Skip to content

Parisuhteen tuki

Parisuhteen tuki

Parisuhde luo perustan vanhemmuudelle ja lasten tasapainoiselle kehitykselle ja on yksi ihmisen merkittävimmistä suhteista. Parisuhdetta on hyvä aika ajoin huoltaa, vaikkei suurempia kriisejä olisikaan.

Hyvä ja toimiva parisuhde on useimpien meistä toiveena, mutta arki on usein kaukana parisuhteen ideaalimallista. Erilaisista syistä johtuen puolisoilla ei ole aina voimavaroja huolehtia parisuhteen hyvinvoinnista, mutta juuri niissä tilanteissa suhdetta kannattaa hoitaa.

Parisuhdetta on mahdollista hoitaa keskustelemalla ja konkreettisilla toimenpiteillä. Suhde voi vuosien varrella muuttua, mutta tärkeää on saada kokea, että läheisen kanssa yhdessä on hyvä elää. Lapsiperheet voivat saada tukea parisuhteeseen liittyvissä asioissa mm. perheneuvonnan psykologilta.

 

Omaolosta löydät sosiaali- ja terveyspalvelut, nopeasti ja esteettömästi, ympäri vuorokauden – vaikka kotisohvalta käsin!

Katso alta Omaolon ilmaiset ja tutkitusti vaikuttavat valmennukset vanhemmuuden ja lapsiperheiden tueksi:

Omaolon valmennus ”positiivinen vuorovaikutus parisuhteessa”

Valmennusohjelmassa saat tietoa siitä, minkälainen vuorovaikutus vahvistaa parisuhdetta ja mitkä ovat tyypillisiä kompastuskiviä vuorovaikutuksessa.

Erilaisten harjoitteiden avulla voit omakohtaisesti kokeilla uusia toimintatapoja omassa parisuhteessasi. Lisääntynyt huomaavaisuus rikastaa ja vahvistaa jokaista parisuhdetta, ja useita taitoja voit soveltaa myös muualla elämässäsi erilaisissa vuorovaikutustilanteissa.

Valmennus sisältää 11 viestiä ja se pohjautuu Duodecim STAR® Terveystarkastus ja -valmennukseen.

Omaolon ”ristiriitojen ratkaisu parisuhteessa” -valmennus

Omaolon valmennusohjelmassa saat tietoa tyypillisistä vuorovaikutusongelmista parisuhteissa. Harjoitteiden tavoitteena on auttaa sinua vahvistamaan ystävällistä vuorovaikutusta vaikeinakin hetkinä ja suhtautumaan myötätuntoisesti tilanteeseesi. Valmennus tarjoaa käytännön työkaluja ristiriitojen ratkaisemiseksi.

Valmennusohjelma auttaa kaikkia pariskuntia ehkäisemään ristiriitoja, mutta tarjoaa myös työkaluja vaikeassa tilanteessa eläville pariskunnille. Valmennus sisältää 14 viestiä ja se pohjautuu Duodecim STAR® Terveystarkastus ja -valmennukseen.

Valmennusohjelma lisää kaikkien vanhempien arjen elämänlaatua, mutta tarjoaa työkaluja myös erityisen kuormittavassa tilanteessa eläville vanhemmille.