Skip to content

Korona

Tiedote 19.1.2022

 • Tartuntoja ilmenee tällä hetkellä valtakunnallisesti laajasti. Yhteensä koko epidemian aikana Ikaalisissa on ilmennyt THL:n 19.1.2022 julkaisemien tietojen mukaan 364 tapausta. Ikaalisissa muun muassa tehostetun palveluasumisen yksiköissä on todettu tartuntoja ja niihin on reagoitu asianmukaisella tavalla omaisten tiedottaminen mukaan lukien.
 • Rokotuksia on tarjolla seuraavasti: https://ikaalinen.fi/sosiaali-ja-terveyspalvelut/korona-tiedotus/koronarokotetiedotteet/
 • Sisätilat ovat rajoitetusti auki 21.1.2022 saakka. Lasten ja nuorten harrastustoimintaa jatkuu AVIn määräysten mukaisesti. On todennäköistä, että AVI päättää erinäisistä rajoituksista tammikuun loppuun saakka ja asiasta tiedotetaan erikseen päätösten tultua.
 • Ulkona kokoontumista ei ole rajoitettu. Paikallisia ulkoliikuntapaikkoja on koottu tähän: https://ikaalinen.fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/liikuntapaikat/ulkoliikuntapaikat/
 • Aluevaalien varsinaisen vaalipäivän 23.1.2022 äänestystilanne toteutetaan koronaohjeistusten mukaisesti.

 


Tiedote 12.1.2022

 • Tartuntoja ilmenee edelleen säännöllisesti. Yhteensä koko epidemian aikana Ikaalisissa on ilmennyt THL:n 11.1.2022 julkaisemien tietojen mukaan 317 tapausta.
 • Rokotuksia on tarjolla seuraavasti: https://ikaalinen.fi/sosiaali-ja-terveyspalvelut/korona-tiedotus/koronarokotetiedotteet/
 • Sisätilat ovat rajoitetusti auki 21.1.2022 saakka. Lasten ja nuorten harrastustoimintaa jatkuu AVIn määräysten mukaisesti.
 • Talviliikuntamahdollisuudet ovat Ikaalisissa erinomaiset. Tällä hetkellä ajettuja latuja on yli 80 km. Tämän lisäksi meillä on useita jäädytettyjä luistelualueita. Järvelle on myös aurattu kulkureittejä liikkujia varten. Ulkona kokoontumista ei ole rajoitettu. https://ikaalinen.fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/liikuntapaikat/ulkoliikuntapaikat/
 • Aluevaalien ennakkoäänestys on käynnissä Ikaalisten kirjastossa. Äänestystilanne on toteutettu koronaohjeistusten mukaisesti.
 • Vaalitilaisuuksia on mahdollista järjestää ulkona turvallisuus muistaen.

 


COVID-19 tilannekuva 29.12.2021

Ikaalisten kaupungin poikkeusolojen johtoryhmä on kokoontunut keskiviikkona 29.12.2021 arvioimaan paikallista epidemiatilannetta. Tartunnat ovat Suomessa, Pirkanmaalla sekä Ikaalisissa nousussa. Yhteensä koko epidemian aikana Ikaalisissa on ilmennyt THL:n 29.12.2022 julkaisemien tietojen mukaan 271 tapausta (lisäystä 22.12.2022 tilanteeseen 15 kpl). Rokotusten ottamiseen kannustetaan edelleen, sillä sen on todettu suojaavan vakavilta tautimuodoilta. Suosittelemme käyttämään ensisijaisesti sähköistä ajanvarausta osoitteessa ikaalinen.terveytesi.fi. Sunnuntaina 9.1.2022 klo 10.00 – 17.30 Ikaalisten neuvolassa rokotetaan ilman ajanvarausta.

Aluehallintovirasto on päättänyt 23.12.2021 kieltää tartuntalain 28 §:n 1 momentin nojalla Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntien ja Punkalaitumen kunnan alueilla kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset ajalle 25.12.2021 – 7.1.2022. Edellä mainittuja tiloja voidaan kuitenkin käyttää vuonna 2004 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ohjattuun harrastustoimintaan sekä lakisääteisten palvelujen toteuttamiseen. Päätös ei koske ammattiurheilemista eikä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaa toimintaa.

Ikaalisten kaupungin liikuntahalli on suljettuna yleisökäytöltä 9.1.2022 saakka, nuorisotilat ovat rajatusti auki. Kansalaisopisto aloittaa kevätlukukauden etänä 16.1.2022 saakka.

Päivitetyt koronaan liittyvät ohjeistukset löytyvät täältä:
https://www.tays.fi/fi-fi/sairaanhoitopiiri/Koronavirus_COVID19/Pirkanmaan_koronavirustilanne_ja_suositukset

Ikaalisten kaupungin poikkeusolojen johtoryhmä toivottaa kaikille turvallista alkavaa vuotta 2022! Talvikausi on parhaimmillaan – käykääpä tutustumassa Ikaalisten ulkoliikuntapaikkoihin:

https://ikaalinen.fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/liikuntapaikat/ulkoliikuntapaikat/
Seuraava poikkeusolojen johtoryhmä kokoontuu seuraavan kerran viimeistään ke 5.1.2022.


COVID-19 tilannekuva 23.12.2021

Ikaalisten kaupungin poikkeusolojen johtoryhmä on kokoontunut keskiviikkona 22.12.2021 arvioimaan paikallista epidemiatilannetta. Tartunnat ovat Suomessa, Pirkanmaalla sekä Ikaalisissa nousussa. Yhteensä koko epidemian aikana Ikaalisissa on ilmennyt THL:n 22.12.2022 julkaisemien tietojen mukaan 256 tapausta (lisäystä 15.12.2022 tilanteeseen 47 kpl). Rokotusten ottamiseen kannustetaan edelleen, sillä rokotesaatavuus on hyvä.

Aluehallintovirasto on päättänyt 23.12.2021 kieltää tartuntalain 28 §:n 1 momentin nojalla Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntien ja Punkalaitumen kunnan alueilla kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset ajalle 25.12.2021-7.1.2022. Edellä mainittuja tiloja voidaan kuitenkin käyttää vuonna 2004 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ohjattuun harrastustoimintaan sekä lakisääteisten palvelujen toteuttamiseen. Päätös ei koske ammattiurheilemista eikä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaa toimintaa.

Ikaalisten kaupungin liikuntahalli on suljettuna 9.1.2022 saakka.

Uusimmat koronaan liittyvät ohjeistukset löytyvät täältä:

https://www.tays.fi/fi-fi/sairaanhoitopiiri/Koronavirus_COVID19/Pirkanmaan_koronavirustilanne_ja_suositukset

Ikaalisten kaupungin poikkeusolojen johtoryhmä toivottaa kaikille turvallista joulunaikaa!


Covid-19 tilannekuva 16.12.2021

Ikaalisten kaupungin poikkeusolojen johtoryhmä on kokoontunut keskiviikkona arvioimaan paikallista epidemiatilannetta. Tartunnat ovat Suomessa, Pirkanmaalla sekä Ikaalisissa nousussa. Ikaalisissa marras- ja joulukuun aikana on ilmennyt jo 119 tapausta. Yhteensä koko epidemian aikana on ilmennyt 209 tapausta (THL 15.12.2021).

Rokotusten ottamiseen kannustetaan edelleen, sillä rokotesaatavuus on hyvä. Yhteinen tavoitteemme on se, että pyrimme pitämään kaikki yksiköt auki. Aluehallintovirasto on päättänyt, että yli 20 hengen yleisötilaisuuksia ei järjestetä. Tilaisuus voidaan kuitenkin järjestää, jos tilaisuuteen pääsyn ehdoksi vaaditaan esitettäväksi koronapassi. Ikaalisten kaupungin järjestämissä yli 20 hengen yleisötilaisuuksissa sekä Ikaalisten kaupungin tiloja käyttäviltä tullaan edellyttämään koronapassin käyttöä joulukuun loppuun saakka.

Mikäli tartuntatapausten kasvua ei saada taitettua, on todennäköistä, että paheneva tartuntatilanne tulee johtamaan edelleen palveluiden rajoittamiseen.

