Skip to content

Äitiys- ja lastenneuvola

Ikaalisissa äitiys- ja lastenneuvolapalvelut järjestetään väestövastuualueittain asuinalueen mukaan. Aikaa varatessasi, otathan yhteyttä oman asuinalueesi terveydenhoitajaan.

 

Itä- Ikaalinen
(Hakala-Kiviniemi, Läykkälä-Sarkkila, Sikuri-Kolkko, Tevaniemi, Röyhiö, Luhalahti, Sisättö-Juhtimäki)

p. 03 450 1515
Puhelinaika
ma-to 12.00-13.00, pe 9.00-10.00

Länsi-Ikaalinen
(Vanha Kauppala, Rahkola, Läykkälänlahti, Karttu, Kilvakkala, Kurkela, Vatula, Jylli, Mansoniemi, Kovelahti, Riitiala)

p. 03 450 1518
Puhelinaika
ma-to 12.00-13:00, pe 9.00-10:00

Äitiys- ja lastenneuvolan puhelinnumeroihin voitte jättää takasinsoittopyynnön, niin olemme teihin yhteydessä mahdollisimman pian kuitenkin viimeistään kolmen (3) arkipäivän kuluessa.

AJANPERUUTUS puhepostiin on mahdollista neuvolan puhelinnumeroihin  ympäri vuorokauden. HUOM! Kuuntele silloin viesti kokonaan, niin saat ohjeet kuinka toimia.

 

Äitiysneuvolan tavoitteena on turvata odottavan äidin, sikiön ja vastasyntyneen terveys. Neuvolassa tuetaan vanhempia lapsen syntymän aiheuttamaan suureen muutokseen sekä edistetään ja ylläpidetään koko perheen terveyttä ja hyvinvointia.

Lastenneuvolan tavoitteena on turvata lapsen terveys ja tukea vanhempia, jotta lapsella olisi hyvät edellytykset terveeseen kasvuun, kehitykseen ja hyvinvointiin. Lastenneuvolassa seurataan ja tutkitaan lapsen kasvua ja kehitystä, keskustellaan perheen terveystottumuksista sekä perhettä mahdollisesti askarruttavista kysymyksistä. Neuvolasta lapsi saa myös kansallisen rokotusohjelman mukaiset rokotukset vakavia sairauksia vastaan.

Neuvolatoiminnan sisältö määräytyy valtakunnalisten suositusten mukaan.

 

Kuvatulokset haulle neuvola