Opiskelijainfo

Tiedote maskien käytöstä vapaassa sivistystyössä:

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on antanut kasvomaskisuosituksen, joka on jaettu koronaepidemian eri vaiheisiin. Suositukset riippuvat siitä, minkälainen koronavirustilanne alueella on. THL ei ole antanut erikseen suositusta maskien käytöstä vapaassa sivistystyössä ja taiteen perusopetuksessa. THL suosittelee maskien käyttämistä julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää. Tämän takia maskin käyttö on perusteltua vapaassa sivistystyössä ja taiteen perusopetuksessa vastaavalla tavalla kuin muissa koulutusmuodoissa.

 Kiihtymisvaiheessa maskin käyttö on perusteltua 15 vuotta täyttäneille. Leviämisvaiheessa THL suosittelee maskin käyttöä aina julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa mukaan lukien oppilaitokset yläkouluikäisistä alkaen.

 Maskien hankinnasta ja kustannuksista vapaassa sivistystyössä ja taiteen perusopetuksessa vastaavat ensisijaisesti opiskelijat ja oppilaat itse. Kunnat huolehtivat, että kaikkein haavoittuvimmassa asemassa oleville on saatavissa maskeja ilmaiseksi, jos kunta kuuluu suosituksen voimassaoloalueeseen. Ikaalisissa ilmaisia maskeja voi hakea sosiaali- ja terveyskeskuksen ohjeistuksen mukaisesti sosiaalipalveluista tai kirjastosta.  Suositamme maskien käyttöä ohjeen mukaisesti: edelleen on huolehdittava myös siitä, ettei kipeänä tulla tunneille ja huolehditaan hyvästä hygieniasta mm. yskimisen, niistämisen ja käsien pesun suhteen.

 

Kursseille voit ilmoittautua:
1) Internet-osoitteessa: http://www.opistopalvelut.fi/ikaalinen
* Opinto-oppaassa jokaisella kurssilla on kurssinumero, jonka avulla voit hakea
kurssin pikahaun kautta. Kursseja voi hakea myös ainehaun kautta.
* Alle 16-vuotiaan ilmoittautumisen laskutusosoitetiedoiksi on laitettava huoltajan tiedot.

2) Puhelimitse 044 7301 398  klo 8.00-15.00. Huom! Ilmoittautumisia ei oteta vastaan puhelinvastaajaan eikä sähköpostiin. Netti-ilmoittautuminen on avoinna vuorokauden ympäri.

3) Käymällä toimistossa osoitteessa Koulunpolku 4, Valkean ruusun koulu 2. kerros

Hyvä Ikaalisten kansalaisopiston asiakas!

Olemme käynnistämässä opiston syyslukukautta kovaa vauhtia ja toivotamme vanhat sekä uudet asiakkaat mukaan monipuolisten harrastusten pariin. Ilmoittautuminen kursseille on auki 24/7 osoitteessa: www.opistopalvelut.fi/ikaalinen

 

Monia asiakkaitamme saattaa ymmärrettävästi arveluttaa kursseille ilmoittautuminen vallitsevan tilanteen vuoksi. Haluamme korostaa, että seuraamme ja noudatamme kaikessa toiminnassamme viranomaisten antamia ohjeita. Opetuksen järjestämisessä lähiopetuksena noudatetaan opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) turvallisiin järjestelyihin antamia ajankohtaisia ohjeita koronaviruksen leviämisen ennaltaehkäisemiseksi.

KURSSIMAKSUT laskutamme myöhemmin syksyllä eli lokakuu/marraskuun vaihteessa.

Tärkeitä ohjeita opiskelijoille:

  • Ethän tule oppitunnille, jos sinulla on pieniäkään sairastumiseen viittaavia oireita.
  • Saavuthan kurssipaikalle vasta juuri ennen tunnin alkua. Odota tilan/rakennuksen ulkopuolella, jotta edellinen ryhmä pääsee poistumaan tilasta. 
  • Pese kätesi aina ulkoa sisälle tultaessa, aivastamisen tai yskimisen jälkeen, tai kun kädet ovat näkyvästi likaiset. Kuivaa kätesi huolellisesti.
  • Jos käsienpesumahdollisuutta ei ole, käytä käsidesiä.
  • Jos aivastat tai yskit, laita suun eteen kertakäyttönenäliina. Heitä se heti käytön jälkeen pois. Jos nenäliinaa ei ole, suojaa suu kyynärtaipeella. Pese kädet tämän jälkeen.
  • Noudata 1-2 m turvaväliä mahdollisuuksien mukaan.
  • Kursseilla maskia tai esim. suojahanskoja voi halutessaan käyttää.
  • Jos kuulut riskiryhmään, harkitsethan itse, voitko osallistua lähiopetukseen.

 

 

KURSSIMAKSUT JA PERUUTUS

Opiskelijat otetaan kursseille ilmoittautumisjärjestyksessä. Mikäli kurssille on ennakkoilmoittautuminen, siitä on maininta ko. aineen kohdalla opinto-ohjelmassa. Jos olet varannut kurssipaikan, etkä voikaan osallistua, muista peruuttaa osallistumisesi soittamalla opiston toimistoon tai netin kautta ilmoittautumisen yhteydessä saadulla numerolla. Osallistumisen voi peruuttaa maksutta, jos kurssin alkamiseen on vähintään viisi päivää, lyhytkursseilla kymmenen päivää. Jos kurssin alkamiseen on alle viisi päivää tai lyhytkursseilla alle kymmenen päivää, opisto perii kurssimaksun kyseiseltä kurssilta.
Kurssimaksut ovat kurssi- tai lukukausikohtaisia ja muodostuvat tuntimäärän ja kustannusten perusteella. Kurssimaksuja ei palauteta. Kurssimaksun voi maksaa erissä, otathan yhteyttä opiston toimistoon sopiaksesi maksuaikataulun. Kansalaisopiston kurssimaksujen maksamatta jättäminen kahden huomautuskerran jälkeen johtaa opiskelijapaikan menettämiseen sekä asian siirtymiseen perintätoimiston hoidettavaksi. Kesken lukuvuotta ryhmään tuleva maksaa koko kurssimaksun. Kevätlukukaudella ryhmään tuleva opiskelija maksaa puolet koko vuoden kurssimaksusta.