Uusimmat koronaan liittyvät ohjeistukset löytyvät täältä:
https://www.tays.fi/fi-fi/sairaanhoitopiiri/Koronavirus_COVID19/Pirkanmaan_koronavirustilanne_ja_suositukset


Covid-19 tilannekuva 13.12.2021

TIEDOTE:
Ikaalisten kaupungin johtoryhmä on kokoontunut maanantaina arvioimaan paikallista epidemiatilannetta.
Tartunnat ovat Suomessa, Pirkanmaalla sekä Ikaalisissa edelleen nousussa. Ikaalisissa marras-joulukuun
aikana on ilmennyt jo +131 tapausta, joista viimeisen viikon osuus on peräti +36 tapausta. Yhteensä koko
epidemian aikana on ilmennyt 185 tapausta (THL 13.12.2021).
Rokotteita on saatavilla ja rokotukseen voi varata ajan Ikaalisten terveyskeskukselta. Rokotusten vaikutus
epidemian leviämiseen on merkittävä ja rokotusten ottamista suositellaan edelleen vahvasti. Yhteinen
tavoitteemme on edelleen se, että pyrimme pitämään kaikki yksiköt auki. Siihen jokainen voi vaikuttaa
terveysturvallisella toiminnallaan. Mikäli tartuntatapausten kasvua ei saada taitettua, on todennäköistä,
että paheneva tartuntatilanne tulee johtamaan palveluiden rajoittamiseen.
Ikaalisten kaupungin työntekijät tekevät etätyötä toistaiseksi niiden tehtävien osalta, joissa se työnluonne
huomioiden on mahdollista. Pirkanmaalla on voimassa yleinen maskisuositus. Ikaalisissa kaikille
peruskoulun neljäsluokkalaisille ja heitä vanhemmille on suositeltu maskin käyttöä oppilaitoksissa
lukukauden loppuun saakka. Työpaikoilla ja vapaa-ajalla on suositeltavaa käyttää maskeja tilanteissa, joissa
turvavälejä ei ole mahdollista noudattaa.
Aluehallintovirasto on päättänyt, että yli 20 hengen yleisötilaisuuksia ei järjestetä. Tilaisuus voidaan
kuitenkin järjestää, jos tilaisuuteen pääsyn ehdoksi vaaditaan esitettäväksi koronapassi. Poikkeusolojen
johtoryhmä on esittänyt, että Ikaalisten kaupungin järjestämissä tai Ikaalisten kaupungin hallinnoimissa yli
20-hengen yleisötilaisuuksissa tullaan edellyttämään koronapassin käyttöä.
Uusimmat koronaan liittyvät ohjeistukset löytyvät täältä:
https://www.tays.fi/fi-fi/sairaanhoitopiiri/Koronavirus_COVID19/Pirkanmaan_koronavirustilanne_ja_suositukset


 

Covid-19 tilannekuva 1.12.2021

Ikaalisten kaupungin poikkeusolojen johtoryhmä on kokoontunut keskiviikkona 1.12.2021 arvioimaan paikallista epidemiatilannetta. Tartunnat ovat Suomessa, Pirkanmaalla sekä Ikaalisissa edelleen kasvussa. Ikaalisissa marraskuun aikana ilmennyt jo +63 tapausta. Yhteensä koko epidemian aikana on ilmennyt 117 tapausta (THL 29.11.2021).

 

Rokotusten ottamiseen kannustetaan edelleen, sillä rokotesaatavuus on hyvä:

https://ikaalinen.fi/sosiaali-ja-terveyspalvelut/korona-tiedotus/koronarokotetiedotteet/

 

Suosittelemme, että mahdollisimman moni lataa koronapassin, tähän saa tarvittaessa opastusta kirjastosta kirjaston aukioloaikoina. Aluehallintovirasto on toistaiseksi rajoittanut yli 100-hengen yleisötilaisuudet mahdollisiksi vain koronapassia näyttämällä. Seudullinen koronanyrkki on esittänyt rajoituksen asettamista Pirkanmaalla yli 20:n hengen yleisötilaisuuksiin. Koronapassia vaatimalla myös nämä tilaisuudet voidaan järjestää. Maskisuositus on voimassa ja työpaikoille suositellaan mahdollisuuksien mukaan etätyötä.

 

Uusimmat koronaan liittyvät ohjeistukset löytyvät täältä:

https://www.tays.fi/fi-FI/Sairaanhoitopiiri/Koronavirus_COVID19/Pirkanmaan_koronavirustilanne_ja_suositukset/Pirkanmaalla_suositellaan_jalleen_etatyo(141034)

 


COVID-19 TILANNEKUVA 26.11.2021

Ikaalisten kaupungin poikkeusolojen johtoryhmä on kokoontunut 26.11.2021  perjantaina arvioimaan paikallista
epidemiatilannetta. Tartunnat ovat Suomessa, Pirkanmaalla sekä Ikaalisissa nousussa. Ikaalisissa
marraskuun aikana on ilmennyt jo +52 tapausta. Yhteensä koko epidemian aikana on ilmennyt 106 tapausta
(THL 26.11.2021).
Rokotusten ottamiseen kannustetaan edelleen, sillä rokotesaatavuus on hyvä. Yhteinen tavoitteemme on
se, että pyrimme pitämään kaikki yksiköt auki. Siihen jokainen voi vaikuttaa terveysturvallisella
toiminnallaan. Suosittelemme, että mahdollisimman moni lataa koronapassin, koska sen tarve tullee
jatkossa lisääntymään. Vahvana suosituksena on myös maskien käyttö. Työpaikoille suositellaan lisäksi
mahdollisuuksien mukaan etätyötä.
Testausstrategia on muuttunut; TAYS on linjannut Pirkanmaan sairaanhoitopiirin testauskäytänteistä
seuraavasti:
https://www.tays.fi/fi-FI/Toimi_nain_koronaviruksen_aiheuttamaa_in(103636

Uusimmat koronaan liitttyvät ohjeistukset löytyvät täältä:
https://www.tays.fi/fi-FI/Sairaanhoitopiiri/Koronavirus_COVID19/Pirkanmaan_koronavirustilanne_ja_suositukset/Tyopaikoille_se


COVID-19 TILANNEKUVA 24.11.2021

Ikaalisten kaupungin poikkeusolojen johtoryhmä on kokoontunut keskiviikkona arvioimaan paikallista
epidemiatilannetta. Tartunnat ovat Suomessa, Pirkanmaalla sekä Ikaalisissa nousussa. Ikaalisissa
marraskuun aikana on ilmennyt jo +37 tapausta. Yhteensä koko epidemian aikana on ilmennyt 91 tapausta (THL 23.11.2021).

Rokotusten ottamiseen kannustetaan myös paikallisesti edelleen, rokotesaatavuus on hyvä.

Testausstrategia on muuttunut; TAYS on linjannut Pirkanmaan sairaanhoitopiirin testauskäytänteistä
seuraavasti:
https://www.tays.fi/fi-
FI/Toimi_nain_koronaviruksen_aiheuttamaa_in(103636

Uusimmat koronaan liittyvät ohjeistukset löytyvät täältä:
https://www.tays.fi/fi-FI/Sairaanhoitopiiri/Koronavirus_COVID19/Pirkanmaan_koronavirustilanne_ja_suositukset/Tyopaikoille_seka oppilaitoksiin

 


COVID-19 TILANNEKUVA 19.11.2021

Ikaalisten kaupungin poikkeusolojen johtoryhmä on kokoontunut perjantaina arvioimaan paikallista epidemiatilannetta. Tartunnat ovat Suomessa, Pirkanmaalla sekä Ikaalisissa nousussa. Ikaalisissa marraskuun aikana on ilmennyt jo +27 tapausta. Yhteensä koko epidemian aikana on ilmennyt 81 tapausta (18.11.2021 THL). Rokotusten ottamiseen kannustetaan myös paikallisesti edelleen, rokotesaatavuus on hyvä.

Testausstrategia on muuttunut; TAYS on linjannut Pirkanmaan sairaanhoitopiirin testauskäytänteistä seuraavasti:

https://www.tays.fi/fi-FI/Toimi_nain_koronaviruksen_aiheuttamaa_in(103636)

Uusimmat koronaan liittyvät ohjeistukset löytyvät täältä:
https://www.tays.fi/fi-FI/Sairaanhoitopiiri/Koronavirus_COVID19/Pirkanmaan_koronavirustilanne_ja_suositukset/Tyopaikoille_seka oppilaitoksiin

 


COVID-19 TILANNEKUVA IKAALINEN 15.11.2021

Koronaepidemian etenemistä Pirkanmaalla seurataan TAYS:n koronanyrkin ohjeistusta noudattaen.
Myös Ikaalisissa tartuntamäärät ovat lisääntyneet. Koronanyrkki kokoontuu seuraavan kerran tiistaina
16.11. käsittelemään maakunnan tilannetta:
https://www.tays.fi/fifi/sairaanhoitopiiri/Koronavirus_COVID19/Pirkanmaan_koronavirustilanne_ja_suositukset


COVID-19 TILANNEKUVA IKAALINEN 8.10.2021

 • Ikaalisissa on todettu nyt 43 koronatartuntaa.

 • Lauantaina 2.10.2021 ravintola Ikahanissa klo 21 – 03 välisenä aikana on voinut altistua koronavirukselle. Jos sinulla on oireita, hakeudu herkästi testaukseen.

 • Koronanäytteenoton kriteerit löytyvät PSHP:n nettisivuilta.

 • Koronanäyte otetaan aina oireiselta henkilöltä, mikäli hän on

  • Rokottamaton

  • Vain yhden rokoteannoksen saanut, eikä hänellä ole aiemmin todettu COVID-19-infektiota

  • Rokottamaton, joka on sairastanut COVID-19-infektion aiemmin, mutta sairastamisesta on kulunut yli kuusi kuukautta.

