Skip to content

Kirjasto palvelee

Kirjastossa asiointi ja kirjaston palvelut

Ikaalisten kaupunginkirjasto on osa PIKI-kirjastoja eli Pirkanmaan kirjastoja. Asiakkaamme voi asioida samalla kirjastokortilla kaikissa Pirkanmaan kirjastoissa.

Tietoa asioinnista löytyy PIKI-verkkokirjastosta. Sieltä löydät ohjeita mm. seuraaviin aiheisiin.

  • Näin saat kirjastokortin ja tunnusluvun
  • Jos kirjastokorttisi katoaa
  • Pidä yhteystietosi ajantasalla
  • Asiakasrekisterin tietojen tarkistaminen/tietosuojaseloste
  • Laina-ajat
  • Varaaminen ja kaukolainaus
  • Varausten noutoilmoitukset
  • Uusi tai palauta
  • Eräpäivämuistutus
  • Erääntyneet lainat

Alla vielä muutamia Ikaalisten kaupunginkirjastoa koskevia tarkennuksia edellämainittuihin asioihin.

Lainaus, palautus ja uusinta

Lainaus ja palautus tapahtuu palvelutiskillä. Palautusluukkuun voi jättää palautuksia kirjaston ollessa suljettu. Huomaa, että kirjaston aukioloaikana palautusluukkuun jätetty aineisto saattaa tulla käsitellyksi ja palautetuksi vasta seuraavana aukiolopäivänä.

Lainojasi voit uusia viisi kertaa, jos niistä ei ole varauksia tai maksukertymäsi ei ole ylittänyt lainauskiellon rajaa, joka 1.1.2019 voimaantulleiden käyttösääntöjen mukaan on 15 €.

Lainan eräpäivä päättyy kirjaston aukioloaikana, verkossa vuorokauden päätyttyä. Uusia voi PIKI -verkkokirjastossa, kirjastossa paikan päällä, puhelimitse (044 073 0133, 03 458 6780) tai lähettämällä pyynnön sähköpostitse osoitteeseen kirjasto[at]ikaalinen.fi. Uusimiseen tarvitaan kirjastokortin numero ja verkkokirjastossa lisäksi nelinumeroinen tunnusluku.

Varaukset

Lainassa olevaa aineistoa voi varata. Palauduttuaan aineisto välitetään varajaalle jonotusjärjestyksessä.
Varauksen voi tehdä kirjaston palvelutiskillä tai itse verkkokirjastossa. Itse varatessa kirjastokortin lisäksi tarvitaan tunnusluku, jonka saa mistä tahansa Pirkanmaan kirjastosta.

Ikaalisten kaupunginkirjaston omista kokoelmista varaaminen on maksutonta 1.1.2014 lähtien. Seutuvaraaminen muista Pirkanmaan kirjastoista maksaa 2 €/varaus.

Varaus maksetaan aineistoa noudettaessa. Varatun aineiston saapumisesta ilmoitetaan asiakkaalle hänen valitsemallaan tavalla, joista kerrotaan tarkemmin PIKI-verkkokirjastossa. Noutamattomasta Ikaalisten kokoelman varauksesta veloitetaan 1 €/varaus. Noutamaton seutuvaraus maksaa 2 €/varaus.

Maksuesitteessä lisää tietoa kirjaston maksuista.

Kaukopalvelu ja artikkelivälitys

Jos julkaisua ei löydy PIKI-kirjastoista, aineisto voidaan tilata asiakkaalle muualta kaukolainana. Katso kaukopalveluun liittyviä ohjeita ja tietoa maksuista verkkokirjastosta. Jos haluat tehdä kaukolainatilauksen Ikaalisten kaupunginkirjastoon, käy kirjastossa paikan päällä tai ota yhteyttä puhelimitse (044 073 0133, 03 458 6780) tai sähköpostitse osoitteeseen kirjasto[at]ikaalinen.fi.

 

 

 

Maksuesite 1.6.2020

 

Lehtisalin
omatoimiaika
1.9.2021 alkaen:

ma-to 7-21
pe 7-18
la-su 7-16

Lehtisaliin pääsee sisään kirjastokortilla ja nelinumeroisella PIN-koodilla.

Lehtisalin omatoimiajan tarkemmat ohjeet