Skip to content

Vanhemmuuden tuki

 

Vanhemmuuden tuki

 

Vanhemmaksi tuleminen muuttaa yleensä elämää merkittävällä tavalla. Vanhemmuus on etuoikeus ja oma lapsi tuo paljon iloa, mutta vanhemmalla on oikeus olla välillä myös väsynyt ja ärtynyt. Lapsi voi yleensä hyvin, jos vanhempi voi hyvin ja arjessa jaksaakseen vanhemman kannattaa kuunnella myös omia tarpeitaan ja hakea tarvittaessa tukea vanhemmuuteen. Vanhemmuuden haasteet ovat eri-ikäisten lasten kanssa erilaisia. Vanhemmuudessa toistamme usein omien vanhempiemme toimintatapoja tahtomattammekin.

Lapsi tarvitsee turvallisia ja pysyviä ihmissuhteita, jotta lapsi voi kokea, että hänestä välitetään. Lapsi tarvitsee myös huolenpitoa, läheisyyttä ja hellyyttä sekä rajoja ja sääntöjä ikätasonsa mukaisesti. Vanhemmuuteen on saatavissa paljon tukea kirjallisuudesta ja myös eri ammattilaisilta.

 

Omaolosta löydät sosiaali- ja terveyspalvelut, nopeasti ja esteettömästi, ympäri vuorokauden – vaikka kotisohvalta käsin!

Katso alta Omaolon ilmaiset ja tutkitusti vaikuttavat valmennukset vanhemmuuden ja lapsiperheiden tueksi:

Omaolon valmennus arjen harmituksen vähentämiseen

Arkipäivän harmituksien vähentämiseen kehitetty Omaolon valmennusohjelma auttaa hallitsemaan vastoinkäymisten kohtaamisessa syntyvää harmitusta sekä kielteisiä tuntemuksia ja reaktioita. Asenteita voi halutessaan muuttaa ja reaktioita voi hallita paremmin. Ohjelman harjoitteet sisältävät tehtäviä ja tietoa aiheesta.

Tavoite on, että valmennukseen osallistuvat saavat parempia valmiuksia sietää arjen pieniä vastoinkäymisiä niin, että vastoinkäymiset harmittaisivat vähemmän ja lyhyemmän aikaa. Parhaimmillaan valmennuksen myötä joitakin tilanteita ei ehkä edes koe vastoinkäymiseksi. Arkielämän sujuvampi kulku ja myönteisempi asenne auttavat myös selviämään elämän isommista vastoinkäymisistä.

Omaolon lapsiperheiden valmennusohjelma 

Omaolon valmennusohjelman tavoitteena on auttaa sinua vahvistamaan ystävällistä ja jämäkkää vuorovaikutusta lapsesi kanssa vaikeinakin hetkinä. Harjoitukset myös auttavat sinua vahvistamaan myönteisiä hetkiä vanhemmuudessa.

Valmennusohjelma lisää kaikkien vanhempien arjen elämänlaatua, mutta tarjoaa työkaluja myös erityisen kuormittavassa tilanteessa eläville vanhemmille.