Skip to content

Opiskelijainfo

Kursseille voit ilmoittautua:

1) Osoitteessa: http://www.opistopalvelut.fi/ikaalinen

* Opinto-oppaassa jokaisella kurssilla on kurssinumero, jonka avulla voit hakea kurssin pikahaun kautta. Kursseja voi hakea myös ainehaun kautta.
* Alle 16-vuotiaan ilmoittautumisen laskutusosoitetiedoiksi on laitettava huoltajan tiedot.

2) Puhelimitse 044 7301 398  klo 8.00-15.00. Huom! Ilmoittautumisia ei oteta vastaan puhelinvastaajaan eikä sähköpostiin. Netti-ilmoittautuminen on avoinna vuorokauden ympäri.

Uusi opinto-ohjelma 2022-2023  on julkaistu  täällä.

Tärkeitä ohjeita opiskelijoille:

  • Ethän tule oppitunnille, jos sinulla on pieniäkään sairastumiseen viittaavia oireita.
  • Saavuthan kurssipaikalle vasta juuri ennen tunnin alkua. Odota tilan/rakennuksen ulkopuolella, jotta edellinen ryhmä pääsee poistumaan tilasta. 
  • Pese kätesi aina ulkoa sisälle tultaessa, aivastamisen tai yskimisen jälkeen, tai kun kädet ovat näkyvästi likaiset. Kuivaa kätesi huolellisesti.
  • Jos käsienpesumahdollisuutta ei ole, käytä käsidesiä.
  • Jos aivastat tai yskit, laita suun eteen kertakäyttönenäliina. Heitä se heti käytön jälkeen pois. Jos nenäliinaa ei ole, suojaa suu kyynärtaipeella. Pese kädet tämän jälkeen.
  • Noudata 1-2 m turvaväliä mahdollisuuksien mukaan.
  • Kursseilla maskia tai esim. suojahanskoja voi halutessaan käyttää.
  • Jos kuulut riskiryhmään, harkitsethan itse, voitko osallistua lähiopetukseen.

 

 

KURSSIMAKSUT JA PERUUTUS

Opiskelijat otetaan kursseille ilmoittautumisjärjestyksessä. Mikäli kurssille on ennakkoilmoittautuminen, siitä on maininta ko. aineen kohdalla opinto-ohjelmassa. Jos olet varannut kurssipaikan, etkä voikaan osallistua, muista peruuttaa osallistumisesi soittamalla opiston toimistoon tai netin kautta ilmoittautumisen yhteydessä saadulla numerolla. Osallistumisen voi peruuttaa maksutta, jos kurssin alkamiseen on vähintään viisi päivää, lyhytkursseilla kymmenen päivää. Jos kurssin alkamiseen on alle viisi päivää tai lyhytkursseilla alle kymmenen päivää, opisto perii kurssimaksun kyseiseltä kurssilta.
Kurssimaksut ovat kurssi- tai lukukausikohtaisia ja muodostuvat tuntimäärän ja kustannusten perusteella. Kurssimaksuja ei palauteta. Kurssimaksun voi maksaa erissä, otathan yhteyttä opiston toimistoon sopiaksesi maksuaikataulun. Kansalaisopiston kurssimaksujen maksamatta jättäminen kahden huomautuskerran jälkeen johtaa opiskelijapaikan menettämiseen sekä asian siirtymiseen perintätoimiston hoidettavaksi. Kesken lukuvuotta ryhmään tuleva maksaa koko kurssimaksun. Kevätlukukaudella ryhmään tuleva opiskelija maksaa puolet koko vuoden kurssimaksusta.

Jos opetustunti peruuntuu tilapäisesti esimerkiksi opettajan sairastumisen vuoksi, opettaja tai toimisto ilmoittaa tunnin peruuntumisesta opiskelijan matkapuhelimeen. Muistathan ilmoittaa puhelinnumerosi ilmoittautumisen yhteydessä.

