Skip to content

Koronarokotetiedotteet

KORONAROKOTETIEDOTE 15.4.2021

Huomio 60-64 vuotiaat!

PERJANTAINA 16.4 ON SÄHKÖISESSÄ AJANVARAUKSESSA AIKOJA KORONAROKOTUKSILLE. Ajan voivat varata kaikki 60 – 64 -vuotiaat ikaalislaiset. Rokotteena on on Pfizer Biontechin Comirnaty.

Aikoja vain rajoitetusti, sillä meistä riippumattomista syistä rokoteannoksia on menossa hukkaan. AIKOJA EI OLE VARATTAVISSA PUHELIMITSE!!

Tiedotamme viikolla 16 (torstaina 22.4.), koska sähköinen ajanvaraus yli 60 vuotiaille avautuu jatkossa.

Toivomme, että muut ikäryhmät seuraavat tiedotusta, koska avaamme ajanvarauksen heidän ikäryhmälleen.

 

KORONAROKOTETIEDOTE 8.4.2021

 

Ikaalisten rokotustilanne: ensimmäinen rokote tai aika rokotukselle on annettu kaikille yli 70-vuotiaille, jotka ovat ilmoittaneet halukkuutensa rokotukseen.

Pääsemme jatkamaan riskiryhmän 1 rokotuksia Pfizerin rokotteella viikolta 16 alkaen.

Avaamme ajanvarauksen Pfizerin rokotteella riskiryhmälle 2 kuuluville Ikaalislaisille aikuisneuvolan numerossa 03 – 4501 516. Jos ajanvaraushetkellä ei ole vapaita aikoja, lisäämme asiakkaan jonotuslistalle. Ilmoitamme rokotusajan jonossa olijoille soittamalla, kun uusia aikoja voidaan antaa.

Riskiryhmään 2 kuuluvat yli 16- vuotiaat, joilla on esim. jokin alla olevista:

 • jatkuvaa lääkitystä vaativa astma
 • vaikea sydänsairaus 
 • hengitystä haittaava neurologinen sairaus
 • immuunipuolustusta heikentävä lääkehoito autoimmuunisairauteen
 • vaikea krooninen maksasairaus
 • tyypin 1 diabetes tai lisämunuaisen vajaatoiminta
 • uniapnea
 • psykoosisairaus
 • sairaalloinen lihavuus (BMI yli 40)

Tarkemmat tiedot riskiryhmien sairauksista www.thl.fi/riskiryhmien koronarokotusten järjestys

Tänä vuonna 70 täyttävät tai sitä vanhemmat sekä riskiryhmään 1 kuuluvat voivat edelleen varata aikaa koronarokotukseen numerosta 03 – 4501 516. Jos vapaita aikoja ei ajanvaraushetkellä ole, laitamme heidät jonotuslistalle ja aika ilmoitetaan, kun uusia aikoja vapautuu.

Sähköisen ajanvarauksen kautta (linkki) voivat kaikki 65 vuotta täyttäneet varata ajan rokotukseen. Tällöin rokotteena käytetään ainoastaan AstraZenecaa. 

Muiden kuntalaisten toivomme odottavan rauhassa omaa rokotusvuoroaan. Ilmoitamme kaupungin nettisivuilla ja some-kanavilla sekä UutisOivassa, kun muut kuntalaiset voivat varata aikoja. Voimme laajentaa rokotuksia valtaväestöön vasta, kun riskiryhmäläiset on rokotettu. Tähän tilanteeseen toivomme pääsevämme toukokuun aikana riippuen rokotesaatavuudesta.

 

 

 

KORONAROKOTETIEDOTE 6.4.2021

Laajennamme koronarokotuskoordinaatiotyöryhmän päivitetyn ohjeistuksen mukaisesti koronarokotusajanvarauksen koskemaan kaikkia vuonna 1951 tai sitä ennen syntyneitä. Ajan voit varata aikuisneuvolasta 03-4501516. Jos ajanvaraushetkellä ei ole vapaita rokotusaikoja, laitamme asiakkaan jonotuslistalle. Tällöin ilmoitamme soittamalla rokotusajan heti kun uusia aikoja vapautuu.

