Tapahtumat


Nuortenilta Ikaalisten kirjastossa

pe 10.5. klo 18

Miltähän kirjasto mahtaa näyttää discovalaistuksessa? Nyt on ainutlaatuinen tilaisuus ottaa siitä selvää! Toukokuun toisena perjantaina kirjastossa järjestetään nuortenilta yläasteikäisille ja sitä vanhemmille, alle 18-vuotiaille nuorille. DJ soittaa musiikkia, jonka tahtiin voit tanssia, hengailla, syödä pizzaa, ottaa kaverikuvia “instaseinän” edessä tai vaikkapa virkata kässäpajassa avaimenperän.
 

Pehmojen terveystarkastus ja yö kirjastossa

ma 6.5. klo 10

Lääkäri tutkii pehmot ja lukee aiheeseen liittyvän tarinan. Pehmot jätetään samalla yökylään kirjastoon ja haetaan ti 7.5. klo 12.00-19.00 välillä. Lelujen yöllisistä seikkailuista otetaan valokuvia, joista lapset näkevät mitä heidän pehmonsa on yön aikana puuhaillut. ”Terveystarkastukseen” toivomme isommilta ryhmiltä ennakkoilmoittautumista kirjaston s-postiin: kirjasto@ikaalinen.fi.Sopii kaikenikäisille ja -kokoisille pehmoille ja niiden omistajille!

Keväistä linnunlaulua!

ke 24.4.2019 klo 18

Ikaalisten kaupunginkirjastossa

Haluaisitko oppia tunnistamaan keväisiä lintujen lauluääniä? Lasse Kosonen Pirkanmaan lintutieteellisestä yhdistyksestä on ollut intohimoinen lintuharrastaja jo pitkään, ja hän tulee perehdyttämään meitä linnunlaulun saloihin. Esityksessä tutustutaan yleisimpiin ja tutuimpiin laululintuihin, jotka ovat aloittaneet reviirilaulunsa tai ovat näihin aikoihin tekemässä kevätmuuttoa Suomeen.
 


Satu ja Aatos -satutunnit keväällä 2019

Ikaalisten kaupunginkirjastossa26.3. klo 10-10.45,  23.4. klo 10-10.45 ja 7.5. klo 10-10.45. Satu ja Aatos -satutunti on teatteri-, sanataide- ja tunnetaitokasvatusta 3-8-vuotiaille. Satu ja Aatos -satutunnilla Satu-täti lukee lapsille tunneteemaisen sadun. Aiheina ovat ns. kielteiset tunteet ja ajatukset: pelot, riidat, pettymykset, sosiaaliset ongelmat, ristiriidat perheissä jne.Satutunnit vetää taidekasvattaja Katja Kähkönen.Isompien ryhmien tulee ilmoittautua satutunnille etukäteen.
 

 


 

 

 

 

 

 

X Puistofilosofia

Suomen pienin, vanhin ja kaunein ajattelun ja dialogin festivaali, Puistofilosofia-viikko, järjestetään Ikaalisissa heinäkuun viimeisellä viikolla.Tapahtuman keskiössä toimii Ikaalisten upea Keskuspuisto, jonka lehmusten alle viisipäiväinen tapahtuma kerää mielenkiintoisia alustajia ja sinisiä ajatuksia tuottavaa yleisöä keskustelemaan ainutlaatuisessa puistofilosofian hengessä.Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton.
 

Sikurin kesäpäivä – tule kylään Kolkontielle!

järjestetään la 13.7.2019 klo 10-16

Sikurin ja Kolkon kylällä Ikaalisissa. Sikurin kesäpäivä -tapahtumassa leikkimielistä kyläsuunnistusta ja kivaa ohjelmaa lapsille ja aikuisille (mm. vanhoja autoja ja traktoreita, työkoneita ja kirppispisteitä).

Järjestäjänä Sikurin-Kolkon kylätoimikunta ry.