Ajankohtaista

SYYSLOMA Ikaalisissa 12.-18.10.
Jämijärvellä 19.-25.10.

*****************************

Opinto-ohjelma 2020-2021

Tästä opinto-ohjelmaan 2020-2021

Muutoksia ja lisäyksiä ohjelmaan:

Ranskan kurssit 120501, 120500 ja 120503 vanhalla lukiolla, ei IDEA-kampuksella

Espanjan alkeet 120701 tunnit joka viikko, ei joka toinen viikko.

Jämijärven musiikkileikkikoulun ryhmät on siirretty Pääskyn päiväkodilta Jämijärven keskuskoululle Taideluokkaan.

*******************************************
Tiedote kasvomaskien käytöstä 7.10.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on antanut kasvomaskisuosituksen, joka on jaettu koronaepidemian eri vaiheisiin. Suositukset riippuvat siitä, minkälainen koronavirustilanne alueella on. THL ei ole antanut erikseen suositusta maskien käytöstä vapaassa sivistystyössä ja taiteen perusopetuksessa. THL suosittelee maskien käyttämistä julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää. Tämän takia maskin käyttö on perusteltua vapaassa sivistystyössä ja taiteen perusopetuksessa vastaavalla tavalla kuin muissa koulutusmuodoissa.

 

Kiihtymisvaiheessa maskin käyttö on perusteltua 15 vuotta täyttäneille. Leviämisvaiheessa THL suosittelee maskin käyttöä aina julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa mukaan lukien oppilaitokset yläkouluikäisistä alkaen.

 

Maskien hankinnasta ja kustannuksista vapaassa sivistystyössä ja taiteen perusopetuksessa vastaavat ensisijaisesti opiskelijat ja oppilaat itse. Kunnat huolehtivat, että kaikkein haavoittuvimmassa asemassa oleville on saatavissa maskeja ilmaiseksi, jos kunta kuuluu suosituksen voimassaoloalueeseen. Ikaalisissa ilmaisia maskeja voi hakea sosiaali- ja terveyskeskuksen ohjeistuksen mukaisesti sosiaalipalveluista tai kirjastosta.  Suositamme maskien käyttöä ohjeen mukaisesti: edelleen on huolehdittava myös siitä, ettei kipeänä tulla tunneille ja huolehditaan hyvästä hygieniasta mm. yskimisen, niistämisen ja käsien pesun suhteen.

 

Hyvä Ikaalisten kansalaisopiston asiakas!

Olemme käynnistämässä opiston syyslukukautta kovaa vauhtia ja toivotamme vanhat sekä uudet asiakkaat mukaan monipuolisten harrastusten pariin. Ilmoittautuminen kursseille on auki 24/7 osoitteessa: www.opistopalvelut.fi/ikaalinen

 

Monia asiakkaitamme saattaa ymmärrettävästi arveluttaa kursseille ilmoittautuminen vallitsevan tilanteen vuoksi. Haluamme korostaa, että seuraamme ja noudatamme kaikessa toiminnassamme viranomaisten antamia ohjeita. Opetuksen järjestämisessä lähiopetuksena noudatetaan opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) turvallisiin järjestelyihin antamia ajankohtaisia ohjeita koronaviruksen leviämisen ennaltaehkäisemiseksi.

KURSSIMAKSUT laskutamme myöhemmin syksyllä eli lokakuu/marraskuun vaihteessa.

Tärkeitä ohjeita opiskelijoille:

  • Ethän tule oppitunnille, jos sinulla on pieniäkään sairastumiseen viittaavia oireita.
  • Saavuthan kurssipaikalle vasta juuri ennen tunnin alkua. Odota tilan/rakennuksen ulkopuolella, jotta edellinen ryhmä pääsee poistumaan tilasta. 
  • Pese kätesi aina ulkoa sisälle tultaessa, aivastamisen tai yskimisen jälkeen, tai kun kädet ovat näkyvästi likaiset. Kuivaa kätesi huolellisesti.
  • Jos käsienpesumahdollisuutta ei ole, käytä käsidesiä.
  • Jos aivastat tai yskit, laita suun eteen kertakäyttönenäliina. Heitä se heti käytön jälkeen pois. Jos nenäliinaa ei ole, suojaa suu kyynärtaipeella. Pese kädet tämän jälkeen.
  • Noudata 1-2 m turvaväliä mahdollisuuksien mukaan.
  • Kursseilla maskia tai esim. suojahanskoja voi halutessaan käyttää.
  • Jos kuulut riskiryhmään, harkitsethan itse, voitko osallistua lähiopetukseen.

 

 

 

 

 

 

Tiedote asiakaspalvelusta:
opiston toimisto sijaitsee Valkean ruusun koulun tiloissa. Tällä hetkellä vierailut koulun tiloihin kouluaikana eivät ole sallittu ulkopuolisilta. Suosittelemme asiakkaillemme yhteydenottoa toimistoon sähköpostitse tai puhelimitse. Jos asiasi vaatii henkilökohtaista palvelua, soita ennen tuloasi 044 7301398, tapaamme asiakkaan ulko-ovella.