Rokotettava henkilö rokotetaan THL:n ohjeiden mukaisilla rokotevalmisteilla.

 

KORONAROKOTETIEDOTE 25.3.2021

Valitettavasti UutisOivassa oli virheellistä tietoa rokotettavista ryhmistä, koska kaksi eri rokotusryhmää olivat yhdistyneet ilmoituksessa yhdeksi rokotusryhmäksi. 

Rokotamme edelleen THL:n ohjeita noudattaen ikaalislaisista ja Ikaalisten terveyspalvelut valinneista

 • 70 vuotta täyttäneitä ja sitä vanhempia
 • riskiryhmään 1 kuuluvia henkilöitä

Ne edellä mainittuihin ryhmiin kuuluvat henkilöt, jotka eivät ole vielä ilmoittautuneet rokotusjonoon, voivat tehdä sen soittamalla aikuisneuvolan puhelinnumeroon 03 4501 516. 

Jos et ole vielä täyttänyt 70 vuotta tai et kuulu riskiryhmiin, odota rauhassa omaa rokotusvuoroasi.

Toteutamme tarkasti THL:n määrittämää rokotusjärjestystä, jotta kohtelemme kaikkia kuntalaisia tasapuolisesti.  Informoimme sekä kaupungin nettisivuilla että paikallislehdessä, kun muiden asukkaiden rokotukset alkavat. 

Jos olet ilmoittautunut rokotusjonoon, odota rauhassa omaa rokotusvuoroasi. Rokotusaikoja annetaan sitä mukaa kuin saatujen rokotusannosten määrä varmistuu. Tästä syystä rokotusaikoja annetaan  pääsääntöisesti vain seuraavalle viikolla. 

 

KORONAROKOTETIEDOTE 19.3.2021

AstraZenecan rokotteiden osalta etenemme noudattaen THL:n ohjeita. 

Ikaalisten saamat rokotemäärät vaihtelevat edelleen viikoittain. Tämän hetkisen tiedon mukaan saamme enemmän rokotteita huhtikuun aikana. Huhtikuussa alkavat myös ensimmäiset tehosterokotukset, joten kaikkia saatuja rokoteannoksia ei voida enää käyttää ensimmäisten rokotusannosten antamiseen.

AIKUISNEUVOLAN PUH 03 4501 516 numeron kautta rokotusjonoon voivat ilmoittautua edelleen

 • 70 –vuotiaat ja sitä vanhemmat
 • riskiryhmään 1 kuuluvat henkilöt

 

KORONAROKOTETIEDOTE 10.3.2021

 

Koronarokotusjonoon voi ilmoittautua soittamalla numeroon 03 4501 516.  Jos jätätte takaisinsoittopyynnön, kuunnelkaa tarkkaan puhelimessa annettuja ohjeita. Teille soitetaan takaisin viimeistään seuraavana arkipäivänä. Toivomme, että samasta taloudesta jätetään vain yksi takaisinsoittopyyntö.

Rokotusjonoon ilmoittautumisen jälkeen odottakaa rauhassa yhteydenottoamme. Varsinainen rokotusaikanne voi siirtyä jopa huhtikuulle. Rokotusaikanne riippuu siitä, mitä rokotevalmisteista saamme ja kuinka paljon niitä saamme. 

Rokotusjonoon voivat nyt ilmoittautua ikaalislaiset ja Ikaalisten terveyspalvelut valinneet, jotka ovat:

 • 70 –vuotiaita ja sitä vanhempia
 • alle 70 –vuotiaita ja kuuluvat 1. riskiryhmään

Riskiryhmien koronarokotusten järjestyksestä  löydät tietoa THL:n sivuilta

 

KORONAROKOTETIEDOTE 5.3.2021

 

Olemme loppusuoralla yli 80-vuotiaiden koronarokotusjonon purkamisessa. Olemme tästä syystä voineet aloittaa yli 70-vuotiaiden rokotukset Pfizerin rokotteella.

