Ajankohtaista

Kevätnäyttelyt:

Päänäyttely Valkean ruusun koululla (Koulunpolku 4) 27.-28.4.
la klo 11-16, su klo 11-15
Ohjelmalliset avajaiset lauantaina klo 12.00.
Kahvio ja arpajaiset.

Vuoden 2019 käsityötekniikka on kudonta. Teemaa juhlistaen Vanhassa Poppelissa (Keturinkatu 2) on esillä taidokkaita töitä vuosien varrelta. Tilassa myös keramiikka ja maalausryhmien näyttely  27.-28.4.
la klo 11-16, su klo 11-15

Luhalahden puutyö & entisöinti työnäyttely 28.4. klo 12-15 Matti Lahtisen verstaalla Väinänlahdentie 217/35 Luhalahti

Näyttelyihin vapaa pääsy, tervetuloa!

Lisätty keväälle uusia kursseja:

Espanjan matkailukurssi 120703
25.4.-23.5. torstaisin klo 17.30-19.00 Yhteiskoulun lukio
Op. Begona Merino
Kurssimaksu 25,00 €

Oletko aikeissa matkustaa Espanjaan tai haluatko vain tutustua espanjan kieleen? Tällä viiden päivän kurssilla opimme tarvittavaa sanastoa, kuten aika, sää, kulkeminen (lento, juna, metro jne.), tervehdykset, esittelyt,, asiointi ostoksilla/ravintolassa jne. Tunneilla emme keskity kielioppiin, vaan sanastoon, ääntämiseen ja kirjoittamiseen.
Opettaja on espanjalainen, mutta puhuu suomea. Oppimateriaalit opettajalta. Ilmoittautuminen 25.4. mennessä.

Matkailuranskaa kevyesti 120503
6.-21.5. maanantaisin ja tiistaisin klo 17.00-19.30
Yhteiskoulun lukio
Op. Outi Karttunen
Kurssimaksu 45,00 €

Haluaisitko aloittaa ranskan alkeet kevyesti sanaston ja matkailufraasien opiskelulla ilman kieliopin painolastia? Tai tarvitseeko aikoinaan oppimasi kielitaito kertausta? Vai suunnitteletko ehkä toivematkaa Pariisiin? Nyt on aika tulla mukaan. Matkailuranskan kurssilla opimme ääntämistä, runsaasti ruokasanastoa ja kaikki tärkeimmät matkalla tarvittavat sanonnat. Nyt on hyvä tilaisuus päästä makustelemaan ranskan kieltä ilman kieliopin koukeroita. Kurssilla työskennellään pienryhmissä eli jokaiselle löytyy oma tasoryhmä.
Mukaan toivotetaan niin vasta-alkajat kuin ranskaa jo pidempäänkin lukeneet. Tämän paketin avulla on vasta-alkajankin helppo matkailla Ranskassa. Mukana on runsaasti matkailuinfoa Ranskan maakunnista sekä tapakulttuuria. Oppimateriaalina opettajan valmistama aineisto. Bienvenue! Tervetuloa mukaan! Kokoontumiset ma-ti klo 17.00-19.30 6.-7.5., 13.-14.5., 20.-21.5. Ilmoittautuminen 2.5. mennessä.

Villiruokakurssi / Ikaalinen 810203
3.-25.5. perjantaisin klo 17.00-18.30, lauantaisin klo 11.00-14.00
Yhteiskoulun lukio
Op. Outi Karttunen
Kurssimaksu 40,00 €
Suomen luonnosta ja varsinkin kotipihan tutuista “rikkaruohoista” löytyy valtavasti hyödyllisiä ja maukkaita kasveja, joilla on käyttöä niin salaattien ja patojen lisukkeina kuin mietoina rohdoksinakin. Suurin osa näistä kasveista on kaikille tuttuja ja helppoja tunnistaa. Kurssilla opimme tunnistamaan näistä hyödyllisimmät sekä myös ne joita tulee välttää. Lisäksi puhumme mausteyrttien viljelystä ja opettelemme viljelemään ja käyttämään muutamia Keski-Euroopassa villeinä kasvavia yrttejä, jotka viihtyvät erinomaisesti myös Suomen olosuhteissa. Tutustumme myös villiyrttien käyttöön ruoanlaitossa. Valmistamme pestoa, smoothieita, salaatteja, yrttijuomia jne. Oppimateriaalina opettajan valmistama aineisto. Kurssiin sisältyy luontoretki sekä tutustumisvisiitti Frantsilan yrttitilalle. Kokoontumiset pe klo 17.00-18.30, la klo 11.00-14.00 3.-4.5., 10.-11.5., 17.-18.5. ja 24.-25.5.

Syksyllä pidämme vielä keittiöpäivän sadonkorjuun tiimoilta. Näiden päivämääristä sovitaan kurssilaisten kesken. Syksyn keittiöpäivästä erillinen maksu 20 € + materiaalikuluista n. 5 €.

Ilmoittautuminen 19.4. mennessä.

Villiruokakurssi / Jämijärvi 810211
8.-28.5. maanantaisin ja tiistaisin klo 17.00-19.30
Tykköön kylätalo
Op. Outi Karttunen
Kurssimaksu 40,00 €

Suomen luonnosta ja varsinkin kotipihan tutuista “rikkaruohoista” löytyy valtavasti hyödyllisiä ja maukkaita kasveja, joilla on käyttöä niin salaattien ja patojen lisukkeina kuin mietoina rohdoksinakin. Suurin osa näistä kasveista on kaikille tuttuja ja helppoja tunnistaa. Kurssilla opimme tunnistamaan näistä hyödyllisimmät sekä myös ne joita tulee välttää. Lisäksi puhumme mausteyrttien viljelystä ja opettelemme viljelemään ja käyttämään muutamia Keski-Euroopassa villeinä kasvavia yrttejä, jotka viihtyvät erinomaisesti myös Suomen olosuhteissa. Tutustumme myös villiyrttien käyttöön ruoanlaitossa. Valmistamme pestoa, smoothieita, salaatteja, yrttijuomia jne. Oppimateriaalina opettajan valmistama aineisto. Kurssiin sisältyy luontoretki sekä tutustumisvisiitti Frantsilan yrttitilalle. Kokoontumiset ma-ti 8.-9.5., 15.-16.5., 22.-23.5. ja 27.-28.5.

Syksyllä pidämme vielä keittiöpäivän sadonkorjuun tiimoilta. Syksyn keittiöpäivästä erillinen maksu 15 € + materiaalikuluista n. 5e. Ilmoittautuminen 3.5. mennessä.

 

Ilmoittautumiset:

www.opistopalvelut.fi/ikaalin

tai p. 044 7301398