Skip to content

Ajankohtaista

Ajankohtaista -sivu

Ajankohtaista-sivulla tiedotetaan  tärkeistä asioista sote-uudistuksen kehittämistyöhön liittyen.

2.5.2022

Katso alta SOTE-uudistuksen hankkeiden Ikaalisten raportit.

Ikaalisissa kehittämistä on tehty yhtenä kokonaisuutena, jonka vuoksi KOMAS3-hankkeen tuotokset sisältyvät myös PIRSOTE-hankkeen tuotoksiin. Kannattaa lukea sekä KOMAS3-raportti, sekä Pirsote-katsaukset, jotta Ikaalisten kokonaiskehittämisestä saa kattavan kuvan.

Yhdellä PDF:llä kaikki 3 raporttia tästä: Ikaalinen, Komas3jaPirsote

Raportit erikseen alla:

Ikaalisten KOMAS3- tiivis kuvaus hankkeen tuotoksista: KOMAS3 -loppuraportti

Ikaalisten Pirsote, Hankekausi I (10.2020-12.2021) – tiivis kuvaus tuotoksista: PIRSOTE, hankekausi I

Ikaalisten Pirsote, hankekausi II :n suunnitelmat (vuosi 2022 – vuosi 2023 etenee hyvinvointialuevetoisesti): PIRSOTE, hankekausi II

3.1.2022

KOMAS3-hanke päättynyt

Paikallisen tason KOMAS-kehittämishanke eli  “Kohti maakunnallista sotea Pirkanmaalla 3” (KOMAS3) -hanke on päättynyt. Hankeaika oli 10/2020-12/2021.

Ikaalisissa molempia sote-uudistushankkeita -> KOMAS3, sekä PIRSOTE-hankkeita on kehitetty yhtenä kokonaisuutena.

PIRSOTE -hanke jatkuu edelleen vuosina 22 ja 23,joista vuoden 2022 kuntavetoisena. Vuonna 2023 Pirsote-hanke toimii hyvinvointialuevetoisena.KOMAS3-hankkeen tuotokset (mm. uudet toimintamallit ja palvelut) jatkuvat edelleen ja toimintamallien käyttöönottoa syvennetään entisestään PirSOTE-hankkeen alla. 

Tässä katsaus KOMAS3-hankkeen tuotoksista: KOMAS3 Loppukatsaus. Pidempi raportti tulossa myöhemmin. 

Lisätietoja: Tanja Kotala, Ikaalisten PirSOTE-hankkeen projektipäällikkö, 044.7306600 I tanja.kotala@ikaalinen.fi

28.09.2021

UUTTA IKAALISTEN SOTE-KESKUKSESSA –
TERVETULOA SOTE-TYÖPARIN VASTAANOTOLLE!

Voit hakeutua vastaanotolle, jos sinulla on joku seuraavista tilanteista:

  1. Tarvitset kokonaisvaltaisen tilanteesi arvioinnin
  2. sairauksien hoito kuormittaa sinua tai hoito on sinulle epäselvää
  3. käyt useilla vastaanotoilla, mutta tilanteesi ei etene
  4. kuormittava elämäntilanne
  5. huoli omasta jaksamisesta ja tilanteesta

SAAT KOKONAISVALTAISEN JA MONIALAISEN TILANTEESI KARTOITUKSEN SISÄLTÄEN LAAJAN HYVINVOINTITARKASTUKSEN JA KATTAVAN MONIALAISEN OHJAUKSEN, NEUVONNAN, SEKÄ JATKOSUUNNITELMAN NIIN SOSIAALI- KUIN TERVEYDENHUOLLON PALVELUISSA.

Katso lisää napauttamalla tätä: SOTE Tyopari Asiakasesite

21.09.2021

Varhaista puuttumista nuorille ja tukea perheväkivaltaan tarjoavat juuri käynnistyneet tärkeät Ankkuri- ja Marak -toimintamallit. Yhteistyössä SOTESI+Poliisi. Katso lisää sähköisen perhekeskuksen sivuiltamme: linkki perhekeskuksen Ankkuri- ja Marak -sivuille

27.08.2021

Käy katsomassa alkusyksyn sote-kehittämisen uutiskirjeemme alta:

Siirry tähän Swayhin

15.7.2021 Sähköinen perhekeskus -sivustomme avautui tänään. Sivusto on tehty Pirkanmaan yhteisesti sovitun mallin pohjalta.

 

Perhekeskus on palveluiden kokonaisuus, joka sisältää lapsille, nuorille ja perheille suunnatut hyvinvointia ja terveyttä, sekä kasvua ja kehitystä edistävien palveluiden lisäksi myös varhaisen tuen, hoidon ja kuntoutuksen palvelut.

Sähköisestä perhekeskuksesta löydät kootusti kaikki lapsille, nuorille ja perheille suunnatut palvelut samasta paikasta. Palvelut on jaoteltu ikäryhmittäin ja elämäntilanteen mukaan. Sivuilta löydät tietoa kaupungin ja mm. kolmannen sektorin palveluista, sekä kohtaamispaikoista. Lisäksi sivuilla on paljon hyödyllistä tietoa ja neuvoja arkeen.