Alle 70-vuotiaiden 1. riskiryhmään kuuluvien rokotukset jatkuvat sitä mukaa kuin saamme Ikaalisiin AstraZenecan rokotetta.

Nyt voivat 70 – 79-vuotiaat ilmoittautua aikuisneuvolan rokotusjonoon puh 03 4501 516. Otamme edelleen vastaan ilmoittautumisia myös yli 80-vuotiailta ja alle 70-vuotiailta 1. riskiryhmään kuuluvilta.

Ikaalisten rokotuskattavuudesta saat tietoa THL:n sivulta Rokotuskattavuus alueittain ja ikäryhmittäin

Kiitämme lämpimästi Ikaalisten seurakuntaa heidän antamastaan avusta koronarokotusten toteuttamisessa. Ikaalisten seurakunnan työntekijät ovat edesauttaneet rokotusten toteuttamista seuraamalla rokotuksen jälkeen rokotettujen vointia.

Mikäli joku järjestö haluaa tulla auttamaan vastaavalla tavalla rokotustoiminnassa, otamme avun lämpimästi vastaan. Erityisesti tarvitsemme apua keväällä toteutettaviin massarokotuspäiviin.

 

KORONAROKOTETIEDOTE 23.2.2021

 

Ikaalisten terveyskeskus saa tällä viikolla ensimmäiset AstraZenecan rokotteet. Näillä rokotetaan alle 70-vuotiaita 1. riskiryhmään kuuluvia kaupunkilaisia. Ensimmäiset rokotukset ovat jo tämän viikon perjantaina. Yli 80-vuotiaiden kaupunkilaisten rokotukset Pfizerin rokotteella jatkuvat edelleen.

Terveydenhoitajat kutsuvat henkilöitä rokotukselle molemmista rokotejonoista ilmoittautumisjärjestyksessä. Mikäli olette jo ilmoittautuneet rokotejonoon, odottakaa rauhassa terveydenhoitajien yhteydenottoa.

Jos ette ole vielä ilmoittautuneet rokotusjonoon ja olette yli 80 –vuotias tai olette alle 70 –vuotias ja kuulutte riskiryhmään yksi (1), voitte soittaa aikuisneuvolan numeroon 03 4501 516 ja kertoa, että haluatte tulla rokotetuksi. Terveydenhoitajat lisäävät teidät rokotusjonoon.

 

KORONAROKOTETIEDOTE 19.2.2021

 

Ikaalisiin on tulossa tulevien viikkojen aikana pieniä määriä koronarokotteita. Kun tulevat rokotemäärät varmistuvat, terveydenhoitajat kutsuvat rokotusjonoista henkilöitä rokotettaviksi. Kutsuminen tapahtuu siinä järjestyksessä, missä henkilöt ovat ilmoittautuneet rokotettaviksi.

Jos olette jo ilmoittautuneet rokotusjonoon: odottakaa rauhassa terveydenhoitajien yhteydenottoa. Olette jonossa eikä varmistussoittoa tarvita.

Jos ette vielä ole ilmoittautuneet rokotusjonoon: olette yli 80 –vuotias (rokotetaan Pfizerin rokotteella) tai olette alle 70 –vuotias ja kuulutte riskiryhmään 1 (rokotetaan AstraZenecan rokotteella), voitte soittaa aikuisneuvolan numeroon 03 4501 516 ja kertoa, että haluatte tulla rokotetuksi. Terveydenhoitajat lisäävät teidät rokotusjonoon.  

THL:n sivuilta löydät tietoa rokotusjärjestyksestä ja rokotteista. THL on eilen 18.2.2021 päivittänyt rokotusjärjestys -sivuaan. 

 

 

KORONAROKOTETIEDOTE 9.2.2021

 

Koronarokotustoiminta on edelleen keskeytyneenä rokotteiden toimitusvaikeuksien johdosta.

Toivomme, että henkilöt, jotka ovat ilmoittaneet halukkuutensa tulla koronarokotukseen, odottavat yhteydenottoamme puhelinliikenteen ruuhkautumisen välttämiseksi.

