Skip to content

Ikaalisten brändiuudistus tiedote 29.4.2024

  
                                                                                                          Tiedote

Ikaalinen uudisti brändiään:                                             29.4.2024
”Tule kanssamme kylpyyn!”

Ikaalisten kaupunki uudisti brändiään yhteisöllisesti osallistaen kaupungin asukkaat mukaan luomisprosessiin. Lopputulos on raikas ja rohkea. Se rakentuu kunnan vahvuuksille ja historialle. 

Kaupunki järjesti yrityksille, tapahtumaverkostolle sekä kaupungin ja kylien edustajille kolme työpajaa, joissa Ikaalisten vahvuuksiksi nousivat koulutus, yritykset, kulttuuri, luonto, Kyrösjärvi, sijainti ja kylät. Tunnettuuden avaintekijöiksi taas nousivat Ikaalisten kylpylä ja Kyrösjärvi. Kylpyyn liittyvät elementit sekä yhteisöllisyys jalostuivat kaupungin uudeksi brändiksi, kylpyteemaksi ”Tule kanssamme kylpyyn” -sloganin johdolla.

 

  • Kun kerromme kaupunkimme vahvuuksista, leikittelemme kylpylään, veteen ja kylpemiseen liittyvillä kielikuvilla. Silmäkulmissa saa pilkehtiä! Perimmäinen tarkoitus on viestiä kaupunkimme elinvoimaa virkistävistä voimavaroista kutsuvasti, erottuvasti ja havainnollistavasti, Ikaalisten kaupunginjohtaja Eeva Viitanen

 

  • Haluamme myös kertoa, että laitamme persoonamme peliin ja olemme rohkeita. Suomessa on 300 luonnonkaunista kuntaa ja siinä joukossa on syytä kysyä, miten voimme erottua muista. Yksi keino löytyy rohkeudestamme ja kyvystämme laittaa itsemme likoon tärkeiden asioiden puolest”.

 

Luovuus poreilee pääviesteissä

 

Ikaalisten uudet pääviestit rakentuvat kaupungin vahvuuksille: sijainnille, elinkeinoelämälle, kulttuurille, koulutukselle ja yhteisöllisyydelle.

 

”Lämmin kylpyvesi virtaa Valtatie kolmea pitkin”

Elinvoima virtaa Ikaalisiin Valtatie kolmea pitkin ja mahdollistaa kaupungin elinvoiman kehittymisen ja vahvistumisen Tampereen alueen kasvun myötävirrassa. Valtatie kolmosen liikennemäärien ennustetaan kasvavan peräti 46 prosenttia vuoteen 2040 mennessä, mikä lisää kaupungin houkuttelevuutta entisestään.

 

”Kylvyssämme kuohuu tulevaisuus”

Kehittyvien liikenneyhteyksien myötä Ikaalisiin virtaa elinvoimaa, yrityksiä, asukkaita ja matkailijoita. Koulutus, poreileva kulttuuritarjonta ja yhteisöllisyys ohjaavat nämä virtaukset kaupunkiin.

 

”Kulttuurikylpymme kuplii”
Ikaalisten kulttuurikylvyn poreet hyväilevät kymmeniä tuhansia ihmisiä vuosittain: erilaiset musiikkitapahtumat, Wanhan kauppalan miljöö ja monenlaiset liikunnalliset tapahtumat tarjoavat pulahduksia monimuotoiseen ja omintakeiseen kulttuuriin kuten Saunafestivaaleille ja Puistofilosofiaan.

 

”Opinsauna on lämmitetty”

Ikaalisten toisen asteen oppilaitosten opinsaunojen löylyistä nauttii lähes 700 opiskelijaa, mikä vastaa kymmentä prosenttia kaupungin väestöstä. Opiskelijoita tulee yli sadasta kunnasta ja Kampuksella toimii Pohjoismaiden monialaisin käsi- ja taideteollisuusalan oppilaitos Ikata.

 

”Täällä ei pelätä kastua”

Ikaalilaiset eivät pelkää kastumista, jos yhteinen etu tai uuden idean kokeilu sitä vaatii.

Yritteliäät asukkaat luottavat uimataitoonsa ja siihen, että vesi kyllä kelluttaa. He tietävät, että

heitä kantaa yhteisön ja kaupungin tuki. Kyrösjärven rannoilla poreilee yhdessä tekemisen meininki, aloitteellisuus sekä talkoohenki, joilla yhteinen kylpyvesi pidetään lämpimänä ja houkuttelevana yli kuntarajojen. Kaupunki tukee asukkaidensa aloitteellista toimintaa muun muassa osallistavalla budjetoinnilla ja kylien kumppanuustoiminnalla.

 

Elämä Ikaalisissa on kuin palauttava ja virvoittava kylpyhetki:

”Emme pelkää kastua, vaan laitamme itsemme likoon tärkeiden asioiden puolesta”, Ikaalisten kaupunginjohtaja Eeva Viitanen toteaa.

 

Tästä linkistä pääset mediapankkiin, josta löytyvät Ikaalisten kaupungin uudet brändikuvat, logot sekä strategisen brändilinjan kiteytys.

 

Ikaalinen info:

Kulttuuri-, matkailu- ja kylpyläkaupunki Ikaalinen tunnetaan kylpylästään sekä monista perinteistä tapahtumistaan. Lähes 7000 asukkaan Ikaalisissa voi lomailla luonnon rauhasta nauttien tai viettää vauhdikkaan aktiiviloman alueen elämys- ja matkailuyrittäjien monipuolista majoitus- ja palvelutarjontaa hyödyntäen. Ikaalinen.fi ja https://www.esitteemme.fi/ikaalisiin/WebView.