Käy tutustumassa sivuihin tästä linkistä:

Sähköinen perhekeskus -sivusto

Lisätietoja: Tanja Kotala, Ikaalisten sote-uudistuksen projektipäällikkö (PirSOTE- ja KOMAS-hankkeet), tanja.kotala@ikaalinen.fi

14.07.2021 Hyvinvointia elintavoilla –sivustomme/elintapaohjauksen palvelutarjotin avautui tänään. Sivusto on tehty Pirkanmaan yhteisesti sovitun mallin pohjalta.

“Hyvää oloa liikkumisesta, levosta, syömisestä, mielen hyvinvoinnista, kulttuurista ja päihteettömyydestä – Kukapa meistä ei haluaisi olla terve ja voida hyvin. Hyvä olo löytyy, kun löytää keinoja pitää huolta itsestään. Näihin keinoihin ja omiin elintapoihin voi tarvita tukea. Aina ei oikein tiedä mihin tietoon luottaa ja mistä edes lähteä liikkeelle. Entäpä jos hakisit ohjausta ja tukea liikkeelle lähtöön.”

Hyvinvointia elintavoilla -sivuston tarkoituksena on tarjota kootusti palvelut, jotka tukevat laaja-alaisesti hyvinvointiasi. 

Käy tutustumassa sivuihin tästä linkistä ja ota hyvinvointiasi tukevat vinkit käyttöön:

Hyvinvointia elintavoilla -sivusto

t. Tanja Kotala, Ikaalisten sote-uudistuksen projektipäällikkö (PirSOTE- ja KOMAS-hankkeet)

 

09.07.2021 Osallistu omaishoitajien hyvinvointi- ja terveystarkastukset + Omaolo-pilottiin!

Hyvä omaishoitaja!

Kutsumme Ikaalilaisia omaishoitajia pilottiin, joka koskee omaishoitajien hyvinvointi- ja terveystarkastuksia.

Pilottiin osallistujat tekevät nettipohjaisessa OmaOlossa laajan hyvinvointi- ja terveystarkastuksen. Voit tutustua Omaoloon tästä linkistä.

Omaolon sähköinen terveystarkastus arvioi elintapojasi ja henkistä hyvinvointiasi. Kirjautuminen vaatii vahvaa tunnistautumista, eli edellyttää omaishoitajalta nettipankkitunnuksia. Tarkastuksen tehtyään terveydenhoitaja katsoo tulokset ja kutsuu tarvittaessa jatkotutkimuksiin ja ohjaa eteenpäin palveluissa.

Pilottiin otetaan 10 omaishoitajaa. Pilotti toteutetaan syksyllä 2021.

Jos olet kiinnostunut osallistumaan pilottiin ilmoittaudu mahdollisimman pikaisesti:

Alle 65-vuotias omaishoidettava: Maria Pyykkönen, vammaistyön palveluohjaaja
p. 044 730 1234 linkki omaishoidon nettisivuille

Yli 65-vuotias omaishoidettava: Tiina Vasu-Piiroinen, 
palveluohjaaja 
p. 044 730 1591 linkki omaishoidon nettisivuille

Pilotti toteutetaan osana Sote-uudistuksen PirSOTE-hanketta. Tästä pääset Ikaalisten SOTE-uudistuksen nettisivuille.

t. Tanja Kotala (Ikaalisten SOTE-uudistuksen projektipäällikkö – PirSOTE- ja KOMAS -hankkeet), Kirsi Haavisto, (SOTE-sovellusasiantuntija),  Maria Pyykkönen, vammaistyön palveluohjaaja, Tiina Vasu-Piiroinen, palveluohjaaja 

 

26.04.2021

VÄLIAIKARAPORTIT HANKESALKKUJEN KEHITTÄMISTILANTEISTA VALMISTUNEET 26.04.2021 

Haluatko nähdä mitä kehittämisasioita Ikaalisissa on meneillään eri hankesalkuissa? Paljon on jo tehty ja paljon asioita on meneillään. Olen erittäin tyytyväinen Ikaalisten kehittämistilanteeseen. Olemme saaneet hienosti asioita edistymään jokaisessa hankesalkussa –  käy katsomassa tämän tiedotteen linkeistä väliaikaraportit! 

terveisin,

Tanja Kotala, PirSOTE- ja KOMAS -hankkeiden projektipäällikkö

Alla löydät tilannekatsausraportit hankesalkuttain eriteltynä. Linkki ohjaa hankesalkkujen alasivuille, jonne tilanekatsausraportit on lisätty.

Hankesalkku 1:n (perusterveydenhuollon avovastaanottopalveluiden uudistaminen) kehittämistilanteen näet tästä linkistä.Linkki ohjaa hankesalkku 1:n alasivulle, johon väliaikaraportti on lisätty.

