Skip to content

Aikuisneuvola

KORONAn leviämisen estämiseksi myös aikuisneuvolan vastaanotolle tullaan vain terveenä!

Jos sinulla on akuutti ylähengitystietulehdus (kuume, yskä, kurkkukipu), olet karanteenissa tai epäilet altistuneesi koronalle viim. 14 vrk:n sisällä, peru aikasi.

 

AIKUISNEUVOLA

Aikuisneuvolassa tarjotaan palveluita vastaanottotoimintana ja kutsuttuina terveystarkastuksina.

Aikuisneuvolan toiminnalla pyritään edistämään sekä ylläpitämään aikuisväestön terveyttä ja hyvinvointia. Terveydenhoitajan vastaanotolla asiakkaita ohjataan sairauksien ennaltaehkäisyssä sekä terveyden ja hyvinvoinnin edistämisessä. Lääkäri tai sairaanhoitaja voi ohjata sinut aikuisneuvolaan, mutta voit myös itse olla yhteydessä terveydenhoitajaan, jos kaipaat neuvoja oman terveyden edistämisessä ja ylläpitämisessä. Voit varata ajan vastaanotolle tai kysyä neuvoja puhelimitse numerosta:

p. 03 4501 516 (maanantai – torstai klo 12-13, perjantai klo 9-10).

Halutessanne voitte jättää takasinsoittopyynnön, niin olemme teihin yhteydessä viimeistään seuraavana arkipäivänä.


AJANPERUUTUS
puhepostiin on mahdollista neuvolan puhelinnumeroihin  ympäri vuorokauden. HUOM! Kuuntele silloin viesti kokonaan, niin saat ohjeet kuinka toimia.

 

Aikuisneuvolan palveluihin kuuluu mm.

  • terveystarkastukset
  • ravitsemus- ja elintapaohjaukset mm. prediabeteksen hoidossa (= verensokeri koholla mutta lääkitystä ei ole vielä aloitettu), painonhallinnassa, kohonneen kolesterolin hoidossa
  • aikuisväestön rokotukset
  • kuulon tutkimus (ei tarvitse lähetettä)

 

Terveystarkastukset

Ikäkausitarkastukset – Ikäkausitarkastukset ovat tauolla niin kauan kuin koronarokotukset on saatu laajamittaisesti annettua kuntalaisille.

Aikuisneuvolassa tehdään yksilöllisen tarpeen mukaisia terveystarkastuksia 45-vuotiaille miehille, 50-vuotiaille naisille, 65- ja 70- vuotiaille naisille ja miehille. Aikuisneuvolasta lähetetään kutsut kyseisiin terveystarkastuksiin aina kuluvana vuonna täyttäville. Ne ovat maksuttomia ja vapaaehtoisia. Tapaamisen voi yhdistää myös perussairauden esim. diabetes vuosikontrolliin terveydenhoitajalla.

 

Työttömien tarkastukset

Työttömäksi jääneellä on mahdollisuus hakeutua maksuttomaan terveystarkastukseen.

Työttömien terveystarkastusten tavoitteena on tunnistaa työttömän työkyvyn esteitä, tukea henkistä hyvinvointia ja elämänhallintaa, edistää terveydentilaa sekä toiminta- ja työkykyä, ennaltaehkäistä kansansairauksia, parantaa ja lieventää sairauksien fyysisiä, psyykkisiä ja sosiaalisia seurauksia.

Terveystarkastukseen voi ohjautua te-palveluiden, sosiaalityöntekijän, Kelan tai TYPin kautta tai itse hakeutumalla.

 

Omaishoitajien tarkastukset

Omaishoitajien tarkastuksiin ovat oikeutettuja kaikki omaishoidon sopimuksen Ikaalisten kanssa tehneet omaishoitajat.

Terveys- ja hyvinvointitarkastusten tavoitteena on omaishoitajien hyvinvoinnin, terveyden ja toimintakyvyn arviointi sekä niiden ylläpitäminen ja edistäminen. Tarkastuksella pyritään tunnistamaan ongelmia ja hoitamaan niitä mahdollisimman varhain.

Omaishoitajaa tuetaan myös tekemään hyviä valintoja koskien hänen omaa terveyttään ja hyvinvointiaan.

Terveydentilan ylläpitämiseen pyritään kliinisillä tutkimuksilla, terveydentilan ja toimintakyvyn tarkastuksella, terveysneuvonnalla ja -ohjauksella.

Ajan tarkastukseen voi varata itse aikuisneuvolasta.