 • Kehotamme kaikki niitä kaupunkilaisia, joita ei ole vielä rokotettu, hakeutumaan koronarokotukselle. Rokotukselle voi hakeutua ilman ajanvarausta ja ajanvarauksen kautta. Lisätietoja löytyy Koronarokotetiedotteet –sivulta.

 • Ikaalisissa on voimassa maskisuositus yli 12-vuotiaiden osalta. Linkki maskisuositukseen.

 

 

 

COVID-19 TILANNEKUVA IKAALINEN 30.09.2021

 

Ikaalisissa koronarokotusten kattavuus on matala kaikissa alle 50-vuotiaiden ikäryhmissä. Pirkanmaan rokotuskoordinaatioryhmä on kiinnittänyt huomiota matalaan rokotuskattavuuteemme. Rokotuskattavuuden on noustava, jotta koronarajoituksia päästään purkamaan. Rokotuskattavuutta voi tarkistella THL:n sivuilta: https://sampo.thl.fi/pivot/prod/fi/vaccreg/cov19cov/summary_cov19ageareacov?alue_0=518362&alue_1=518298&alue_2=184354&kattavuus_0=measure%2FCOVCOV#


COVID-19 TILANNEKUVA IKAALINEN 3.9.2021

 • Ikaalinen koronatartuntojen lukumäärä 39
 • Edelleen painotetaan maskien käyttöä, käsihygieniasta ja turvavälien käyttöä
 • Ikaalisten kaupungin poikkeusolojen johtoryhmä seuraa tilannetta päivittäin ja kokoontuu sekä linjaa tarvittaessa.
 • Altistumisista ja mahdollisista karanteeneista viestitään ao. viranomaisen toimesta

Koronanyrkin tiedotteet on luettavissa: https://www.tays.fi/fi-fi/sairaanhoitopiiri/Koronavirus_COVID19/Pirkanmaan_koronavirustilanne_ja_suositukset


COVID-19 TILANNEKUVA IKAALINEN 31.08.2021

 • Ikaalinen koronatartuntojen lukumäärä 38.

  Edelleen
  painotetaan maskien käyttöä, käsihygeniasta ja turvavälien käyttöä.

   Poikkeusolojen johtoryhmä kokoontuu ja linjaa tarvittaessa.
  Altistumisista ja mahdollisista karanteeneista viestitään ao. viranomaisen toimesta.

 


COVID-19 TILANNEKUVA IKAALINEN 9.8.2021


COVID-19 TILANNEKUVA IKAALINEN 31.7.2021COVID-19 TILANNEKUVA IKAALINEN 22.7.2021


COVID-19 TILANNEKUVA IKAALINEN 1.7.2021

 • Ikaalisten koronatilanne on rauhallinen (Ikaalinen ennallaan 29). Pirkanmaalla kisaturismi on aiheuttanut pientä tartuntamäärän nousua. Tautitilannetta seurataan aktiivisesti Ikaalisissa myös kesäaikana.
 • Rajoitukset on pääsääntöisesti purettu, seuraavat suositukset ovat kuitenkin voimassa:
  • Rajan ylitykseen liittyvää päätöstä pakollisesta terveystarkastukseen osallistumisesta on jatkettu heinäkuulle myös Pirkanmaalla. pääsääntöisesti maahan palaavien matkustajien on käytävä määrätyssä testissä rajalla tai omassa kunnassa. Tarkemmin asiasta AVI:n tiedotteessa: https://avi.fi/tiedote/-/tiedote/69913324.
  • Etätyösuositusta jatketaan sellaisenaan 31.8.2021 asti
  • THL suosittaa 14 vrk:n omaehtoista karanteenia jalkapallon MM-kisojen bussimatkoille osallistuneille, vaikka 72 tunnin kohdalla otettu covid-19-testin tulos osoittaisi negatiivista.
  • Maskin käyttöä tulee jatkaa ja huolehtia turvaväleistä.
 • Tarkemmat tiedot ja ohjeet suosituksista: https://www.tays.fi/fi-fi/sairaanhoitopiiri/Koronavirus_COVID19/Pirkanmaan_koronavirustilanne_ja_suositukset

COVID-19 TILANNEKUVA IKAALINEN 4.6.2021

 • Ikaalisten koronatilanne on rauhallinen (Ikaalisissa lisäystä yksi sairastunut, 29), Ikaalisten tilanne päivitetään tarvittaessa
 • Voimassa on edelleen rajoituksia sekä suosituksia, uudet suositukset:
  • Alle 20 vuotiaiden harrastaminen on mahdollista sisällä ja ulkona ilman rajoituksia
  • Erilaiset kokoontumiset, tilaisuudet ja tapahtumat on mahdollista järjestää turvaohjein
  • Aikuisten sisällä harrastaminen on mahdollista vain turvaohjein (mm. 2 metrin turvavälit). Lähikontaktilajien (paljon kasvotusten oloa), kuten joukkue- ja kamppailulajit, harrastaminen suositellaan edelleen pidettäväksi tauolla. Maskien käyttö kaikessa harrastamisessa, missä maskin käyttö on käytännössä konkreettisesti mahdollista (esim. ei uintilajit) on suositeltavaa. 
  • Yksityisiä tilaisuuksia voi järjestää ilman osallistujamäärän rajaamista, mutta turvaohjeet huomioiden myös osallistujamäärältään pienissä tilanteissa. Mahdollisten altistumistilanteiden selvittämistä voisi helpottaa vieraskirjalla saapumis- ja lähtöaikoineen
 • Edelleen muistutetaan voimassa olevista maski- ja etätyösuosituksista.
 • Tarkemmat tiedot ja ohjeet suosituksista: https://www.tays.fi/fi-fi/sairaanhoitopiiri/Koronavirus_COVID19/Pirkanmaan_koronavirustilanne_ja_suositukset

COVID-19 TILANNEKUVA IKAALINEN 28.5.2021

 • Ikaalisten koronatilanne on rauhallinen (Ikaalinen ennallaan 28), Ikaalisten tilanne päivitetään seuraavan kerran 31.5.
 • Voimassa on edelleen rajoituksia sekä suosituksia, uudet suositukset:
  • Alle 20 vuotiaiden harrastaminen on mahdollista sisällä ja ulkona ilman rajoituksia
  • Erilaiset kokoontumiset, tilaisuudet ja tapahtumat on mahdollista järjestää STM:n ohjauskirjeen mukaisesti: turvavälit yli 10 henkilön kokoontumisissa sisällä ja yli 50 henkilön kokoontumisissa ulkona. Tapahtumajärjestäjällä on velvoite laatia tapahtuman turvallisuussuunnitelma OKM:n ja THL:n ohjein. Ensisijaisesti ohjausta saa kunnan tartuntatautilääkäriltä. Ajantasaista ohjeistusta löytyy AVI:n, OKM:n ja THL:n verkkosivuilta.
  • Aikuisten sisällä harrastaminen on mahdollista vain turvaohjein (mm. 2 metrin turvavälit). Lähikontaktilajien (paljon kasvotusten oloa), kuten joukkue- ja kamppailulajit, harrastaminen suositellaan edelleen pidettäväksi tauolla. Maskien käyttö kaikessa harrastamisessa, missä maskin käyttö on käytännössä konkreettisesti mahdollista (esim. ei uintilajit) on suositeltavaa. 
  • Yksityisiä tilaisuuksia voi järjestää ilman osallistujamäärän rajaamista, mutta turvaohjeet huomioiden myös osallistujamäärältään pienissä tilanteissa. Mahdollisten altistumistilanteiden selvittämistä voisi helpottaa vieraskirjalla saapumis- ja lähtöaikoineen.
  • Yliopistoissa ja korkeakouluissa voidaan siirtyä lähiopetukseen turvaohjeita noudattaen.
 • Lisäksi ohjausryhmä muistuttaa voimassa olevista maski- ja etätyösuosituksista.
 • Tarkemmat tiedot ja ohjeet suosituksista: https://www.tays.fi/fi-fi/sairaanhoitopiiri/Koronavirus_COVID19/Pirkanmaan_koronavirustilanne_ja_suositukset; https://avi.fi/usein-kysyttya-koronaviruksesta#accordion-FkUhWGKAqmTQ


