Skip to content

Asiointi ja palvelut

Ikaalisten kaupunginkirjasto on osa PIKI-kirjastoja eli Pirkanmaan kirjastoja. Asiakkaamme voi asioida samalla kirjastokortilla kaikissa Pirkanmaan kirjastoissa.

Tietoa asioinnista löytyy PIKI-verkkokirjastosta. Sieltä löydät ohjeita mm. seuraaviin aiheisiin:

  • Kirjastokortti ja sen tunnusluku (PIN-koodi)
  • Lainat ja uusiminen
  • Varaukset
  • Maksut
  • Yhteystietojen muutokset
  • Kaukolainat
  • Hankintaehdotus
  • Esteettömyys

Alla vielä muutamia Ikaalisten kaupunginkirjastoa koskevia tarkennuksia edellä mainittuihin asioihin.

 

Lainaus, palautus ja uusinta

Lainaus ja palautus tapahtuu palvelutiskillä.

Palautusluukkuun (joka sijaitsee n. 15 metriä pääovesta vasemmalle) voi jättää palautuksia kirjaston ollessa suljettu. Huomaa, että kirjaston aukioloaikana palautusluukkuun jätetty aineisto saattaa tulla käsitellyksi ja palautetuksi vasta seuraavana aukiolopäivänä.

Lehtisalissa on myös lainaus- ja palautusautomaatti, jota voi käyttää lehtisalin omatoimiaikana. Tällöin palautus rekisteröityy välittömästi.

Lainojasi voit uusia viisi kertaa, jos niistä ei ole varauksia tai maksukertymäsi ei ole ylittänyt lainauskiellon rajaa, joka 1.1.2019 voimaantulleiden käyttösääntöjen mukaan on 15 €.

Lainan eräpäivä päättyy kirjaston aukioloaikana, verkossa vuorokauden päätyttyä. Uusia voi PIKI -verkkokirjastossa, Piki-mobiilisovelluksella, kirjastossa paikan päällä, puhelimitse (044 073 0133) tai lähettämällä pyynnön sähköpostitse osoitteeseen kirjasto[at]ikaalinen.fi. Uusimiseen tarvitaan kirjastokortin numero ja verkkokirjastossa lisäksi nelinumeroinen tunnusluku (PIN-koodi).

 

Varaukset

Lainassa olevaa aineistoa voi varata. Palauduttuaan aineisto välitetään varaajalle jonotusjärjestyksessä.
Varauksen voi tehdä kirjaston palvelutiskillä tai itse verkkokirjastossa tai PIKI-mobiilisovelluksessa. Itse varatessa kirjastokortin lisäksi tarvitaan tunnusluku (PIN-koodi), jonka saa mistä tahansa Pirkanmaan kirjastosta.

Ikaalisten kaupunginkirjaston omista kokoelmista varaaminen on maksutonta. Seutuvaraaminen muista Pirkanmaan kirjastoista maksaa 2 €/varaus.

Varaus maksetaan aineistoa noudettaessa. Varatun aineiston saapumisesta ilmoitetaan asiakkaalle hänen valitsemallaan tavalla, joista kerrotaan tarkemmin PIKI-verkkokirjastossa. Noutamattomasta Ikaalisten kokoelman varauksesta veloitetaan 1 €/varaus. Noutamaton seutuvaraus maksaa 2 €/varaus.

Maksuesiteessä (pdf) lisää tietoa kirjaston maksuista.

 

Kaukopalvelu ja artikkelivälitys

Jos julkaisua ei löydy PIKI-kirjastoista, aineisto voidaan tilata asiakkaalle muualta kaukolainana. Katso kaukopalveluun liittyviä ohjeita ja tietoa maksuista verkkokirjastosta. Jos haluat tehdä kaukolainatilauksen Ikaalisten kaupunginkirjastoon, käy kirjastossa paikan päällä tai ota yhteyttä puhelimitse (044 073 0133) tai sähköpostitse osoitteeseen kirjasto[at]ikaalinen.fi.

 

 

 

PIKI-kortti

 

Maksuesite 1.1.2022 (pdf)

 

Lehtisalin
omatoimiaika:

ma-to 7-21
pe 7-18
la-su 7-16

Lehtisaliin pääsee sisään kirjastokortilla ja nelinumeroisella PIN-koodilla.

Tästä ja ulko-ovesta löydät tarkemmat ohjeet.