Koulu- ja opiskeluterveydenhuolto

KOULUTERVEYDENHUOLTO

Kouluterveydenhuollon toiminnan sisältö muodostuu v. 2009 valmistuneen asetuksen mukaisesti. Määräaikaisia terveystarkastuksia koskevat säännökset tulivat voimaan 1.1.2011. Asetuksella säännellään erityisesti terveystarkastusten ja terveysneuvonnan sisältöä ja määrää.

Ikaalisissa terveystarkastuksia tehdään 9 kpl peruskoulun aikana, eli joka vuosi kaikki ikäluokat tarkastetaan. Lääkärin tarkastuksia on 1 lk ja 5 lk sekä 8lk jolloin tehdään myös nuorison terveystodistus. Muina vuosina on terveydenhoitajan määräaikaiset terveystarkastukset.

Kouluterveydenhuollossa pidetään matalan kynnyksen periaatetta eli kaikki voivat tulla käymään ja keskustelemaan oireistaan ja mieltään painavista muista asioista. Vanhemmat ovat aina tervetulleita tarkastuksiin mukaan.

Lääkärin vast.otto
Ajanvaraus terveydenhoitajan kautta

Merja Jokinen p.044-7301275

merja.jokinen(at)ikaalinen.fi

 

OPISKELUTERVEYDENHUOLTO 

Opiskeluterveydenhuolto on Ikaalisten kaupungin järjestämää maksutonta palvelua, Ikaalisissa 2. asteen ammatillisissa oppilaitoksissa sekä Ikaalisten lukiossa opiskeleville nuorille ja aikuisille. Palvelua saa kotikunnasta riippumatta. 

 

Suun terveydenhuollon vastaanotto on osoitteessa Vanha Tampereentie 21, erillinen rakennus.

Opiskelijalla on oikeus hakeutua opiskelupaikkakunnalla terveyskeskuksen hammashoitolaan tarkastukseen ja tarvittavaan hammashoitoon.
Alle 18-vuotiaille hoito on maksutonta ja yli 18-vuotiailta peritään hoidosta normaalit terveyskeskusmaksut.

 

TERVEYDENHOITAJAN VASTAANOTTO sijaitsee Ikaalisten käsi- ja taideteollisessa oppilaitoksessa, Eino Salmelaisen katu 20. Sisäänkäynti on samasta ovesta kuin matkahuoltoon (rakennus 5.2), 2.kerros.  

Kaikille uusille opiskelijoille tarjotaan terveydenhoitajan tekemä terveystarkastus 1. tai 2. opintovuoden aikana. Voit myös itse varata aikaa terveydenhoitajalle kaikissa muissa terveyteen ja sairauteen liittyvissä asioissasi. 

 

Vastaanotto ilman ajanvarausta on maanantaisin klo 10.30-12.00 ja tiistaista perjantaihin klo 8.30-10.00. Muina aikoina vastaanotto ajanvarauksella. 

Terveydenhoitaja Johanna Läykki 044 7301568 (myös WhatsApp)

johanna.laykki@ikaalinen.fi 

 

Lääkärin vastaanotto sijaitsee Ikaalisten terveyskeskuksessa, Vanha Tampereentie 21. 

Kaikille opiskelijoille tarjotaan kerran opintojen aikana maksuton lääkärin terveystarkastus, muutoin sairaanhoidolliset käynnit lääkärin vastaanotolla ovat maksullisia. Ajanvaraus lääkärille terveydenhoitajan kautta. 

Sairaanhoidolliset käynnit lääkärin vastaanotolla maksavat 18 -vuotta täyttäneille kulloinkin voimassa olevan maksun mukaan. Myös maksuttomista lääkärin terveystarkastuksista peritään sakkomaksu 15-vuotta täyttäneiltä, kuten kaikista käynneistä, jos ne jäävät käyttämättä ja perumatta.