Eri rokotteet on suunnattu eri ryhmille.  Yli 80 -vuotiaille tarkoitettua Pfizerin rokotetta saadaan Suomeen maaliskuussa. Voimme käynnistää rokotustoiminnan uudelleen sen jälkeen. Koronarokotettavien ryhmä laajenee alle 70 -vuotiaisiin riskiryhmäläisiin heti, kun saamme AstraZenecan koronarokotetta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on laatinut priorisointilistan, jonka perusteella määräytyy, missä järjestyksessä koronavirusrokotteita tarjotaan eri taustasairauksia sairastaville alle 70-vuotiaille eli koronavirustaudin riskiryhmille.

Priorisointi on tehty lääketieteellisen riskinarvion perusteella. Tavoitteena on vähentää koronavirustaudista johtuvia elinvuosien menetyksiä ja kuolemia sekä ylläpitää terveydenhuollon kantokykyä. Listan laatimisessa on kuultu Kansallista rokotusasiantuntijaryhmää (KRAR).

Taustasairaudet on jaettu listalla kahteen ryhmään sen mukaan, missä määrin sairaus altistaa vakavalle koronavirustaudille. Ensimmäiseen ryhmään kuuluvat vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistavat sairaudet ja toiseen vakavalle koronavirustaudille altistavat sairaudet.

RISKIRYHMIEN KORONAVIRUSROKOTUSTEN PRIORISOINTIJÄRJESTYS

Ryhmä 1: Henkilöt, joilla on vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila

 • Elinsiirto tai kantasolusiirto
 • Aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti
 • Vaikea puolustusjärjestelmän häiriö
 • Vaikea krooninen munuaissairaus: ryhmään kuuluvat mm henkilöt, joilla on dialyysihoitoa vaativa munuaissairaus, munuaiskerässairaus tai verenpainetautiin tai diabetekseen liittyvä munuaisvaurio, tai muu pitkäaikainen munuaisten vajaatoiminta.
 • Vaikea krooninen keuhkosairaus: Ryhmään kuuluvat mm henkilöt, joilla pitkäaikainen keuhkoahtaumatauti, keuhkolaajentuma, keuhkoputkien laajentuma, pitkäaikainen keuhkoputkientulehdus tai kystinen fibroosi. Lisäksi ryhmään kuuluvat henkilöt, joilla on selvästi heikentynyt keuhkokapasiteetti (esim. toinen keuhko puuttuu) ja astmaatikot, jotka ovat käyttäneet viimeisen vuoden aikana kortikosteroidilääkitystä suun kautta.
 • Lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes
 • Downin oireyhtymä (aikuiset)

 

Ryhmä 2: Henkilöt, joilla on vaikealle koronavirustaudille altistava sairaus tai tila

 • Jatkuvaa lääkitystä vaativa astma
 • Vaikea sydänsairaus, muun muassa sydämen vajaatoiminta (ei kuitenkaan pelkkä verenpainetauti)
 • Aivohalvaus tai muu hengitystä haittaava neurologinen sairaus tai tila
 • Immuunipuolustusta heikentävä lääkehoito autoimmuunisairauteen
 • Vaikea krooninen maksasairaus
 • Tyypin 1 diabetes tai lisämunuaisten vajaatoiminta
 • Vaikea uniapnea
 • Psykoosisairaus
 • Sairaalloinen lihavuus (painoindeksi vähintään 40)

Otamme nyt vastaan ilmoituksia alle 70 -vuotiailta RYHMÄÄN 1 kuuluvilta henkilöiltä, jotka haluavat ottaa koronarokotuksen.

Ilmoituksen voit tehdä soittamalla aikuisneuvolaan numeroon 03 – 4501 516.

Otamme edelleen vastaan ilmoituksia halukkuudesta koronarokotukseen uusilta, yli 80 -vuotiailta kuntalaisilta.