COVID-19 TILANNEKUVA IKAALINEN 19.5.2021

 • Ikaalisten koronatilanne on rauhallinen (Ikaalinen ennallaan 28)
 • Voimassa olevat rajoitukset jatkuvat toistaiseksi.
 • Rajoituksia kuitenkin puretaan koronatilanteen niin salliessa:
  • sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään 50 (viisikymmentä) henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa
  • Aikuisten ryhmäharrastustoiminta on mahdollista ulkona korkeintaan 50 henkilön ryhmissä, myös kontaktilajit ja esimerkiksi turnaukset on sallittu. Sisätiloissa aikuisten ryhmäharrastustoiminta on suljettu toistaiseksi ellei harrastustoimintaa voida toteuttaa etäyhteyksillä.
  • Vuonna 2002 –  2007 syntyneiden sisätiloissa tapahtuva ohjattu harrastustoiminta on sallittua enintään 20 henkilön ryhmissä turvallisen harrastamisen ohjeen mukaisesti
 • Etätyösuositus jatkuu kesäkuun loppuun
 • Yli 50 henkilön yksityistilaisuuksia ei suositella toistaiseksi järjestettäväksi ja pienemmissäkin tilaisuuksissa käytetään maskeja, etenkin, jos turvavälit eivät toteudu
 • Tarkemmat tiedot ja ohjeet suosituksista: https://www.tays.fi/fi-fi/sairaanhoitopiiri/Koronavirus_COVID19/Pirkanmaan_koronavirustilanne_ja_suositukset

COVID-19 TILANNEKUVA IKAALINEN 12.5.2021

 • Ikaalisten koronatilanne on rauhallinen (Ikaalinen ennallaan 28)
 • Voimassa olevat rajoitukset jatkuvat toistaiseksi.
 • Rajoituksia kuitenkin puretaan koronatilanteen niin salliessa:
  • sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään 50 (viisikymmentä) henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa
  • Aikuisten ryhmäharrastustoiminta on mahdollista ulkona korkeintaan 50 henkilön ryhmissä turvaohjeita noudattaen. Sisätiloissa aikuisten ryhmäharrastustoiminta on suljettu toistaiseksi ellei harrastustoimintaa voida toteuttaa etäyhteyksillä.
  • Vuonna 2002 –  2007 syntyneiden sisätiloissa tapahtuva ohjattu harrastustoiminta on sallittua enintään 20 henkilön ryhmissä turvallisen harrastamisen ohjeen mukaisesti
 • tarkemmat tiedot ja ohjeet suosituksista: https://www.tays.fi/fi-fi/sairaanhoitopiiri/Koronavirus_COVID19/Pirkanmaan_koronavirustilanne_ja_suositukset


COVID-19 TILANNEKUVA IKAALINEN 29.4.2021

 • Ikaalisten koronatilanne on rauhallinen (Ikaalinen 28+1)
 • Rajoitukset ennallaan seuraavin poikkeuksin:
 • Rajoituksia puretaan 1.5. niin, että enintään kymmenen henkilön (aiemmin 6 hlö) kokoontumisrajoitukset ovat voimassa 1.5.- 16.5. välisen ajan
 • Vuonna 2002 –  2007 syntyneiden sisätiloissa tapahtuva ohjattu harrastustoiminta on sallittua enintään 10 henkilön ryhmissä turvallisen harrastamisen ohjeen mukaisesti
 • Viruksen torjunnasta annettujen turvaohjeiden noudattaminen on edelleen tärkeää kaikessa sosiaalisessa kanssakäymisessä, kuten turvavälit, maskit, käsihygienia
 • Aikuisten liikuntaharrastukset ja muu aikuisten ryhmätoiminta sisätiloissa tauolla toistaiseksi.

COVID-19 TILANNEKUVA IKAALINEN 23.4.2021

 • Ikaalisten koronatilanne edelleen rauhallinen, eikä uusi tartuntoja ole tullut (Ikaalinen 27)
 • Voimassa olevat rajoitukset jatkuvat seudullisen suosituksen mukaisesti huhtikuun loppuun (30.4.) saakka
 • Rajoitukset on purettu kuitenkin seuraavasti:
  • Vuonna 2002 –  2007 syntyneiden sisätiloissa tapahtuva ohjattu ryhmäharrastustoiminta on sallittua enintään 10 henkilön ryhmissä turvallisen harrastamisen ohjeen mukaisesti
  • Vapaan sivistyksen opetustoiminta on sallittua vuonna 2002 – 2007 syntyneille enintään 10 henkilön ryhmissä
  • Nuorisotilat on avattu ohjattuun ryhmätoimintaan vuonna 2002 – 2007 syntyneille enintään 10 henkilön ryhmissä
 • Viruksen torjunnasta annettujen turvaohjeiden noudattaminen on edelleen tärkeää kaikessa sosiaalisessa kanssakäymisessä, kuten turvavälit, maskit, käsihygienia
 • Kuuden hengen (muut kuin lapset ja nuoret) kokoontumisrajoitus sisätiloissa on voimassa
 • Aikuisten liikuntaharrastukset ja muu aikuisten ryhmätoiminta sisätiloissa tauolla toistaiseksi

COVID-19 TILANNEKUVA IKAALINEN 16.4.2021

 

 • Voimassa olevat rajoitukset jatkuvat seudullisen suosituksen mukaisesti huhtikuun loppuun (30.4.) saakka
 • Lasten sisäharrastustoiminta avautuu 19.4. alkaen (2008 syntyneet tai sitä nuoremmat) enintään 10 henkilön ryhmissä
 • Kuuden hengen kokoontumisrajoitus sisätiloissa on voimassa 30.4. saakka
 • Aikuisten liikuntaharrastukset sisätiloissa tauolla toistaiseksi
 • Muu aikuisten ryhmäharrastustoiminta suljettuna sisätilojen osalta 30.4. saakka
 • Tartuntojen lukumäärä on 27

COVID-19 TILANNEKUVA IKAALINEN 24.3.2021

Olemassa olevia rajoituksia jatketaan

 • Poikkeusolojen jory esittää Ikaalisten osalta, että etäopetus jatkuu yläkouluissa 5.4.2021 saakka seudullisen linjauksen mukaisesti.
 • Toisella asteella etäopetus jatkuu 5.4. saakka.
 • Kuuden hengen kokoontumisrajoitus on voimassa 18.4. saakka
 • Aikuisten liikuntaharrastukset sisätiloissa tauolla toistaiseksi
 • Muu aikuisten ryhmäharrastustoiminta suljettuna sisätilojen osalta 18.4. saakka
 • Tartuntojen lukumäärä on 26

 

Palautetta etäopetusjärjestelyistä:

 • Palautekyselyn perusteella etäopetus on toteutunut toistaiseksi hyvin:
  • 79% oppilaista kokee onnistuvansa etäopetuksessa hyvin
  • 85% huoltajista on tyytyväisiä etäopetusjärjestelyihin
  • 89% opettajista kokee etäopetusjärjestelyt sujuviksi
  • 76% oppilaista syö etäkoulupäivänä lounaan

 

–      Huomiota erityisesti:

 • etäopetus on passiivisempaa kuin lähiopetus (koulumatkat ja välituntiliike jää vähäiseksi)
 • työn kuormittavuuteen
 • tuen kohdentaminen etäopetuksen haasteelliseksi kokeneille

 

Poikkeusolojen johtoryhmä kiittää henkilöstöä, oppilaita ja huoltajia sitoutumisesta etäopetusjärjestelyiden onnistuneeseen toteuttamiseen. Suositamme huoltajia kannustamaan yhteistyössä koulun kanssa lapsia ja nuoria liikkumaan mahdollisimman paljon, rajoitusten puitteissa.

 


COVID-19 TILANNEKUVA IKAALINEN 22.3.2021

Yksi tartunta tullut lisää, nyt lukumäärän ollessa 26.


COVID-19 TILANNEKUVA IKAALINEN 19.3.2021

Tilanne muuten sama kuin 17.3. päivityksessä, paitsi nyt on ilmaantunut yksi tartunta lisää, lukumäärä nyt on 25.


COVID-19 TILANNEKUVA IKAALINEN 17.3.2021

 • Ikaalisten koronatartuntojen määrä on 24, eli uusia tartuntoja ei ole ilmaantunut.
 • Pirkanmaan on siirtynyt leviämisvaiheeseen ja suurin osa uusista tartunnoista on koronaviruksen brittimuunnosta. Tarttuvuusluku on tällä hetkellä yli 1.
 • Annettuja linjauksia ja suosituksia on noudatettava, jotta onnistumme estämään pandemian etenemisen. Maskien käyttöä tulee edelleen tehostaa ja turvaväleistä huolehtia aina kun kohdataan muita.
 • Pirkanmaan pandemian ohjausryhmä on kokoontunut 16.3. Voimassa olevat rajoitukset jatkuu 5.4. saakka, sekä rajoituksia tiukennetaan seuraavasti:
  • Lasten ja nuorten harrastustoiminta sisätiloissa keskeytetään.
  • Yhden hengen harrastustoimintaa on mahdollista toteuttaa sisätiloissa
  • Ulkona harrastaminen on mahdollista turvallisen harrastamisen ohjeen mukaisesti.
 • Koulujen etäopetuksen mahdollisesta jatkumisesta koronanyrkki tekee päätöksen tiistaina 23.3.
 • Ikaalisten koronatilannetta seurataan päivittäin ja tiedotetaan säännöllisesti.

