Skip to content

Kotoutuminen

Tervetuloa Ikaalisiin! 

 

Tältä sivustolta löydät tietoa, jonka avulla haluamme tukea kotoutumistasi Ikaalisiin ja Suomeen. Näiltä sivuilta löydät tietoa niin kotoutumislain mukaisista palveluista, perustietoa Ikaalisten kaupungin palveluista sekä harrastus- ja opiskelumahdollisuuksista, joita Ikaalisista löytyy.  

Ikaalinen on 1641 perustettu vajaan 7000 asukkaan kaupunki, joka sijaitsee Kyrösjärven ympäristössä ja yhden Suomen valtaväylän, Valtatie 3:n, varrella. Ikaalisista löydät kattavat peruspalvelut, kuten ruokakauppoja, ravintoloita ja pankkeja sekä erilaisia vapaa-ajanviettomahdollisuuksia. Lähin suuri kaupunki on Tampere, jonne on 55 kilometriä matkaa. Tampereelle kulkee Ikaalisista päivittäin useita linja-autovuoroja. Lisätietoa Ikaalisten palveluista löydät myös Visit Ikaalinen -sivustolta.  

Perustietoa suomalaisesta yhteiskunnasta saat Tervetuloa Suomeen -oppaasta. Opas löytyy sähköisessä muodossa eri kielillä Työ- ja elinkeinoministeriön verkkosivuilta

Ikaalinen kuuluu Pirkanmaan hyvinvointialueeseen (Pirha), jonka vastuulla on sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestäminen. Pirhan järjestämistä palveluista löydät lisätietoa täältä.