Skip to content

Opinto-ohjelma

 

COVID-19 TILANNEKUVA IKAALINEN 29.4.2021

  • Ikaalisten koronatilanne on rauhallinen (Ikaalinen 28+1)
  • Rajoitukset ennallaan seuraavin poikkeuksin:
  • Rajoituksia puretaan 1.5. niin, että enintään kymmenen henkilön (aiemmin 6 hlö) kokoontumisrajoitukset ovat voimassa 1.5.- 16.5. välisen ajan
  • Vuonna 2002 –  2007 syntyneiden sisätiloissa tapahtuva ohjattu harrastustoiminta on sallittua enintään 10 henkilön ryhmissä turvallisen harrastamisen ohjeen mukaisesti
  • Viruksen torjunnasta annettujen turvaohjeiden noudattaminen on edelleen tärkeää kaikessa sosiaalisessa kanssakäymisessä, kuten turvavälit, maskit, käsihygienia
  • Aikuisten liikuntaharrastukset ja muu aikuisten ryhmätoiminta sisätiloissa tauolla toistaiseksi.

Opiston palvelupiste on suljettu toistaiseksi, mutta asiakaspalvelu toimii normaalisti puhelimitse 044 7301398 ja sähköpostitse heli.koistinen@ikaalinen.fi

*********************************************

Olemme mukana Rahkolan kesätapahtumassa seuraavilla kursseilla:

Kesäjoogaa Rahkolan pihapiirissä keskiviikkoisin 30.6., 7.7., 14.7. , 21.7.ja 28.7. klo 18.00-19.00 ohjaaja Jaana Lammi.
Helppo ja pehmeä hatha-joogatunti sopii niin aloittelijalle kuin kokeneelle joogaajalle. Ota mukaasi joogamatto sekä joustava ja lämmin vaatetus.
Huom! Säävaraus! Maksu 4€/ kerta, käteismaksu paikan päällä. Ei ennakkoilmoittautumista.

Villiruokakurssi: ”Älä vihaa rikkaruohoja, syö ne”
Lauantai ja sunnuntai 31.7-1.8.2021 klo 12-16, yht. 10h.
Opettaja: Outi Karttunen, luontaistuoteneuvoja (=sieni- ja yrttineuvoja), ranskan kielen opettaja

Tämän kurssin käytyäsi saatat taipua tunnistamaan ja tunnustamaan pihan perukan pahikset hyviksi, käyttökelpoisiksi ja ennen kaikkea ilmaisiksi ”gourmet” ruoka-aineiksi.

Kurssilla tutustutaan kotipihan tuttuihin ”rikkaruohoihin” sekä niiden käyttöön ruokana ja rohtona: mm. voikukka, vuohenputki, poimulehti, mesiangervo, siankärsämö, apilat ja nokkonen. Villiruokakursseilla tehdään joka päivä kaikenlaisia pikkuherkkuja siitä mitä ollaan yhdessä luonnosta kerätty. Varauduthan pieneen ruoka-ainelisämaksuun, emme siis syö pelkkiä ”rikkaruohoja,” vaan upotamme niitä mukaan tuttuihin ruokiin. Keittiö kallistuu välimerelliseen eli Ranskan Provencen suuntaan. Siellä villiyrtit ovat aina olleet olennainen osa arkiruokaa.

Muista mainita ilmoittautuessasi mahd. erikoisruokavaliot ja allergiat (vegan, glut., lakt. ja varsinkin  pähkinä-, hunaja-, paprika- ym. allergiat). Muokkaan reseptit nämä huomioiden.

Kurssille on jatkoa syyskuussa 2021 10h ”Villiruokaa: Sienet ja marjat” ja 4h ”Villiruokaa: Säilöntäpäivä” Kurssipaikka: Yhteiskoulun kotitalousluokka Y204 + luontoretket. Kummastakin kurssista erillinen maksu.

Lisätietoja: outi.karttunen@ikaalinen.fi

Ilmoittaudu villiruokakurssille mukaan tästä. 

Kesäkurssit pidetään osoitteessa: Rahkolankuja 10, Ikaalinen