Skip to content

Harrastamisen Suomen malli

Harrastamisen Suomen mallin tavoitteena on tukea lasten ja nuorten hyvinvointia mahdollistamalla jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä. Harrastusvalikoimaa ja tarjontaa järjestetään lasten ja nuorten toiveita kuunnellen. Toimintamalli suunnitellaan, rakennetaan ja kokeillaan yhdessä harrastuksia tuottavien tahojen kanssa.

Ikaalisten kaupunki on saanut Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastolta valtionavustusta harrastamisen Suomen mallin toteuttamiseen vuodesta 2021.

Ikaalisissa tarjotaan lasten ja nuorten toivomia harrastuksia paikalliset olosuhteet ja mahdollisuudet huomioiden jokaisella koululla koulupäivän jälkeen. Toimintaa järjestetään kunnan sekä eri sidosryhmien mm. kolmannen sektorin toimijoiden kanssa. 

Lukuvuonna 2023-2024 harrastamisen Suomen mallin avustuksella toteutettavia maksuttomia harrastuskerhoja on tarjolla Valkean ruusun, Kilvakkalan, Luhalahden ja Tevaniemen sekä yläkoulun oppilaille. Näiden kerhojen on tarkoitus täydentää olemassa olevaa seurojen, yhdistysten sekä yrittäjien tarjoamaa harrastustarjontaa Ikaalisissa.

Harrastustarjonta löytyy osoitteesta www.kuntapalvelut.fi/ikaalinen

Harrastuksia järjestävät yhdistykset, seurat tai yritykset voivat olla yhteydessä hankekoordinaattoriin, mikäli haluavat tarjota lapsille ja nuorille oman lajiin/teemaan liittyvää harrastusta välittömästi koulupäivän päätyttyä. 

Nuorille voidaan järjestää myös toiveiden mukaista omaehtoista toimintaa. Mikäli sinulla tai kaveriporukallasi olisi mielessä yhteinen tekeminen, johon tarvitsisitte tilaa tai materiaaleja, voitte olla yhteydessä hankekoordinaattoriin.

Hankekoordinaattori Eija Puranen
p. 044-7301353
eija.puranen(a)ikaalinen.fi