Perusopetus

Oppilaaksiottoaluekysely:

Vastaa kyselyyn linkistä:

Oppilaaksiottoaluekysely

Poikkeusolojen opetuksen järjestäminen Ikaalisissa

Etäopetusinfo Ikaalinen 7.4.2020

 

 

Tiedote huoltajille koulujen sulkemisesta

 

***********************************************************

 

Tiedote koulunkäynnistä Ikaalisten kaupungin oppilaiden huoltajille

Suomen hallitus on esittänyt 12.3. koronaviruksen leviämisen estämiseksi suosituksia toimenpiteistä, joilla viruksen leviämistä pyritään rajoittamaan. Seuraamme näiltä osin valtakunnallista tilannetta ja ohjeistuksia.
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

https://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/10616/hallitus-paatti-suosituksista-koronaviruksen-leviamisen-hillitsemiseksi

Työpaikoilla ja lähikontakteissa tulee noudattaa ohjeistusta työhön paluun ajankohdista ja poissaoloista. Tämä koskee myös perusopetuksessa olevia oppilaita, jotka ovat matkustaneet Suomen ulkopuolella ja palaavat sieltä kotiin. Käytännössä edellytetään omaehtoista kahden viikon poissa-oloa koulusta. Asiasta sovitaan tapauskohtaisesti koulutuksen järjestäjän kanssa. Mikäli olette matkailleet ulkomailla ja olette palaamassa kotiinne ja kouluun, pyydämme ottamaan yhteyttä koulun rehtorin lisäksi koulutoimistoon (Anne Rajasalo 044 7306419) jatko-ohjeistusta varten.

Tartuntojen välttämiseksi tulee myös rajoittaa ei-välttämätöntä toimintaa, kuten lähikontakteja harrastetoiminnassa ja muulla vapaa-ajalla. Erityisen tärkeää tämä on riskiryhmiin kuuluvien suojelemiseksi. Ikaalisten kaupunki on näiltä osin tehnyt rajoituksia omien palveluiden tuottamiseen. Valtakunnallisen suosituksen mukaan Ikaalisten kaupunki rajoittaa määräajaksi ei välttämättömiä kaupungin toimintoja ja palveluita korona-viruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Rajoitukset ovat erityisen tärkeitä riskiryhmien suojelemiseksi:

”Rajoituksen kohteet 13.3. alkaen ja maaliskuun loppuun saakka:

· Liikuntahalli suljetaan

· Kirjasto suljetaan

· Vienolan nuorisotila suljetaan

· Kansalaisopiston toiminta keskeytetään

· Elokuvatoiminta keskeytetään

· Vapaa-ajan liikuntaryhmien ja muiden harrasteryhmien toiminta keskeytetään

Sosiaali- ja terveyspalveluiden osalta rajoituksista tiedotetaan yksikkökohtaisesti ja / tai kohderyhmiä. Vierailuja tulee kaikissa yksiköissä välttää toistaiseksi. Ikaalisten kaupungin verkkosivuilta voi lukea tarkemmat ohjeet.

Varhaiskasvatuksen ja opetuksen osalta ajankohtaisista asioista, toimintatavoista ja tilanteesta tiedotetaan ensisijaisesti normaaleja tiedotuskanavia kautta (Päikky ja Wilma) sekä Ikaalisten kaupungin verkkosivuilla.

Lisäksi kaikki kaupungin virastoilla asiointi ohjataan tapahtuvaksi puhelimitse tai sähköpostitse.

Kuntalaisia pyydetään seuraamaan valtakunnallisen viestinnän lisäksi Ikaalisten kaupungin paikallista tiedottamista. Ajantasainen tiedottaminen: https://ikaalinen.fi/sosiaali-ja-terveyspalvelut/korona-tiedotus/”

Mikäli päädyttäisiin laajempiin rajoittamistoimenpiteiden käyttöönottoon, ne vaativat eduskunnalta valmiuslainsäädännön käyttöönottoa. Niihin kuuluvat myös koulujen sulkeminen. Tällä hetkellä yksiköiden sulkemisia on harkittu tartuntatautilakiin pohjautuen, mikäli tartuntoja yksikössä on ilmennyt. Ikaalisten kaupungissa tartuntoja ei toistaiseksi ole löydetty, joten varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen osalta noudatetaan yleisohjeistusta hyvästä hygieniasta ja siitä, ettei kouluihin tai varhaiskasvatukseen tulla kipeänä.

yhteistyöterveisin,
Tapio Ala-Rautalahti,
sivistysjohtaja

Koulujen työ- ja loma-ajat lukuvuonna 2020-2021

Kevätlukukausi 7.1. – 30.5.2020
Talviloma (viikolla9) 24.2. – 1.3.2020
Esiopetus päättyy pe 29.5.2020

Esiopetusaika päiväkodeissa on ma-pe 9-13.

Syyslukukausi 11.8.2020 – 21.12.2020.

Syyslomaviikko (viikko 42) 12.10. – 18.10.2020

 

Koulujen työ- ja loma-ajat lukuvuonna 2019-2020

Syyslukukausi 8.8. – 20.12.2019
Syyslomaviikko (viikko 42) 14.10. – 20.10.2019
Joululoma 21.12.2019 – 6.1.2020

 

Esiopetus päättyy pe 29.5.2020.

Opetussuunnitelma

Perusopetuksen opetussuunnitelma perustuu valtakunnallisiin opetussuunnitelman perusteisiin. Ikaalisten kaupungin perusopetuksen opetussuunnitelmaan voi tutustua tästä (Opetussuunnitelma).

Esiopetus

Ikaalisissa esiopetusta järjestetään kouluilla ja päiväkodeissa. Koulujen esiopetus tapahtuu lukuvuodesta riippuen Valkean ruusun koululla, Kilvakkalan koululla, Tevaniemen koululla sekä Luhalahden koululla. Kouluilla esiopetusta annetaan viitenä päivänä viikossa. Päiväkotien esiopetus on tarkoitettu ensisijaisesti lapsille, jotka tarvitsevat kokopäiväistä päivähoitoa. Esiopetusta järjestetään Valkean ruusun päiväkodissa ja Kakkospesän päiväkodissa.

Aamu- ja iltapäivätoiminnan maksut 1.1.2018 lähtien

 

Koulutapaturmat

Oppilaat on vakuutettu koulutapaturmien varalta. Vakuutusturva kattaa kouluaikaan ja koulumatkoilla sattuneista tapaturmista aiheutuvat hoitokustannukset julkisen terveydenhuollon puolella sekä mm. matkakustannukset. Korvaushakemuslomakkeita saa kouluilta ja koulutoimistosta.

Kuutosten kurssi

Kaikille kuudennen luokan oppilaille järjestetään neljän päivän mittainen kurssijakso, jonka aikana tutustutaan tuleviin 7. luokan luokkakavereihin, opettajiin ja Ikaalisten yhteiskouluun. Ohjelmassa on myös monenlaista ryhmätoimintaa ja lopuksi keväällä Vääräjoen melontaretki.

Koulutoimisto

Sivistysjohtaja

Tapio Ala-Rautalahti
sivistysjohtaja
sivistyslautakunnan esittelijä

044 730 6115
tapio.ala-rautalahti@ikaalinen.fi

Toimistosihteeri

Anne Rajasalo
044 730 6419
anne.rajasalo@ikaalinen.fi

Kanslia – Sivistyspalvelut

kanslia.sivistyspalvelut(at)ikaalinen.fi