Skip to content

Lukuvinkkejä

Mitä lukisin?

Tähän kysymykseen voi saada vastauksen kysymällä kirjaston henkilökunnalta tai vaikkapa tutkimalla aineistonäyttelyitä, joita kirjastossa jatkuvasti tehdään eri aiheista.

Netti on myös pullollaan hyviä lukuvinkkejä. Tässä muutamia tärppejä:

PIKI-verkkokirjaston

KirjaSampo on suomalaisten kirjastojen kirjallisuusverkkopalvelu. Kirjasammosta löydät kiinnostavia kirjailijoita, kirjoja ja uusia lukukokemuksia. Voit myös tarkistaa kirjojen saatavuuden kirjastosta, kertoa lukemistasi kirjoista ja suositella niitä muille.

Sivupiiri on Kirjasammon lasten- ja nuortenkirjallisuutta esittelevä osio. Sivupiirissä julkaistaan oma päivän täky, lasten- ja nuortenkirjallisuuteen liittyviä uutisia sekä lukusuosituksia kirjahyllyjen muodossa. Kirjahyllyjä kannattaa hyödyntää opetuksen ja kirjallisuustyön tukena, lukusuosituksia on jo paljon eri aiheista ja eri ikäryhmille jaoteltuina. Kirjahyllytoimintoa kannattaa hyödyntää myös tekemällä omaan tarpeeseen sopivia vinkkilistoja.

Kirjan jäljillä -blogi vie sanan mukaisesti kirjojen jäljille. Kirjastokaistan toimittaja ja tuottaja Riitta Taarasti kertoo lukemistaan kirjoista ja siitä millaisia jälkiä lukukokemukset ovat jättäneet. Jokaiseen bloggaukseen on liitetty myös video, jossa kirjan kirjoittanut kirjailija vie teoksen jäljille. Osassa videoita kirjailija kertoo kyseisestä teoksesta haastattelussa ja osassa kirjailija lukee teostaan.

 

 

Lastenkirjoja

 

Kirjanäyttely