Jos opetustunti peruuntuu tilapäisesti esimerkiksi opettajan sairastumisen vuoksi, opettaja tai toimisto ilmoittaa tunnin peruuntumisesta opiskelijan matkapuhelimeen. Muistathan ilmoittaa puhelinnumerosi ilmoittautumisen yhteydessä.

ALENNUKSET KURSSIMAKSUIHIN

Työttömät: Ikaalisissa ja Jämijärvellä kirjoilla olevat työttömät työnhakijat voivat osallistua kahdelle kurssille alle 16-vuotiaiden kurssimaksulla. Alennus ei koske lyhytkursseja eikä musiikin opintoja.

Alle 16-vuotiaat voivat osallistua alennetuilla hinnoilla kursseille. Alennus ei koske lyhytkursseja eikä musiikin yksityisopetusta.

Sisaralennus: Perheen ensimmäisestä lapsesta laskutetaan normaali kurssimaksu ja perheen muut lapset saavat 30 % alennuksen halvimmasta kurssimaksusta. Alennus ei koske lyhytkursseja eikä aikuinen ja lapsi-kursseja. Lapset voi ilmoittaa kursseille normaalisti netin kautta tai puhelimitse. Jos ilmoittautuminen tapahtuu netin kautta, alennukseen oikeutetut sisarukset on ilmoitettava sähköpostilla tai soittamalla toimistoon. Näin varmistamme sen, että kaikille sisaruksille merkitään alennus.

Opiskelija-alennus:

Ikaalinen-passin saavat toisella asteella opiskelevat, jotka ovat kirjoilla Ikaalisissa. Opiskelun keston on oltava vähintään yksi lukuvuosi.  Passin saa lähettämällä opiskelutodistuksen yhteystietoineen Ikaalisten kaupunginvirastolle hannu.haapala at ikaalinen.fi tai käymällä virastolla aukioloaikana ma-pe klo 8-15.30 (suljettu 11-12). Passiin tarvitaan opiskelijan oma kuva. Lukuvuositarrat saa oppilaitosten toimistosta.

Alennukset alle 16-vuotiaille ja Ikaalinen passi omaaville muodostuvat seuraavasti:
Kurssin tuntimäärä 26-40: norm. hinta 55€, alennettu hinta 45€
Kurssin tuntimäärä 41-60: norm. hinta 70€, alennettu hinta 55€
Kurssin tuntimäärä 61-80: norm. hinta 84€, alennettu hinta 63€
Kurssin tuntimäärä 81-110: norm. hinta 87€, alennettu hinta 67€

Poikkeuksina seuraavat kurssit:
Jooga norm. hinta 75€, alennettu hinta 60€
Lavatanssijumpat norm. hinta 60€, alennettu hinta 50€

Opiskelija-alennus ei koske lyhytkursseja eikä musiikin yksityisopetusta.

 

Smartum (myös Online-palvelu) liikuntasetelit käyvät liikunta- ja tanssitunneille. Liikunta- ja kulttuurisetelit käyvät seuraaville kursseille: liikunta, tanssi, käden taidot, kuvataide, kielet ja musiikki.
Tyky-kuntosetelit+ (myös Online-palvelu) (liikunta- ja kulttuuriseteli) käyvät seuraaville kursseille: liikunta, tanssi, käden taidot ja musiikki.

ePassi: kulttuuripassit käyvät kuvataiteen, kädentaitojen ja musiikin kursseihin. Sporttipassit käyvät liikunnan ja tanssin kursseihin.

Setelit toimitetaan toimistoon. Mikäli kurssimaksu ei ole tasan jaollinen seteleiden hinnalla, laskutetaan opiskelijalta jäljelle jäänyt summa.

Opetushallituksen tuetut kurssit 63-vuotiaille, eläkeläisille ja työttömille: Opetushallitus on myöntänyt Ikaalisten kansalaisopistolle avustusta kurssimaksujen alentamiseen. Avustusta voivat saada 63 vuotta täyttäneet, eläkeläiset ja työttömät. Kurssi on maksuton osallistujille. Avustuksen piiriin kuuluvat kurssit on merkitty opinto-ohjelmaan ”opintoseteliavustus” tunnisteella. Opintoseteliavustuksen saantiperuste tarkistetaan tarvittaessa.

Tiedote asiakaspalvelusta:
opiston toimisto sijaitsee Valkean ruusun koulun tiloissa. Tällä hetkellä vierailut koulun tiloihin kouluaikana eivät ole sallittu ulkopuolisilta. Suosittelemme asiakkaillemme yhteydenottoa toimistoon sähköpostitse tai puhelimitse. Jos asiasi vaatii henkilökohtaista palvelua, soita ennen tuloasi 044 7301398, tapaamme asiakkaan ulko-ovella.