Skip to content

Äitiys- ja lastenneuvola

Äitiys- ja lastenneuvolapalvelut järjestetään väestövastuualueittain asuinalueen mukaan. Ota aikaa varatessasi yhteyttä oman asuinalueesi terveydenhoitajaan.

ITÄ-IKAALINEN (Hakala-Kiviniemi, Läykkälä-Sarkkila, Sikuri-Kolkko, Tevaniemi, Röyhiö, Luhalahti, Sisättö-Juhtimäki)

Ajanvaraus  ma-to 12.00 – 13.00 puh. 03 450 1515

LÄNSI-IKAALINEN  (Vanha Kauppala, Rahkola, Läykkälänlahti, Karttu, Kilvakkala, Kurkela, Vatula, Jylli, Mansoniemi, Kovelahti, Riitiala)

Ajanvaraus ma-to 12.00 – 13:00 puh. 03 450 1518

Voitte jättää takasinsoittopyynnön. Otamme teihin yhteyttä mahdollisimman pian, viimeistään kolmen (3) arkipäivän kuluessa.

AJANPERUUTUS puhepostiin on mahdollista neuvolan puhelinnumeroihin  ympäri vuorokauden. HUOM! Kuuntele silloin viesti kokonaan, niin saat ohjeet kuinka toimia.

Äitiysneuvolan palvelut

Äitiysneuvolan tavoitteena on turvata odottavan äidin, sikiön ja vastasyntyneen terveys. Neuvolassa tuetaan vanhempia lapsen syntymän aiheuttamaan suureen muutokseen sekä edistetään ja ylläpidetään koko perheen terveyttä ja hyvinvointia.

Lastenneuvolan palvelut

Lastenneuvolan tavoitteena on turvata lapsen terveys ja tukea vanhempia, jotta lapsella olisi hyvät edellytykset terveeseen kasvuun, kehitykseen ja hyvinvointiin. Lastenneuvolassa seurataan ja tutkitaan lapsen kasvua ja kehitystä, keskustellaan perheen terveystottumuksista sekä perhettä mahdollisesti askarruttavista kysymyksistä. Neuvolasta lapsi saa myös kansallisen rokotusohjelman mukaiset rokotukset vakavia sairauksia vastaan.

Neuvolatoiminnan sisältö määräytyy valtakunnalisten suositusten mukaan.

 

Kuvatulokset haulle neuvola