Skip to content

Vastaanottotoiminta

Tilapäistäsuojelua saavien vastaanotto- ja kotouttamistoiminta 

 

Tervetuloa Ikaalisten vastaanotto- ja kotouttamistoimintaan! 

 

Vastaanottotoimintamme on tällä hetkellä kuntamallin mukaista vastaanottotoimintaa, jossa palvelut asukkaille tuotetaan yhteistyössä Karkun vastaanottokeskuksen kanssa. Kuntamallin sopimus Migrin kanssa on päättymässä vuoden 2023 lopussa, jonka jälkeen kotouttaminen jatkuu kaupungin omana toimintona. 

 

Vastaanotto- ja kotouttamistoiminnassamme työskentelee kaksi ohjaajaa, joiden tehtävänä on olla apunasi ja tukenasi Ikaalisiin kotoutumisessa.  

 

Ohjaajamme järjestävät sinulle asunnon ja auttavat kaikissa asumiseen liittyvissä asioissa. He auttavat sinua mahdollisissa asuntoon liittyvissä vikatilanteissa ja välittävät tarvittavat huolto- ja vikailmoitukset kiinteistöhuollolle. Saat heiltä tietoa myös kaikista taloyhtiön toimintaan liittyvistä asioista, kuten järjestyssäännöistä, pesutupakäytännöistä ja saunavuoroista. 

 

Voit kääntyä ohjaajien puoleen kaikissa arjen haasteissa. He ohjaavat sinut oikean palvelun ääreen, ja varaavat sinulle tarvittaessa aikaa vastaanottokeskuksen sosiaaliohjaajalle tai sairaanhoitajalle. 

 

Ohjaajilta saat apua myös työpaikkojen hakemisessa, työhaastatteluiden organisoinnissa ja työpaikan käytännön asioiden, kuten työsopimuksen teossa ja työntekoa koskevien velvoitteiden selvittelyssä. Saat asumisen ohjaajilta apua myös perheen lasten päivähoitoon ja koulun käyntiin liittyvissä asioissa. Ikaalisissa toimii myös lukuisia vapaaehtoistoimijoita, jotka järjestävät erilaisia tapahtumia ja kerhotoimintaa asukkaille. Saat näistä tapahtumista tietoa ohjaajiltamme.  

 

Yhteystiedot: 

Toimisto: Myllymäenkatu 4 A 3, käynnit ajanvarauksella 

 

Asumisen ohjaajat: 

Hanna Vilppo, hanna.vilppo@ikaalinen.fi, p. 044 730 6216  

Yhteystiedot: 

Toimisto: Myllymäenkatu 4 A 3, käynnit ajanvarauksella 

 

Asumisen ohjaajat: 

Hanna Vilppo, hanna.vilppo@ikaalinen.fi, p. 044 730 6216