Skip to content

Markunkoti, lyhytaikainen asumispalvelu

Toivomme Teidän vastaavan tähän kyselyyn käyttämäänne hoito- ja hoivapalveluihin liittyen.

Toivomme Teiltä rehellistä palautetta, jota hyödynnämme palvelun kehittämiseksi. Vastaukset tallentuvat nimettöminä. Jos toivotte yhteydenottoa, jättäkää yhteystietonne kyselyn vapaan sanan kohtaan. Kiitos vastauksestanne!
 

Täyttä elämää lyhytaikaisessa asumispalvelussa

”Onko mun pakko ottaa lääkkeitä. En halua parantua kun joudun täältä pois.”

”Tää on sukkela talo, kun täällä aina kaikki järjestyy.”

”Markunkodilla on hienoa olla ja vanhanakin voi olla kivaa.”

Mikä?

Markunkoti on lyhytaikaista ympärivuorokautista asumispalvelua tarjoava yksikkö Ikaalisissa. Asiakkaita mahtuu kerralla 10 ja kaikilla on oma huone sekä wc/suihku. Etenkin kesäaikaan vietämme aikaa myös ulkona ja saatamme ruokailla suojaisella terassillamme. Markunkodilla pääsee myös saunaan.

Kenelle?

Asiakkaana meillä on pääosin kotona asuvia ikäihmisiä, mutta emme sulje ovia nuoremmiltakaan. Omaishoitaja voi viettää ansaittua vapaataan huoletta läheisen ollessa Markunkodilla. Markunkodilla tehdään myös toimintakykuarvioita palvelutarpeen selvittämiseksi.

Ketä?

Kaksi hoitajaa vuorossa huolehtii asiakkaistamme klo 7-21 välisen ajan. Yöllä Markunkodin hoidosta vastaa tk-sairaalaosaston hoitaja kierroillaan sekä tarpeen vaatiessa. Tarpeen vaatiessa saamme myös fysioterapeutilta tai muistihoitajalta konsultointia. Palveluvastaava/asiakasohjaaja tekee päätöksen Markunkodille pääsystä, varaa jaksoja ja auttaa tarvittaessa löytämään oikeat palvelut kotona pärjäämisen tukemiseksi. Ruoan meille valmistaa sote-keskuksen keittiöhenkilökunta ja puhtaana Markunkodin pitää tk-sairaalaosaston laitoshuoltajat.

Mitä minun on hyvä tietää, ennen jaksolle tuloa?

Haluamme turvata asiakkaillemme rauhallisen aamu- ja iltahetken sekä ruokailun, joten toivomme, että Markunkodin varatulle jaksolle tultaisiin klo n. klo 10-11, klo 13, klo 15 tai klo 17. Arvostamme, jos edeltävästi ilmoitat mihin aikaan olet tulossa. Meille voi soittaa tai lähettää vaikka tekstiviestin (044 7301575). Näin pystymme myös vastaanottamaan sinut ajan kanssa. Kotiin lähdettäessä toivomme noudattamaan samoja kellonaikoja.

Jos tulet ensimmäistä kertaa Markunkodille, olisi toivottavaa täyttää tietoja saapumislomakkeeseen hoitajalle annettavaksi.

Ota mukaasi Markunkodille:

  • Tarvitsemasi lääkkeet (alkuperäispakkauksissaan) koko jakson ajaksi sekä lääkedosetti. HUOM! Myös tarvittaessa otettavat lääkkeet mukaan. Lääkkeet on oltava alkuperäispakkauksessaan, jos Markunkodilla jaetaan lääkkeitä.
  • Tarvitsemasi voiteet, lääkevoiteet, silmätipat, insuliinit yms.
  • Riittävästi vaihtovaatteita (esim. puhtaat alusvaatteet joka päivälle, neuletakki ja ulkoiluun sopivia vaatteita), vaatteiden tulee olla nimikoituja sekaannusten välttämiseksi.
  • Omat hygieniatarvikkeet, kuten shampoo, saippua, hammasharja, papiljotit, partakone yms. Kylpytakki on mukava saunan jälkeen laittaa päälle, joten se kannattaa ottaa mukaan. Omaa pyyhettä ei tarvitse ottaa.
  • Jos olet oikeutettu maksuttomiin hoitotarvikkeisiin, kuten vaippoihin, ei sinun tarvitse ottaa niitä mukaan.
  • Tarvitsemasi apuvälineet.
  • Hyvät sisäkengät.

HUOM! Markunkodilla ollessasi et tarvitse käteistä rahaa. Jaksolle ei kannata ottaa arvoesineitä tai suuria rahasummia. Jos kuitenkin tällaisia esineitä otat mukaasi, säilytämme ne mielellämme toimistossa lukollisessa kaapissa hoitajien takana. Näin vältämme esineiden katoamisen parhaiten.

Mitä Markunkodilla olo maksaa?

Markunkodin hoitopäivähinta on 30 euroa.

Jos asiakkaalla on omaishoidon tuki, voi se vaikuttaa hoitopäivän hintaan. Omaishoitajan vapaan ajalta hinta on 11,40 euroa / vuorokausi (2020).

Markunkodin hoitomaksu ei kerrytä maksukattoa, sillä kyseessä on asumispalvelu. Samasta syystä matka Markunkodille on omakustanteinen.

Markunkoti sijaitsee Ikaalisten sosiaali- ja terveyskeskuksessa. Oma sisäänkäynti tk-sairaalaosaston vierestä.

Vanha Tampereentie 21-23, 39500 Ikaalinen 

044 7301 575 (Markukodin hoitaja)                             

Palvelupäällikkö (jaksojen varaukset) 044 7301591, tiina.vasu-piiroinen@ikaalinen.fi

Meihin voit tutustua paremmin osoitteessa: markunkoti.wordpress.com

Voit seurata meitä myös somessa, #markunkoti: www.facebook.com/markunkoti.markunkoti