Koulu- ja opiskeluterveydenhuolto

KOULUTERVEYDENHUOLTO

Kouluterveydenhuolto on tarkoitettu peruskoululaisille ja heidän perheilleen. Se on lakisääteistä ja maksutonta perusterveydenhuollon ehkäisevää palvelua.

Ikaalisissa kouluterveydenhoitajana toimii Merja Jokinen  p.044-7301275 tai s-posti merja.jokinen@ikaalinen.fi

Terveydenhoitajan tavoittaa myös Wilman kautta.

Koululääkärille ajanvaraukset terveydenhoitajan kautta.

 

Määräaikaiset terveystarkastukset ja terveysneuvonta

Koko ikäluokan kattavat terveystarkastukset muodostavat kouluterveydenhuollon toiminnan rungon ja mahdollistavat jokaisen oppilaan ja hänen perheensä tapaamisen. Kouluterveydenhuoltoon kuuluvat vuosittaiset terveystarkastukset, joista 1., 5. ja 8. luokan terveystarkastukset ovat laajoja. Laajassa terveystarkastuksessa kouluterveydenhoitaja ja lääkäri arvioivat yhdessä oppilaan terveyden ja hyvinvoinnin lisäksi aina myös koko perheen hyvinvointia ja vanhemmat kutsutaan mukaan. Terveystarkastukseen sisältyy aina yksilöllinen terveysneuvonta.

 

Terveydenhoitajan vastaanotolle voi tulla myös ilman ajanvarausta keskustelemaan asioistaan tai oireistaan.

Kuvahaun tulos haulle kouluterveydenhuolto

OPISKELUTERVEYDENHUOLTO 

Opiskeluterveydenhuolto on Ikaalisten kaupungin järjestämää maksutonta palvelua, Ikaalisissa 2. asteen ammatillisissa oppilaitoksissa sekä Ikaalisten lukiossa opiskeleville nuorille ja aikuisille. Palvelua saa kotikunnasta riippumatta. 

 

TERVEYDENHOITAJAN VASTAANOTTO sijaitsee Ikaalisten käsi- ja taideteollisessa oppilaitoksessa, Eino Salmelaisen katu 20. Sisäänkäynti on samasta ovesta kuin matkahuoltoon (rakennus 5.2), 2.kerros.  

Kaikille uusille opiskelijoille tarjotaan terveydenhoitajan tekemä terveystarkastus 1. tai 2. opintovuoden aikana. Voit myös itse varata aikaa terveydenhoitajalle kaikissa muissa terveyteen ja sairauteen liittyvissä asioissasi. 

 

Vastaanotto ilman ajanvarausta on maanantaisin klo 10.30-12.00 ja tiistaista perjantaihin klo 8.30-10.00. Muina aikoina vastaanotto ajanvarauksella. 

Terveydenhoitaja Johanna Läykki 044 7301568 (myös WhatsApp)

johanna.laykki@ikaalinen.fi 

Kuvahaun tulos haulle opiskeluterveydenhuolto

 

Lääkärin vastaanotto sijaitsee Ikaalisten terveyskeskuksessa, Vanha Tampereentie 21. 

Kaikille opiskelijoille tarjotaan kerran opintojen aikana maksuton lääkärin terveystarkastus, muutoin sairaanhoidolliset käynnit lääkärin vastaanotolla ovat maksullisia. Ajanvaraus lääkärille terveydenhoitajan kautta. 

Sairaanhoidolliset käynnit lääkärin vastaanotolla maksavat 18 -vuotta täyttäneille kulloinkin voimassa olevan maksun mukaan. Myös maksuttomista lääkärin terveystarkastuksista peritään sakkomaksu 15-vuotta täyttäneiltä, kuten kaikista käynneistä, jos ne jäävät käyttämättä ja perumatta. 

 

Suun terveydenhuollon vastaanotto on osoitteessa Vanha Tampereentie 21, erillinen rakennus.

Opiskelijalla on oikeus hakeutua opiskelupaikkakunnalla terveyskeskuksen hammashoitolaan tarkastukseen ja tarvittavaan hammashoitoon.
Alle 18-vuotiaille hoito on maksutonta ja yli 18-vuotiailta peritään hoidosta normaalit terveyskeskusmaksut.