IKAALISTEN KAUPUNGIN TIEDOTE: Kuntalaisille ja asukkaille covid-19 rajoituksista 4.3.2021

 

Vaikka Ikaalisissa tautitilanne on pysynyt rauhallisena, on Suomessa koronatilanne pahentunut merkittävästi erityisesti pääkaupunkiseudulla. Tämän vuoksi rajoituksia on kiristettävä kansallisesti pandemian leviämisen ehkäisemiseksi.

Korona nyrkin tiedote 3.3.2021 on luettavissa: https://www.tays.fi/fi-fi/sairaanhoitopiiri/Koronavirus_COVID19/Pirkanmaan_koronavirustilanne_ja_suositukset

Turvaohje lasten ja nuorten ryhmäharrastustoiminnasta: https://minedu.fi/-/ohjeistus-lasten-ja-nuorten-ryhmaharrastustoiminnasta

 

Varhaiskasvatus:     

 • henkilökunta käyttää kasvomaskia / visiiriä
 • maskien käyttö lapsen vienti- ja tuontitilanteissa
 • yleisohje hygieniassa

 

Perusopetus:

 • henkilökunta käyttää kasvomaskia / visiiriä
 • vuosiluokat 7-9 etäopetuksessa 8.-28.3.2021 välisen ajan
 • opetus järjestetään lukujärjestyksen mukaisesti, jokaisella tunnilla oltava läsnä
 • ruokailujärjestelyt erikseen sovitusti

 

Toinen aste:

 • etäopetuksessa 8.-28.3. välisen ajan
 • Yo-kirjoitukset järjestetään sisältäen korostettu hygieniaohjeistus ja toimintatavat

 

Musiikkiopisto:

 • etäopetuksessa 8.-28.3.
 • lähiopetus jatkuu 2008 syntyneillä ja nuoremmilla yleisiä turvaohjeita noudattaen
 • lähiopetus jatkuu vuosina 2002–2007 syntyneiden osalta turvaohjeita noudattaen

 

Kansalaisopisto:

 • lähiopetus jatkuu 2008 syntyneillä ja nuoremmilla yleisiä turvaohjeita noudattaen
 • lähiopetus jatkuu vuosina 2002–2007 syntyneiden osalta turvaohjeita noudattaen
 • muu opetus siirtyy mahdollisuuksien mukaan etäopetukseen
 • muilta osin toiminta keskeytyy 8.-28.3. väliseksi ajaksi

 

Kirjasto:

 • kirjasto tarjoaa rajattua palvelua keskittyen lainaustoimintaan
 • aukioloajat: ma-to 10-18, pe 10-17, la suljettu
 • asiointiaika kirjastossa 15 min.
 • lehtilukusali ei ole käytössä, lehtiä voi lainata kotiin
 • maskisuositus, noudatetaan yleisiä hygieniaohjeita ja turvavälejä
 • tietokoneella välttämätön asiointi 15 min.

 

Nuoriso- ja liikuntatoimi:

 • toiminta järjestetään pääsääntöisesti etänä 8.-28.3. välisen ajan
 • nuoriso- ja liikuntatilat ovat suljettuina 8.-28.3. välisen ajan
 • pienryhmätoiminta nuorisotilalla jatkuu 2008 syntyneillä ja nuoremmilla yleisiä turvaohjeita noudattaen sekä vuosina 2002–2007 syntyneiden osalta turvaohjeita noudattaen
 • digitaalinen nuorisotyö jatkuu (Instagram nuorisotila.vienola)
 • liikuntaneuvonta jatkuu etänä, terveysliikuntakoordinaattori p. 044 730 1350
 • pihalla tapahtuva toiminta jatkuu yleisiä turvaohjeita noudattaen
 • linkki toimintoihin, joita voi toteuttaa kotiloissa, perheet ym. Keskeytyksen aikana: https://ikaalinen.fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/liikuntatoimi/liikuntavinkkeja-kotona-liikkumiseen/  

 

Kulttuuri:

 • Elokuvatoiminta suljettuna edelleen 28.3.2021 saakka
 • Muu toiminta pääsääntöisesti etäyhteyksin ja sähköisesti 8.-28.3. välisen ajan

 

Sosiaali- ja terveystoimiala

 • Sote-keskuksessa asiointi vain ajanvarauksella ja sote-keskuksessa käytettävä maskia.
 • Hakeuduthan aina koronatestiin, kun ilmenee oireita.
 • Ikaalisissa voit nyt lähettää sähköisesti korona oirearvion Omaolossa sote-keskuksen ammattilaisille: www.omaolo.fi

 

Vierailurajoitukset 28.3. saakka:

 • Tk-sairaalassa on vierailukielto. Vierailut sallitaan vain saattohoitopotilaiden ja kriittisesti sairaiden potilaiden kohdalla.
 • Ikäihmisten asumispalveluyksiköissä pyydämme välttämään vierailuja erityisesti 28.3 saakka koronapandemian ehkäisemisen vuoksi. Yksikön henkilökunta auttaa Sinua, jos toivot vierailua.

 

Yksityistilaisuudet ja muut suositukset

 • Yksityistilaisuuksissa 6 henkilön henkilösuositus 28.3. saakka
 • Yleiset oleskelutilat esimerkiksi kauppakeskuksissa ja sisäleikkipuistot suositellaan suljettavaksi
 • julkiset tilat (esim. liikuntahalli ja sisäliikuntatilat) ovat käytössä 2008 syntyneillä ja nuoremmilla yleisiä turvaohjeita noudattaen sekä vuosina 2002–2007 syntyneiden osalta turvaohjeita noudattaen
 • Kilpa- ja huippu-urheilun harjoittelu- ja kilpailumahdollisuudet turvataan erillisten kansallisten ohjeistusten mukaisesti
 • yksityiset liikuntapaikat suositellaan suljettavaksi 28.3. saakka
 • Suositellaan kasvomaskin tai visiirin käyttöä julkisilla paikoilla yli 12-vuotiailla sekä välttämään matkustamista

 

Kaupungin virastojen ovet ovat suljettuina ja vierailuja virastoissa tulee välttää.  Ikaalisten kaupunki tiedottaa ajankohtaisista asioista verkkosivuillaan www.ikaalinen.fi, kaupungin facebookissa, twitterissä ja Instagramissa yleisesti.

 

 

 


26.2.2021
IKAALISTEN KAUPUNGIN TIEDOTE: Kuntalaisille ja asukkaille covid-19  rajoituksista

 

Ikaalisissa sairastuneita on tällä hetkellä yhteensä 22 henkilöä koko pandemian aikana. Suomessa koronatilanne on pahentunut merkittävästi erityisesti pääkaupunkiseudulla. Tämän vuoksi 25.2.2021 annettiin uusia kansallisia suosituksia pandemian leviämisen ehkäisemiseksi. Seudullinen koronanyrkki on kokoontunut 26.2. ja todennut, että:

 • Pirkanmaalla on todettu tämän vuoden aikana vain yksi koronatartunta yläkoulujen tai toisen asteen oppilaitoksissa. Maskien käyttö on laajamittaista oppilaiden ja opettajien keskuudessa.
 • Sairaanhoitopiirin alueella ei ole tällä hetkellä epidemiologista perustelua sulkea koulujen tiloja ja siirtyä etäopetukseen. Pandemiaohjausryhmä ei tällä hetkellä suosittele etäopetukseen siirtymistä, vaan koululaiset palaavat hiihtolomalta normaalisti lähiopetukseen 8.3.2021.
 • Pandemiaohjausryhmä suosittaa alueen kouluille valmiustason ylläpitämistä etäopetukseen siirtymiseksi kahden vuorokauden varoitusajalla.

 

Ikaalisissa suositukset ja rajoitukset pysyvät toistaiseksi ennallaan. Valtion suositusten mukaisia rajoitusten kiristyksiä ei Ikaalisissa toistaiseksi toteuteta, koska koronatilanne on ollut rauhallinen koko Pirkanmaan alueella.

 

Ikaalisissa on 26.2. varauduttu etäopetuksen aloittamiseen yläkouluissa talviloman jälkeen, jos tautitilanne pahenee. Ikaalisten kaupungin poikkeusolojen johtoryhmä seuraa tilannetta päivittäin ja kokoontuu seuraavan kerran keskiviikkona 3.3. Seudullinen koronanyrkki kokoontuu 2.3.

Matkustamista leviämis- ja kiihtymisvaiheen maankuntiin tulee välttää ja loman vietossa tulee käyttää maskia ja noudattaa turvavälejä.