Tämän hetkisen tiedon mukaan kaikki 70 – 79 vuotiaat (myös riskiryhmäläiset) rokotetaan ikäryhmänsä mukaisessa järjestyksessä. Ensin yli 80 -vuotiaat, sen jälkeen 75-79 vuotiaat ja sitten 70-74 vuotiaat. Tiedotamme muiden ikäryhmien kohdalta ajanvarauksen aukeamisesta heti, kun se on mahdollista. Toivomme, että muihin ikäryhmiin kuuluvat kuntalaiset malttavat odottaa rauhassa omaa vuoroaan.

Tilanne koronarokotusten suhteen voi muuttua hyvinkin nopealla aikataululla meistä riippumattomista syistä. Pyrimme tiedottamaan muutoksista mahdollisimman nopealla aikataululla ensisijaisesti Ikaalisten kaupungin nettisivuilla (www.ikaalinen.fi) sekä kaupungin eri somekanavilla.

 

 

 

KORONAROKOTETIEDOTE 05.02.2021

 

Tällä viikolla THL antoi kokonaan uudet ohjeet koronarokotteiden antamisesta. Ensi viikosta alkaen rokotteiden antamisen väli pidennetään kaikkialla Suomessa 12 viikkoon.  Kaikki aikaisemmin jo annetut kakkosrokotteelle varatut ajat joudutaan tästä syystä siirtämään eteenpäin.

Yli 80-vuotiaat voivat edelleenkin ottaa yhteyttä aikuisneuvolaan ja ilmoittaa rokotushalukkuutensa puh 03 4501 516. Terveydenhoitajat kutsuvat henkilöitä rokotuksille sitä mukaa kuin rokotteita Ikaalisiin saadaan.

 

 

KORONAROKOTETIEDOTE 29.1.2021

Koronarokotustoiminta on saatu Ikaalisissa hyvään alkuun. Ikaalisissa on rokotettu tähän mennessä noin 600 henkilöä. Ensimmäisen rokotteensa ovat saaneet ikäihmisten asumispalveluyksiköiden asukkaat ja henkilökunta sekä kriittisentyön tekijät. Rokotteiden antaminen on aloitettu myös säännöllisen kotihoidon piirissä oleville yli 80-vuotiaille asiakkaille sekä muille yli 80-vuotiaille kuntalaisille. Aloitamme ensi viikolla ensimmäisten kakkosrokotteiden antamisen.

Rokotteen toimitusongelmien vuoksi rokotustoiminta joudutaan uusien ensimmäisen rokotteen saajien osalta keskeyttämään todennäköisesti helmikuuksi. Otamme tästä huolimatta edelleen vastaan ilmoituksia yli 80-vuotiailta (1941 syntyneet tai aiemmin) kuntalaisilta sekä samassa taloudessa asuvilta omaishoitajilta, jos he haluavat ottaa koronarokotuksen. Ilmoituksen voi tehdä soittamalla Ikaalisten aikuisneuvolaan puhelin 03 4501 516.

Tällä hetkellä meillä ei tietoa, koska ajanvaraus laajenee muihin ikäryhmiin tai riskiryhmäläisiin sairauden perusteella.

Ikaalisissa on valmius isojenkin määrien rokottamiseen heti kun siihen on rokotteiden toimittamisen myötä mahdollisuus. Tiedotamme rokotustoiminnan jatkamisesta, kun rokotteita taas saadaan.

 

KORONAROKOTETIEDOTE 22.1.2021

Otamme aikuisneuvolassa edelleen vastaan ajanvaraussoittoja koronarokotetta varten yli 80 vuotiailta kuntalaisilta, vaikka uusia aikoja emme tällä hetkellä pysty antamaan.

Aikuisneuvolan puhelinnumero on 03-4501516

Keräämme listalle ne yli 80 vuotiaat kuntalaiset, joille aikaa ei ajanvaraussoiton yhteydessä pystytä antamaan. Heille soitetaan aika rokotukseen heti kun saamme lisää rokotteita. Rokotusten saantiongelma johtuu siitä, ettei lääkeyhtiö Pfizer ei ole pystynyt toimittamaan aikataulun mukaisesti Suomeen tilattua rokotemäärää.