Hankesalkku 2:n (sosiaalihuollon toiminnallinen muutos) kehittämistilanteen näet tästä linkistä. Linkki ohjaa hankesalkku 2:n alasivulle, johon väliaikaraportti on lisätty.

Hankesalkku 3:n (Lasten, nuorten ja perheiden palveluiden kehittäminen) kehittämistilanteen näet tästä linkistä.Linkki ohjaa hankesalkku 3:n alasivulle, johon väliaikaraportti on lisätty.

Hankesalkku 4:n (Hyvinvoinnin ja terveydenedistämisen toiminnallinen muutos-HYTE) kehittämistilanteen näet tästä linkistä. Linkki ohjaa hankesalkku 4:n alasivulle, johon väliaikaraportti on lisätty.

Hankesalkku 5:n (SOTE-peruspalveluiden digitalisaation kehittäminen) kehittämistilanteen näet tästä linkistä. Linkki ohjaa hankesalkku 5:n alasivulle, johon väliaikaraportti on lisätty.

 

5.3.2021

Kiitoksia kaikille ikäihmisten kyselyyn vastanneille. Ohessa kuvaotsikkoa klikkaamalla pääset esitykseen/koosteeseen kyselyn vastauksista.

Siirry tähän Swayhin

 

15.2.2021

Kehitämme Ikaalisissa lasten, nuorten ja perheiden palveluita Pirkanmaan sote-uudistukseen kytkeytyvän Pirsote -hankkeen alla. Haluamme osallistaa kuntalaisia kehittämistyöhön ja pyydämmekin teitä vastaamaan sähköiseen kyselyyn klikkaamalla tästä.

Saamme teiltä arvokkaita näkemyksiä, joita voimme hyödyntää kehittäessämme palveluitamme vastaukset käsitellään täysin anonyymisti. Kiitoksia!

Kyselyyn vastaaminen kestää noin 8 minuuttia. Kysely on auki ajalla 15.2-28.2.2021.

Kiitoksia,

yt. Tanja Kotala / PirSOTE- ja KOMAS -hankkeiden projektipäällikkö, Katja Sipiläinen/johtava sosiaalityöntekijä, sekä kaikki Ikaalisten LAPE-verkoston toimijat!

 

09.02.2021

Huomio järjestöt ja 3.sektorin toimijat!

Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen (HYTE) kehittämiskärkeemme “kansalaistoiminnan koordinaation ja yhteistyön vahvistaminen” liittyen kartoitamme Ikaalisten alueella olevia toimijoita ja päivitämme mm. yhteystietoja. Teette tärkeää työtä ja on oleellista, että meillä on ajantasaiset tiedot toiminnastanne ja niin, että ne ovat myös löydettävissä Ikaalisten www-sivujen alta. 

Tarkoituksena on rakentaa vuoden 2021 aikana Ikaalisten www-sivujen alle järjestö-sivusto, josta löytyisi kohdennetusti KAIKKI alueellamme toimivat järjestöt ajantasaisine yhteystietoineen, sisältäen järjestötoiminnan kuvauksen toiminnastaan -> mitä toimintaa tarjoatte kuntalaisille, ajantasaiset yhteystiedot, sekä mahdollisen www-osoitteen. Jos teillä on erikseen lisätietoja, joita haluatte suunnata yhteistyöverkostolle (ammattilaisille) -> voitte lisätä ne esim. palvelukuvauksen perään yhteistyöverkostolle -otsikon alle. Yhteistyöverkoston-kohdan tiedot tulevat pelkästään sisäiseen käyttöön, eivätkä www-sivuille.

Pyydän toimittamaan seuraavat tiedot-> 1. toiminnan kuvaus+kuntalaisille tarjottava toiminta

2. ajantasaiset yhteystiedot

3. yhteistyöverkostolle mahdolliset lisätiedot toiminnasta

sähköpostitse osoitteeseen tanja.kotala@ikaalinen.fi  25.2 mennessä.

Kiitoksia!

20.01.2021

Kuntalaisten osallistaminen kehittämistyöhön Ikaalisissa sote-uudistukseen liittyvissä hankkeissa hyvässä vauhdissa! Tästä pääset lukemaan tiedotteen pdf-versiona: Asiakkaiden osallistaminen käynnissä Ikaalisissa

12.1.2021

Millainen on minun Ikaalinen – vaikuta Ikaalisten Iltaan, vanhustenhuollon strategiaan, ja Pirkanmaan sote-valmisteluun!

Kehitämme Ikaalisten ikäihmisten palveluita. Toivomme, että vastaatte oheiseen kyselyyn linkin kautta:
Ikaalisten ikäihmisten palveluiden kehittäminen – kysely 

Hyödynnämme arvokkaita näkemyksiänne ja vastauksianne kehittäessämme ikäihmisten palveluita. Vastaamalla voit vaikuttaa Ikaalisten iltaan, vanhustenhuollon strategiaan, sekä Pirkanmaan sote-valmisteluun!

Kiitoksia kaikille etukäteen vastauksistanne!
Vastausaikaa on 19.1.2021 asti.

Ikaalisten