 

 

COVID-19 TILANNEKUVA IKAALINEN 22.2.2021

 • Ikaalisten koronatartuntojen määrä on 22, eli uusia tartuntoja on yksi (1) lisää.
 • Annettuja linjauksia ja suosituksia tulee noudattaa, jotta onnistumme estämään pandemian etenemisen.
 • Maskien käyttöä tulisi tehostaa
 • Pirkanmaan pandemian ohjausryhmä on kokoontunut 16.2. Rajoituksia jatketaan edelleen 1.3. saakka, mutta alle 12-v. harrastustoiminta avataan kokonaan ilman osallistumismäärärajoituksia. Myös kansalaisopistot ja vastaavat avaavat toimintaansa lähiopetuksena noudattaen 10 henkilön rajoitusta, porrastetusti, viimeistään viikolla 10.
 • Tilannekuva päivittyy tarvittaessa

COVID-19 TILANNEKUVA IKAALINEN 17.2.2021

 • Ikaalisten koronatartuntojen määrä on 21, eli uusia tartuntoja ei ole ilmaantunut.
 • Annettuja linjauksia ja suosituksia tulee noudattaa, jotta onnistumme estämään pandemian etenemisen.
 • Maskien käyttöä tulisi tehostaa
 • Pirkanmaan pandemian ohjausryhmä on kokoontunut 16.2. Rajoituksia jatketaan edelleen 1.3. saakka, mutta alle 12-v. harrastustoiminta avataan kokonaan ilman osallistumismäärärajoituksia. Myös kansalaisopistot ja vastaavat avaavat toimintaansa lähiopetuksena noudattaen 10 henkilön rajoitusta, porrastetusti, viimeistään viikolla 10.
 • Tilannekuva päivittyy tarvittaessa

TÄRKEÄ IKAALISTEN KAUPUNGIN TIEDOTE: KORONA-ALTISTUMINEN TEVANIEMEN KOULUSSA

Ikaalisten kaupungin Tevaniemen koulussa on ilmennyt koronavirustartunta. Tartunnanjäljitys ottaa altistuneisiin yhteyttä viikonlopun aikana. Tevaniemen koulu siirtyy maanantaista lähtien etäopetukseen 4-6 -luokkien osalta 23.2.saakka.

Oppilaisiin otetaan koulun puolesta yhteyttä etäopetusjärjestelyistä. Kaikkien tulisi välttää ylimääräisiä kontakteja ja noudattaa voimassa olevia linjauksia ja suosituksi koronaviruksen leviämisen estämiseksi.

Huomioittehan, että jos oppilaalla tai muilla perheen jäsenillä ilmenee oireita, tulee koronatestiin hakeutua matalalla kynnyksellä. Tämän viikonlopun aikana koronatestausta järjestetään Hämeenkyrön terveyskeskuksessa ajanvarauksella: p. 041 7305742. 


COVID-19 TILANNEKUVA IKAALINEN 10.2.2021

 • Ikaalisten koronatartuntojen määrä on 20, eli kaksi uutta.
 • Annettuja linjauksia ja suosituksia tulee noudattaa, jotta onnistumme estämään pandemian etenemisen, kaupungin
 • Erityisen tärkeää on noudattaa kokoontumis- ja matkustusrajoituksia, huolehtia käsihygieniasta, turvaväleistä ja käyttää kasvomaskia
 • Pirkanmaan pandemian ohjausryhmä on kokoontunut 9.2. Rajoituksia jatketaan koronanyrkin ohjeistuksen ja AVI:n määräysten mukaisesti 1.3. saakka. Lasten ja nuorten harrastustoimintaa on avattu rajoitetusti.
 • Vapaa-ajan toimintoja kehitetään vaihtoehtoisilla tavoilla ja someympäristö on nyt keskeinen kanava vuorovaikutukselle
 • Ikaalisissa voit nyt lähettää sähköisesti korona oirearvion Omaolossa sote-keskuksen ammattilaisille: omaolo.fi
 • Rokotusta koskevaa tiedotusta tulisi kaikkien seurata Ikaalisten verkkosivuilta, jotta puhelinvaihde ei ruuhkaannu.
 • Tilannekuva päivittyy tarvittaessa

COVID-19 TILANNEKUVA IKAALINEN 9.2.2021

 • Ikaalisten koronatartuntojen määrä on 20, eli kaksi uutta.
 • Annettuja linjauksia ja suosituksia tulee noudattaa, jotta onnistumme estämään pandemian etenemisen.
 • Erityisen tärkeää on noudattaa kokoontumis- ja matkustusrajoituksia, huolehtia käsihygieniasta, turvaväleistä ja käyttää kasvomaskia
 • Pirkanmaan pandemian ohjausryhmä on kokoontunut 2.2. Rajoituksia jatketaan koronanyrkin ohjeistuksen mukaisesti 1.3. saakka. Lasten ja nuorten harrastustoimintaa on avattu rajoitetusti.
 • Vapaa-ajan toimintoja kehitetään vaihtoehtoisilla tavoilla ja someympäristö on nyt keskeinen kanava vuorovaikutukselle
 • Ikaalisissa voit nyt lähettää sähköisesti korona oirearvion Omaolossa sote-keskuksen ammattilaisille: omaolo.fi
 • Rokotteissa on ollut saatavuusongelmia ja jäljellä olevat rokotteet käytetään tehosterokotteisiin. Rokotusta koskevaa tiedotusta voi seurata Ikaalisten verkkosivuilta.
 • Tilannekuva päivittyy tarvittaessa

COVID-19 TILANNEKUVA IKAALINEN 8.2.2021

 • Ikaalisten koronatartuntojen määrä on 18, eli kaksi uutta.
 • Annettuja linjauksia ja suosituksia tulee noudattaa, jotta onnistumme estämään pandemian etenemisen.
 • Erityisen tärkeää on noudattaa kokoontumis- ja matkustusrajoituksia, huolehtia käsihygieniasta, turvaväleistä ja käyttää kasvomaskia
 • Pirkanmaan pandemian ohjausryhmä on kokoontunut 2.2. Rajoituksia jatketaan koronanyrkin ohjeistuksen mukaisesti 1.3. saakka. Lasten ja nuorten harrastustoimintaa on avattu rajoitetusti.
 • Vapaa-ajan toimintoja kehitetään vaihtoehtoisilla tavoilla ja someympäristö on nyt keskeinen kanava vuorovaikutukselle
 • Ikaalisissa voit nyt lähettää sähköisesti korona oirearvion Omaolossa sote-keskuksen ammattilaisille: omaolo.fi
 • Rokotteissa on ollut saatavuusongelmia ja jäljellä olevat rokotteet käytetään tehosterokotteisiin. Rokotusta koskevaa tiedotusta voi seurata Ikaalisten verkkosivuilta.
 • Tilannekuva päivittyy tarvittaessa

COVID-19 TILANNEKUVA IKAALINEN 3.2.2021

 • Ikaalisten koronatartuntojen määrä on edelleen yhteensä 16, ei uusia.
 • Annettuja linjauksia ja suosituksia tulee noudattaa, jotta onnistumme estämään pandemian etenemisen.
 • Erityisen tärkeää on noudattaa kokoontumis- ja matkustusrajoituksia, huolehtia käsihygieniasta, turvaväleistä ja käyttää kasvomaskia
 • Pirkanmaan pandemian ohjausryhmä on kokoontunut 2.2. Rajoituksia jatketaan koronanyrkin ohjeistuksen mukaisesti 1.3. saakka. Lasten ja nuorten harrastustoimintaa on avattu rajoitetusti.
 • Vapaa-ajan toimintoja kehitetään vaihtoehtoisilla tavoilla ja someympäristö on nyt keskeinen kanava vuorovaikutukselle
 • Ikaalisissa voit nyt lähettää sähköisesti korona oirearvion Omaolossa sote-keskuksen ammattilaisille: omaolo.fi
 • Rokotteissa on ollut saatavuusongelmia ja jäljellä olevat rokotteet käytetään tehosterokotteisiin. Rokotusta koskevaa tiedotusta voi seurata Ikaalisten verkkosivuilta.
 • Tilannekuva päivittyy tarvittaessa

COVID-19 TILANNEKUVA IKAALINEN 25.1.2021

 • Ikaalisten koronatartuntojen määrä on edelleen yhteensä 16, ei uusia.
 • Annettuja linjauksia ja suosituksia tulee noudattaa, jotta onnistumme estämään pandemian etenemisen.
 • Erityisen tärkeää on noudattaa kokoontumis- ja matkustusrajoituksia, huolehtia käsihygieniasta, turvaväleistä ja käyttää kasvomaskia
 • Pirkanmaan pandemian ohjausryhmä kokoontuu seuraavan kerran 26.1.21, jonka jälkeen Ikaalinen antaa tarvittaessa uuden tiedotteen. Tällä hetkellä voimassa olevat rajoitukset ovat voimassa 8.2. saakka. Lasten ja nuorten harrastustoimintaa on avattu rajoitetusti.
 • Ikaalisissa voit nyt lähettää sähköisesti korona oirearvion Omaolossa sote-keskuksen ammattilaisille: omaolo.fi
 • Tilannekuva päivittyy tarvittaessa