ALENNUKSET KURSSIMAKSUIHIN

Työttömät: Ikaalisissa ja Jämijärvellä kirjoilla olevat työttömät työnhakijat voivat osallistua kahdelle kurssille alle 16-vuotiaiden kurssimaksulla. Alennus ei koske lyhytkursseja eikä musiikin opintoja.

Alle 16-vuotiaat voivat osallistua alennetuilla hinnoilla kursseille. Alennus ei koske lyhytkursseja eikä musiikin yksityisopetusta.

Sisaralennus: Perheen ensimmäisestä lapsesta laskutetaan normaali kurssimaksu ja perheen muut lapset saavat 30 % alennuksen halvimmasta kurssimaksusta. Alennus ei koske lyhytkursseja eikä aikuinen ja lapsi-kursseja. Lapset voi ilmoittaa kursseille normaalisti netin kautta tai puhelimitse. Jos ilmoittautuminen tapahtuu netin kautta, alennukseen oikeutetut sisarukset on ilmoitettava sähköpostilla tai soittamalla toimistoon. Näin varmistamme sen, että kaikille sisaruksille merkitään alennus.

Opiskelija-alennus:

Ikaalinen-passin saavat toisella asteella opiskelevat, jotka ovat kirjoilla Ikaalisissa. Opiskelun keston on oltava vähintään yksi lukuvuosi. Passin saa lähettämällä opiskelutodistuksen yhteystietoineen ositteeseen heli.koistinen@ikaalinen.fi Liitä viestiin itsestäsi kasvokuva. Lukuvuositarrat saa oppilaitosten toimistosta.

Alennukset alle 16-vuotiaille ja Ikaalinen passi omaaville muodostuvat seuraavasti:
Kurssin tuntimäärä 26-40: norm. hinta 55€, alennettu hinta 45€
Kurssin tuntimäärä 41-60: norm. hinta 70€, alennettu hinta 55€
Kurssin tuntimäärä 61-80: norm. hinta 84€, alennettu hinta 63€
Kurssin tuntimäärä 81-110: norm. hinta 87€, alennettu hinta 67€

Poikkeuksina seuraavat kurssit:
Jooga norm. hinta 75€, alennettu hinta 60€
Lavatanssijumpat norm. hinta 60€, alennettu hinta 50€

Opiskelija-alennus ei koske lyhytkursseja eikä musiikin yksityisopetusta.

 

Smartum (myös Online-palvelu) liikuntasetelit käyvät liikunta- ja tanssitunneille. Liikunta- ja kulttuurisetelit käyvät seuraaville kursseille: liikunta, tanssi, käden taidot, kuvataide, kielet ja musiikki.
Tyky-kuntosetelit+ (myös Online-palvelu) (liikunta- ja kulttuuriseteli) käyvät seuraaville kursseille: liikunta, tanssi, käden taidot ja musiikki.

ePassi: kulttuuripassit käyvät kuvataiteen, kädentaitojen ja musiikin kursseihin. Sporttipassit käyvät liikunnan ja tanssin kursseihin.

Setelit toimitetaan toimistoon. Mikäli kurssimaksu ei ole tasan jaollinen seteleiden hinnalla, laskutetaan opiskelijalta jäljelle jäänyt summa.

Opetushallituksen tuetut kurssit 63-vuotiaille, eläkeläisille ja työttömille: Opetushallitus on myöntänyt Ikaalisten kansalaisopistolle avustusta kurssimaksujen alentamiseen. Avustusta voivat saada 63 vuotta täyttäneet, eläkeläiset ja työttömät. Kurssi on maksuton osallistujille. Avustuksen piiriin kuuluvat kurssit on merkitty opinto-ohjelmaan ”opintoseteliavustus” tunnisteella. Opintoseteliavustuksen saantiperuste tarkistetaan tarvittaessa.

Tiedote asiakaspalvelusta:
opiston toimisto sijaitsee Valkean ruusun areenan (Koulunpolku 4) tiloissa. Oven ollessa suljettuna soita numeroon 044 7301398.
Palveluaika ma-pe klo 9.00-15.00