Skip to content

Ilmoittaudu mukaan Ruudun takaa -taidetapahtumaan lokakuussa!

Ruudun takaa on kulttuurin alueellisen kehittämishankkeen, Operaatio Pirkanmaan päätöstapahtuma, joka toteutetaan laajasti Pirkanmaan kunnissa loka-marraskuun 2024 aikana. Tapahtumassa taide valtaa ikkunoiden ruudut ja ilahduttaa ulkopuolella olevia katselijoita.

 

Tavoitteena on saada myös Ikaalisiin taide- ja kulttuuritoimijoiden sekä yritysten ja yhdistysten toteuttamia installaatio- ja/tai performanssi-ikkunoita eri rakennuksiin. Tavoitteena on tehdä yhdessä eri toimijoiden kanssa syksyn pimeyteen upean taidekokonaisuus, joka ilahduttaa Ikaalilaisia viikon ajan – tai pidempäänkin.

Lue lisää tapahtumasta Tampereen sivuilta TÄSTÄ LINKISTÄ.

Ruudun takaa -tapahtumaan etsitään ikkunoita ja toteuttajia

Tapahtumaan tarvitaan sekä sisällöntuottajia että kohteita. Ikaalisten kulttuuri- ja yhdistysväkeä kutsuttiin aloituspalaveriin 10.6., maanantaina, jolloin kerrottiin alustavasti tapahtumasta. Samalla pohdittiin tapahtumaan sopivia ikkunoita ja sisältöjä. Ikkunoiden sisältöinä voivat toimia esimerkiksi installaatiot, teatteri, kuvataide tai performanssitaide.

Ota yhteyttä viestintä- ja kulttuurikoordinaattori Eila Mäntyjärveen, jos haluat miettiä yhdessä taiteellisen sisällön tuottamisesta tai esimerkiksi yrityksesi ikkunasta, jonka haluat antaa sisällöntuottajien käyttöön. Elokuun tapaamiseen tulee mukaan yhteisötaiteilija Tuuli Pollari, jonka kanssa voimme jalostaa ideoita eteenpäin ja työstää ajatuksia esimerkiksi varjoteatterin käytöstä.

Katso tästä linkistä Operaatio Pirkanmaan tuottama RUUDUN TAKAA -TAPAHTUMAN VIDEO

Ilmoita ikkunasi mukaan Ruudun takaa -taidetapahtumaan 30.8. mennessä!

Onko yritykselläsi tai yhteisölläsi sopiva ikkuna taidetapahtumaan? Tarjoa sitä mukaan tapahtumalle! Ikkuna voi olla Ikaalisten keskustassa tai kauempana kylissä. Taidesisältö voi olla näyttely, elävä esitys, tanssia, teatteria, tai esim. kuvataidetta tai valoilla toteutettava taideteos.

Ruudun takaa Ikaalisissa 25.10-3.11.2024

Ikaalisissa nautitaan ikkunataiteesta Tampereen aloituksen kanssa samaan aikaan. Päätapahtuma on pe 25. – la 26.11. ja pysyvämmät asetelmat ovat katsottavissa su 3.11. saakka. Ruutujen katseluaika on pääosin iltaisin klo 18 – 21.00

Lisätietoja ja ilmoittautumiset (sisällöt ja/tai ikkunat):

Eila Mäntyjärvi
Viestintä- ja kulttuurikoordinaattori
Ikaalisten kaupunki
p. 044 7301 212
EILA.MANTYJARVI@IKAALINEN.FI