset peruspalvelut hyvin ja palvelut ovat helposti ja nopeasti saatavilla. Ikaalisissa on panostettu lapsiperheiden palveluihin ja lasten- ja nuorten harrastusmahdollisuuksiin ja täällä järjestetään aktiivisesti monenlaisia tapahtumia kaiken ikäisille. Mikäli joskus kaipaa isomman kaupungin sykettä ja palveluita, niin Tampereelle ajaa alle tunnissa.

Lähetä asukasoppaalle viesti tai kysymys!

Julkaisemme osan kysymyksistä ja vastauksista tällä sivustolla.

Meidän Ikaalinen
Jätäthän meille sähköpostisi, jos haluat, että sinulle vastataan.
Jos haluat osoittaa kysymyksesi tietylle asukasoppaalle, kerrothan sen viestissäsi. Sähköpostiviesti ohjautuu Kehittämisyhtiö Ikaalisten Kylpyläkaupunki Oy:n sähköpostiin, josta se välitetään asukasoppaalle. Viestin lähettäjän sähköpostiosoitetta ei välitetä asukasoppaalle eikä tallenneta asiakasrekisteriin.