COVID-19 TILANNEKUVA IKAALINEN 13.1.2021

 • Ikaalisten koronatartuntojen määrä on edelleen yhteensä 16, ei uusia.
 • Annettuja linjauksia ja suosituksia tulee noudattaa, jotta onnistumme estämään pandemian etenemisen.
 • Erityisen tärkeää on noudattaa kokoontumis- ja matkustusrajoituksia, huolehtia käsihygieniasta, turvaväleistä ja käyttää kasvomaskia
 • Kasvomaski suositus laajenee koskettamaan myös 6. luokkalaisia
 • Pirkanmaan pandemian ohjausryhmän, eli Koronanyrkin suositusten mukaisesti, Ikaalisten kaupunki jatkaa tällä hetkellä voimassa olevien linjausten ja suositusten voimassaoloa 24. tammikuuta saakka. Lasten ja nuorten harrastustoimintaa on avattu rajoitetusti 11.1. alkaen.
 • Ikaalisissa voit nyt lähettää sähköisesti korona oirearvion Omaolossa sote-keskuksen ammattilaisille: omaolo.fi
 • Tilannekuva päivittyy tarvittaessa

COVID-19 TILANNEKUVA IKAALINEN 8.1.2021

 • Ikaalisten koronatartuntojen määrä on edelleen 16
 • Ikaalisissa voit nyt lähettää sähköisesti korona oirearvion Omaolossa sote-keskuksen ammattilaisille: www.omaolo.fi
 • Loman ja pyhien aikana on syytä mennä testiin, jos on oireita tai epäilee altistuneensa.
 • Terveyskeskuksen joulun ja uuden vuoden  päivystysajat:
  • 20.12.2020-10.1.2021 päivystys on Ikaalisten terveyskeskuksessa arkisin klo 8–18 ja pyhäpäivinä 9–18
  • Yöpäivystys on Tays, Ensiapu Acutassa arkisin klo 18–8 ja pyhäpäivinä klo 18–9, puh. 116117, soita AINA ennen lähtöäsi tuohon numeroon (Tays keskus) —> Tästä linkistä lisätietoa uudesta Tays:n päivystysavusta! 
 • Annettuja linjauksia ja suosituksia tulee noudattaa, jotta onnistumme estämään pandemian etenemisen. Erityisen tärkeää on noudattaa kokoontumis- ja matkustusrajoituksia, huolehtia käsihygieniasta, turvaväleistä ja käyttää kasvomaskia.
 • Ikaalisten kaupungin rajoitustoimet ovat voimassa 17. tammikuuta saakka. Lasten ja nuorten harrastutoimintaa avataan rajoitetusti 11.1. alkaen.

COVID-19 TILANNEKUVA IKAALINEN 4.1.2021

 • Ikaalisten koronatartuntojen määrä on 15 (+3)
 • Ikaalisissa voit nyt lähettää sähköisesti korona oirearvion Omaolossa sote-keskuksen ammattilaisille: www.omaolo.fi
 • Loman ja pyhien aikana on syytä mennä testiin, jos on oireita tai epäilee altistuneensa.
 • Terveyskeskuksen joulunajan päivystysajat:
  • 20.12.2020-10.1.2021 päivystys on Ikaalisten terveyskeskuksessa arkisin klo 8–18 ja pyhäpäivinä 9–18, puh. 03 4501 556.
  • Yöpäivystys on Tays, Ensiapu Acutassa arkisin klo 18–8 ja pyhäpäivinä klo 18–9, puh. 03–311 611 (Tays keskus)
 • Annettuja linjauksia ja suosituksia tulee noudattaa, jotta onnistumme estämään pandemian etenemisen. Erityisen tärkeää on noudattaa kokoontumis- ja matkustusrajoituksia, huolehtia käsihygieniasta, turvaväleistä ja käyttää kasvomaskia.
 • Ikaalisten kaupungin rajoitustoimet ovat voimassa 10. tammikuuta saakka. Vietetty jouluaika ja vuodenvaihde ratkaisevat voidaanko rajoituksia lieventää.
 • Tilannekuva päivittyy tarvittaessa

COVID-19 TILANNEKUVA IKAALINEN 31.12.2020

 • Ikaalisten koronatartuntojen määrä on 12 (+2)
 • Ikaalisissa voit nyt lähettää sähköisesti korona oirearvion Omaolossa sote-keskuksen ammattilaisille: www.omaolo.fi
 • Loman ja pyhien aikana on syytä mennä testiin, jos on oireita tai epäilee altistuneensa.
 • Terveyskeskuksen joulunajan päivystysajat:
  • 12.20-10.1.21 päivystys on Ikaalisten terveyskeskuksessa arkisin klo 8–18 ja pyhäpäivinä 9–18, puh. 03 4501 556.
  • Yöpäivystys on Tays, Ensiapu Acutassa arkisin klo 18–8 ja pyhäpäivinä klo 18–9, puh. 03–311 611 (Tays keskus)
 • Annettuja linjauksia ja suosituksia tulee noudattaa, jotta onnistumme estämään pandemian etenemisen. Erityisen tärkeää on noudattaa kokoontumis- ja matkustusrajoituksia, huolehtia käsihygieniasta, tuevaväleistä ja käyttää kasvomaskia.
 • Ikaalisten kaupungin rajoitustoimet ovat voimassa 10. tammikuuta saakka. Vietetty jouluaika ja vuodenvaihde ratkaisevat voidaanko rajoituksia lieventää.
 • Tilannekuva päivittyy tarvittaessa

COVID-19 TILANNEKUVA IKAALINEN 29.12.2020

 • Ikaalisissa voit nyt lähettää sähköisesti korona oirearvion Omaolossa sote-keskuksen ammattilaisille: www.omaolo.fi
 • Loman ja pyhien aikana on syytä mennä testiin, jos on oireita tai epäilee altistuneensa.
 • Terveyskeskuksen joulunajan päivystysajat:
  • 20.12.2020-10.1.21 päivystys on Ikaalisten terveyskeskuksessa arkisin klo 8–18 ja pyhäpäivinä 9–18, puh. 03 4501 556.
  • Yöpäivystys on Tays, Ensiapu Acutassa arkisin klo 18–8 ja pyhäpäivinä klo 18–9, puh. 03–311 611 (Tays keskus)
 • Ikaalisten koronatartuntojen määrä on edelleen yhteensä 10, ei uusia.
 • Annettuja linjauksia ja suosituksia tulee noudattaa, jotta onnistumme estämään pandemian etenemisen. Erityisen tärkeää on noudattaa kokoontumis- ja matkustusrajoituksia, huolehtia käsihygieniasta, turvaväleistä ja käyttää kasvomaskia.
 • Ikaalisten kaupungin rajoitustoimet ovat voimassa 10. tammikuuta saakka.
 • Tilannekuva päivittyy tarvittaessa

 


COVID-19 TILANNEKUVA IKAALINEN 21.12.2020

 • Ikaalisissa voit nyt lähettää sähköisesti korona oirearvion Omaolossa sote-keskuksen ammattilaisille: www.omaolo.fi
 • Terveyskeskuksen joulunajan päivystysajat:
  • 24-27.12 on Hämeenkyrön terveyskeskuksessa klo 9-18     puh. 03 565 235 36.
  • Yöpäivystys on Tays, Ensiapu Acutassa klo 18-, puh. 03–311 611 (Tays keskus)
  • 12.20-10.1.21 päivystys on  Ikaalisten terveyskeskuksessa arkisin klo 8 – 18 ja pyhäpäivinä 9 – 18,   puh. 03 4501 556.
  • Yöpäivystys on Tays, Ensiapu Acutassa arkisin klo 18-8 ja pyhäpäivinä klo 18 – 9, puh. 03 – 311 611 (Tays keskus)
 • Ikaalisten koronatartuntojen määrä on edelleen yhteensä 10, ei uusia.
 • Annettuja linjauksia ja suosituksia tulee noudattaa, jotta onnistumme estämään pandemian etenemisen. Erityisen tärkeää on noudattaa kokoontumis- ja matkustusrajoituksia, huolehtia käsihygieniasta, turvaväleistä ja käyttää kasvomaskia.
 • Ikaalisten kaupungin rajoitustoimet ovat voimassa 10. tammikuuta saakka.
 • Tilannekuva päivittyy tarvittaessa

 


21.12.2020

Tee oirearvio https://www.omaolo.fi
Täytä koronavirustaudin oirearvio.
Saat yleiset ohjeet täyttämäsi oirearvion perusteella.
Valitse oman kuntasi toimipiste, niin saat tarkemmat paikalliset ohjeet

Kun tunnistaudut palveluun, voit lähettää täytetyn oirearvion ammattilaiselle. Ammattilainen ottaa sinuun yhteyttä ensisijaisesti Omaolo palvelun kautta ja saat ajan näytteenottoon sekä ohjeet näytteeseen saapumiseen palvelun kautta. Sinun ei tarvitse soittaa lomakkeen lähettämisen jälkeen, vaan voit odottaa ammattilaisen yhteydenottoa.

Kiireellistä arviota vaativissa tilanteissa saatat saada ohjeet olla puhelimitse yhteydessä, samoin päivystysaikoina.

Huoltaja voi asioida 1–14-vuotiaan lapsen puolesta Omaolossa. Puolesta-asiointi mahdollistaa huoltajalle koronavirustaudin oirearvion täyttämisen ja lomakkeen tietojen lähettämisen terveydenhuoltoon. Ensisijaisesti suosittelemme, että oirearvion täyttämisen jälkeen olet yhteydessä lapsesi asiassa kouluterveydenhoitajaan tai lastenneuvolaan.

