Skip to content

Mielenterveys- ja päihdepalvelut

Mielenterveys- ja päihdepalvelut

Mielenterveys- ja päihdepalvelut tarjoavat erikoisosaamista psykiatrisissa sairauksissa ja päihdeongelmissa. Hoitomuotomme ovat yksilö-, perhe, verkostotapaamiset ja kotikäynnit. Sopiva hoitomuoto ja hoidon pituus sekä hoitosuunnitelma tehdään yhteistyössä asiantuntijoiden ja asiakkaan kanssa.

Mielenterveyspalvelut on suunnattu erilaisissa psyykkisissä ongelmatilanteissa olevien ihmisten tukemiseen. Mielenterveyspalveluja tarvittaessa voit ottaa yhteyttä terveyskeskukseen tai suoraan psykiatrian sairaanhoitajaan. Yhteydenotto ja hoito ovat luottamuksellisia, ja hoito suunnitellaan yhdessä kanssasi.

Päihdepalvelujen tavoitteena on ennaltaehkäistä ja hoitaa päihteiden ongelmakäytön sosiaalisia ja terveydellisiä haittoja. Jos olet huolestunut omasta tai läheisesi päihteiden käytöstä, ota yhteyttä.  Katkaisuhoitoon pääsee ottamalla yhteyttä terveyskeskuksen ajanvaraukseen, päihdetyön sairaanhoitajaan tai päihdetyönohjaajaan. Katkaisuhoitoa voi saada terveyskeskuksessa tai eri päihdekuntoutuslaitoksissa. Laitoskatkaisuun tarvitset maksusitoumuksen. Jos sinulla on muita riippuvuuksia, ota yhteyttä niin voimme auttaa.

Voimme tarjota apua ja tukea päihteiden käytön vähentämiseen tai lopettamiseen, kuntoutukseen ja muihin palveluihin. Huolestuneille läheisille, joita päihteet askarruttavat, tarjoamme keskusteluapua ja tietoa eri mahdollisuuksista ottamalla yhteyttä suoraan päihdetyönohjaajaan tai terveyskeskukseen.

 

Sähköisen ajanvarauksen kautta voi varata keskusteluajan päihdetyön sairaanhoitajalle ja psykiatrian sairaanhoitajalle.
Sähköinen ajanvaraus.

 

 

Yhteystiedot

Päihdetyönohjaaja Katri Niemi
ke-pe p. 041 4454 826

Käyttövälineiden vaihto
voit asioida myös henkilötietojasi ilmoittamatta päihdetyönohjaaja Katri Niemellä.

Päihdetyön sairaanhoitaja Miia Määttä
ma-pe p. 044 730 1386

Psykiatrian sairaanhoitaja Hanna Sisättö
ma-pe p. 044 730 6655

Päihde- ja mielenterveyspalveluiden päällikkö Kari Holma (12.8.2019 alkaen)
ma-pe p. 044 730 6694

 

Oletko huolissasi omasta tai läheisesi mielenterveydestä tai päihteiden käytöstä. Voit olla Ikaalisten mielenterveys- ja päihde tiimiin yhteydessä. Vastaamme viesteihin ma-pe klo 8-16. Kaikki viestit käsittelemme luottamuksellisesti.
paihdejamielenterveys@ikaalinen.fi

 

Ympärivuorokautista ja maksutonta neuvontaa:Peli- ja päihdeneuvonta