Kaikki jo annetut koronarokoteajat ovat voimassa.

Kuntalaiset ovat varanneet aikoja rokotuksia varten erittäin aktiivisesti, hienoa. Tästä johtuen ovat puhelinlinjamme olleet välillä ruuhkautuneet. Pahoittelemme, jos emme ole pystyneet vastaamaan takaisinsoittopyyntöön saman päivän aikana. Vastaamme jokaiseen jätettyyn takaisinsoittopyyntöön viimeistään seuraavana arkipäivänä.

 

KORONAROKOTETIEDOTE 20.1.2021

Olemme saaneet Ikaalisissa infektiopotilaita hoitavan ja koronatyöhön osallistuvan henkilökunnan sekä ikäihmisten asumispalveluyksiköiden asukkaiden ja henkilökunnan rokotukset hyvälle tasolle.

Tämän viikon aikana rokotukset laajenevat säännöllisen kotihoidon piirissä oleviin ikäihmisiin. Kotihoidosta ollaan heihin yhteydessä ja sovitaan heidän rokotusajat erikseen.

Tammi-helmikuun vaihteessa rokotukset laajenevat edelleen THL:n yleisen ikäryhmäjärjestyksen mukaisesti. Rokotukset aloitetaan yli 80- vuotiaista, seuraavaksi 75-79- vuotiaat ja sitten 70-74- vuotiaat.

Keskitämme rokotukset ensisijaisesti sosiaali- ja terveyskeskukseen, koska rokoteaine on kuljetuksissa herkästi vaurioituvaa ja menettää siten tehoaan.

Rokotukset ovat vapaaehtoisia ja maksuttomia. Jokainen rokotettava tarvitsee kaksi rokoteannosta, ajanvarauksessa annetaan molempien rokotteiden rokotusajat.

Kaikki rokotukset annetaan ainoastaan ajanvarauksella.

Olemme nyt avanneet yli 80- vuotiaiden rokotusajanvarauksen (mukaan lukien samassa taloudessa asuvat omaishoitajat). Ajan voi varata puhelimitse aikuisneuvolasta numerosta 03 – 4501 516.

Rokotettavien määrä on suuri joka ikäryhmässä ja saamme rokotuksia vielä tällä hetkellä rajoitetun määrän. Tämän vuoksi rokotusaikoja ei nyt anneta kuin rokotusvuorossa oleville yli 80- vuotiaille kuntalaisille ja heidän rokottamiseen menee varmasti useampi viikko.

Tiedotamme välittömästi, kun rokotuksissa päästään seuraavaan vaiheeseen ja uudet ryhmät tulevat rokotusvuoroon.

 

Toivomme kuntalaisilta kärsivällisyyttä odottaa oman ikäryhmänsä rokotushetkeä.

 

 

 

 

13.1.2021

Saamme Ikaalisiin ensimmäiset koronavirusrokotteet tällä viikolla ja aloitamme rokotukset kansallisen rokotusasiantuntijaryhmän esityksen ja  valtioneuvoston asetuksen määrittämässä järjestyksessä.

Aluksi rokotetaan ensihoidon  henkilökuntaa, sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijöitä, jotka hoitavat infektiopotilaita  ja ottavat koronanäytteitä sekä ikäihmisten ympärivuorokautisen hoivan asukkaita ja henkilöstöä.

Tämän jälkeen alkavat muiden riskiryhmien rokotukset THL:n ohjeistuksen mukaisesti. Rokotukset tulevat tapahtumaan ajanvarauksella, ja näistä käytännöistä eri riskiryhmien rokotusten alkaessa tulemme tiedottamaan jatkossa tarkemmin kaupungin sivuilla ja somekanavilla.

Lisätietoja koronarokotteesta, sen tehosta ja turvallisuudesta sekä rokottamisen aiheista ja vasta-aiheista löytyy THL:n sivuilta: : https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tarttuminen-ja-suojautuminen-koronavirus/rokotteet-ja-koronavirus