Jos tarvitset sairaslomaa, laita tieto siitä sekä työnantaja tieto oirearvion viesti-kenttään


COVID-19 TILANNEKUVA IKAALINEN 18.12.2020

 • Ikaalisten koronatartuntojen määrä on edelleen yhteensä 10, ei uusia.
 • Pirkanmaalla on todettu tänään +9 uutta tartuntaa (lähde THL)
 • Annettuja linjauksia ja suosituksia tulee noudattaa, jotta onnistumme estämään pandemian etenemisen.
 • Erityisen tärkeää on noudattaa kokoontumis- ja matkustusrajoituksia, huolehtia käsihygieniasta, turvaväleistä ja käyttää kasvomaskia
 • Pirkanmaan pandemian ohjausryhmän, eli Koronanyrkin suositusten mukaisesti, Ikaalisten kaupunki jatkaa tällä hetkellä voimassa olevien linjausten ja suositusten voimassaoloa 10. tammikuuta saakka.
 • Tilannekuva päivittyy tarvittaessa

COVID-19 TILANNEKUVA IKAALINEN 17.12.2020

 • Ikaalisten koronatartuntojen määrä on edelleen yhteensä 10. Pirkanmaalla on todettu tänään +9 uutta tartuntaa (lähde THL)
 • Annettuja linjauksia ja suosituksia tulee noudattaa, jotta onnistumme estämään pandemian etenemisen.
 • Erityisen tärkeää on noudattaa kokoontumis- ja matkustusrajoituksia, huolehtia käsihygieniasta, turvaväleistä ja käyttää kasvomaskia
 • Pirkanmaan pandemian ohjausryhmän, eli Koronanyrkin suositusten mukaisesti, Ikaalisten kaupunki jatkaa tällä hetkellä voimassa olevien linjausten ja suositusten voimassaoloa 10. tammikuuta saakka.
 • Tilannekuva päivittyy seuraavan kerran viimeistään 18.12.

 


COVID-19 TILANNEKUVA IKAALINEN 14.12.2020

 • Ikaalisten koronatartuntojen määrä on yhteensä 10. Pirkanmaalla on todettu tänään +25 uutta tartuntaa
 • Annettuja linjauksia ja suosituksia tulee noudattaa, jotta onnistumme estämään pandemian etenemisen.
 • Erityisen tärkeää on noudattaa kokoontumis- ja matkustusrajoituksia, huolehtia käsihygieniasta, riittävästä turvaväleistä ja käyttää kasvomaskia
 • Pirkanmaan pandemian ohjausryhmä, eli Koronanyrkki kokoontuu jälleen tiistaina 15.12.2020, jonka jälkeen Ikaalisten kaupunki tiedottaa linjauksista ja niiden voimassaolosta.
 • Tilannekuva päivittyy seuraavan kerran viimeistään 16.12.

 


COVID-19 TILANNEKUVA IKAALINEN 11.12.2020

 • Ikaalisissa on kaksi (+2) uutta korona tartuntaa, eli yhteensä 9 koko pandemian aikana. Pirkanmaalla on todettu tänään +30 uutta tartuntaa
 • Annettuja linjauksia ja suosituksia tulee noudattaa, jotta onnistumme estämään pandemian etenemisen.
 • Erityisen tärkeää on noudattaa kokoontumis- ja matkustusrajoituksia, huolehtia käsihygieniasta ja käyttää kasvomaskia
 • Testiin pääsee tällä hetkellä saman päivän aikana tai viimeistään seuraavana päivänä Ikaalisten terveyskeskuksen päivystysaikojen mukaisesti
 • päivittyy seuraavan kerran viimeistää 14.12.

 


COVID-19 TILANNEKUVA IKAALINEN 10.12.2020

 • Ikaalisissa on yksi (+1) uusi korona tartunta, eli yhteensä 7 koko pandemian aikana. Pirkanmaalla on todettu +145 uutta tartuntaa
 • Annettuja linjauksia ja suosituksia tulee noudattaa, jotta onnistumme estämään pandemian etenemisen.
 • Erityisen tärkeää on noudattaa kokoontumis- ja matkustusrajoituksia, huolehtia käsihygieniasta ja käyttää kasvomaskia
 • Testiin pääsee tällä hetkellä saman päivän aikana tai viimeistään seuraavana päivänä Ikaalisten terveyskeskuksen päivystysaikojen mukaisesti
 • päivittyy seuraavan kerran viimeistää 14.12.

 


COVID-19 TILANNEKUVA IKAALINEN 7.12.2020

 • AVI:n päätöksen mukaan sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan järjestää kokouksia ja tapahtumia, joihin voi osallistua enintään 10 henkilöä
 • Ikaalisissa on ollut noin kolmekymmentä altistunutta koko pandemian aikana, kaikki ovat yksittäisiä altistumisia kevään ja syksyn aikana 2020
 • Ikaalisissa ei ole uusia koronatartuntoja
 • Testiin pääsee tällä hetkellä saman päivän aikana tai viimeistään seuraavana päivänä Ikaalisten terveyskeskuksen päivystysaikojen mukaisesti
 • Tehdyt rajoitukset noudattavat Koronanyrkin suosituksia ja niiden tarkoituksena on estää viruksen leviäminen vähentämällä sosiaalisia kontakteja
 • päivittyy seuraavan kerran viimeistään 10.12.

COVID-19 TILANNEKUVA IKAALINEN 4.12.2020

 • Ikaalisten itsenäisyyspäivän juhla on tänä vuonna virtuaalisesti katseltavissa kaupungin YouTube kanavalta 6.12.2020 klo 12.00 alkaen.Video on kuvattu jo aiemmin. Linkki videoon –> Itsenäisyyspäivä 6.12.2020 .
 • AVI:n päätöksen mukaan sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan järjestää kokouksia ja tapahtumia, joihin voi osallistua enintään 10 henkilöä
 • Ikaalisissa on ollut noin kolmekymmentä altistunutta koko pandemian aikana, kaikki ovat yksittäisiä altistumisia kevään ja syksyn aikana 2020
 • Keskiviikon jälkeen Ikaalisissa ei ole uusia koronatartuntoja
 • Testiin pääsee tällä hetkellä saman päivän aikana tai viimeistään seuraavana päivänä (testin ajanvaraus 03 450 1510 (ma – pe kello 7.30–15.30)
 • Tehdyt rajoitukset noudattavat Koronanyrkin suosituksia ja niiden tarkoituksena on estää viruksen leviäminen vähentämällä sosiaalisia kontakteja
 • päivittyy seuraavan kerran viimeistään 7.12.

COVID-19 TILANNEKUVA IKAALINEN 2.12.2020

 • Ikaalisissa on ollut noin kolmekymmentä altistunutta koko pandemian aikana, kaikki ovat yksittäisiä altistumisia kevään ja syksyn aikana 2020
 • Tällä hetkellä karanteenissa on alle 5 henkilöä
 • Ikaalisissa yhteensä koko pandemian ajalta 6 sairastunutta
 • Testiin pääsee tällä hetkellä saman päivän aikana tai viimeistään seuraavana päivänä
 • Testin tuloksen saaminen kestää tällä hetkellä Fimlabissa keskimäärin 2-3 vrk
 • Tehdyt rajoitukset noudattavat Koronanyrkin suosituksia ja niiden tarkoituksena on estää viruksen leviäminen vähentämällä sosiaalisia kontakteja
 • Tilannekuva päivittyy seuraavan kerran viimeistää 4.12.

SOTE-keskukseen pitää tulla vain ajanvarauksella.
Kaikilla tulijoilla tulee olla kasvomaski ja ellei sitä ole, niin pyydä sellainen henkilökunnalta.

Toimi näin, jos epäilet koronaviruksen aiheuttamaa COVID-19-infektiota

 • Soita p. 03 450 1510 (ma – pe kello 7.30 – 15.30). Ilta- ja viikonloppuna tai muissa kiireellisissä asioissa p. 03 450 1556
 • Muina aikoina soita Taysin koronaneuvontanumeroon 03 311 65333 (avoinna ympäri vuorokauden).
 • Saat puhelimitse ohjeet testiin hakeutumisesta.
 • Et voi käyttää julkisia liikennevälineitä. Tarvittaessa voit käyttää taksia (puh. 0800 98811), kun tilatessa kerrot, että olet menossa koronavirusnäytteeseen. Silloin taksissa on kuljettajaa suojaava pleksi.
 • Noudata myös huolellista yskimishygieniaa matkan aikana.
 • Vältä kontakteja muiden ihmisten kanssa.
 • Noudata hyvää käsi- ja yskimishygieniaa.
 • Hätätilanteissa soita aina 112.
 • Varhaiskasvatuksessa tai koulussa olevien lasten testaaminen: Taysin ohjeet lasten Covid-testaamiseen