Skip to content

Ajankohtaista

AJANKOHTAISET TIEDOTTEET

 

SYYSLOMAVIIKOLLA 42 OHJATUT LIIKUNTARYHMÄT OVAT TAUOLLA. KURKKAA LOMAVIIKON OHJELMA ALAPUOLELTA.

 

Hiihtovuoroja ikaalilaisille

Kuva aukeaa isommaksi klikkaamalla.

 

Kuva aukeaa isommaksi klikkaamalla.

 

 

 

 

Ikaalisten kaupungin sivistyslautakunta julistaa haettavaksi

NUORISOTOIMEN KOHDEAVUSTUKSET kesäpajatoimintaan ja nuorten omaehtoiseen toimintaan. Avustukset haetaan tositteiden pohjalta. LIIKUNTATOIMEN KOHDEAVUSTUKSET

  • Erityisryhmien toiminta-avustus
  • Urheiluseurojen koulutusavustus 

Avustukset haetaan tositteiden pohjalta.

Hakemukset on toimitettava 29.10.2021 klo 12 mennessä osoitteeseen Ikaalisten kaupungin sivistyslautakunta, PL 33, Vanha Tampereentie 9, 39501 Ikaalinen (ulko-oven oik.puolella postilaatikko, kuoreen merkintä ’avustushakemus’.  ) tai sari.sarkonen@ikaalinen.fi    Tied. 044 730 1225 nuorisotoimisto/Sari Sarkonen 

Ikaalisten kaupunki/Nuoriso- ja liikuntatoimet

 

 

16.8.2021 alkavat liikuntaryhmät alkavat normaalisti ilmoitetun mukaisesti.

Movingmix 1.-3. lk yhdistetään alkusyksyksi 4.-6.lk kanssa samaan ryhmään klo 16-17.

Halliin tullessa maskisuositus, hyvä käsihygienia ja turvaväleistä huolehtiminen. 

Jos mahdollista, pukuhuoneita kannattaa välttää ja pukeutua valmiiksi liikuntavaatteisiin. Kassin voi ottaa liikuntasaliin ryhmän ajaksi. Lasten saattajien toivotaan odottavan ulkotiloissa. 

Tiedotamme mahdollisista muutoksista. Lisätietoa rajotuksista: https://ikaalinen.fi/sosiaali-ja-terveyspalvelut/korona-tiedotus/

 

HUOM! Ilmoittautumiset ryhmiin ke 25.8. alkaen 
www.kuntapalvelut.fi/ikaalinen/
tai Kansalaisopiston Helille numeroon 0447301398 ma-pe klo 9-15

16.8. alkaneisiin ryhmiin on vielä vapaita paikkoja.
Ilmoittautumiset 0447301225 / Sari

 

LIIKUNTAPALVELUIDEN KESÄTAUKO

Olen saanut opiskelupaikan, joten olen irtisanoutunut kaupungin palveluksesta. Viimeinen työpäiväni on 9.7.2021. Seuraajani aloittaa elo-syyskuussa. Tällä välin yhteydenotot liikuntasihteeri Sari Sarkoselle. Liikuntatoimen somekanavat hiljenevät ja jumpat sekä liikuntaneuvonta ovat tauolla. Syksyn jumppien tiedot päivittyvät liikuntatarjottimelle. Kiitos yhteistyöstä ja mukavaa kesää!

Marika Salminen, terveysliikuntakoordinaattori

 

 

VIIKKO 27

Perjantaina Rahkolassa ilmainen kehonhuoltotunti kello 11-11.45, oma jumppamatto mukaan!

HÖNTYPELISEURAA ETSINNÄSSÄ?

Höntyspeliseuraa vailla? Liity Facebookissa ryhmään Oivaseudun harrastukset ja etsi itsellesi seuraa liikkumaan! Ryhmän ylläpitäjän kanssa on sovittu, että höntsypeliseuran etsiminen ryhmässä on sallittua ja ryhmään on tehty myös viestiketju sitä varten. Nyt kaikki liikkujat seuroissa ja yksin mukaan ryhmään! Höntsypelien harrastaminen ei vaadi ohjattua toimintaa, vaan vain aktiivisia liikkujia. 

KESÄLLÄ 2021 EI UIMAKOULUJA

Ikaalisten kaupungin vapaa-aikapalvelut eivät järjestä uimakouluja kesällä 2021 resurssipulan takia. Vinkkejä uimaopetteluun ja veteen totuttautumiseen löytyy mm. täältä: https://www.xn--lapsestavedenystv-5qbb.fi/lapsesta_veden_ystava

PERHEKÄTKÖILYN VOITTAJAT ON ARVOTTU

Perhekätköilyn voittajat on arvottu ja voittajia ovat Niina + lapset ja Soila + lapset. Palkintona oli liikunta/ulkoluaiheiset tuotepaketit. Kiitos kaikille osallistujille ja kiitoksia varsinkin palautteestanne, se auttaa meitä kehittämään kätköjä eteenpäin. 

OHJATUT KÄVELYLENKIT KESÄTAUOLLA

Ohjatut kävelylenkit jäävät kesätauolle vähäisestä osallistujamäärästä johtuen. Lenkkien alkamisesta infotaan, kun se  on ajankohtaista. 

KUNTOSUUNNISTUS OMATOIMIRASTEINA

Ikaalisten Nouseva-Voima järjestää yhdessä Kyrös-Rastin kanssa omatoimikuntosuunnistusta koko kesän ajan. Ohjeita osallistumiseen löydät seuraavasta linkistä https://iknv.fi/kuntosuunnistus/. Karttamaksu on 6€/kerta ja niille lapsille, jotka ovat Nouskin harjoitusryhmissä, kartta ei maksa mitään. Kuntosuunnistukset järjestetään pelkästään omatoimisina koronan vuoksi heinäkuun puoliväliin saakka. Sen jälkeen todennäköisesti joku ilta tulee ”ajanottoiltakin”, mutta omatoimirastitkin jatkuvat kauden loppuun saakka.  Lisätietoja antaa Tapani Jokela puh. 044-9997669.

KÄVELYKILOMETRIKISA JA POLKUPYÖRÄILYKISA

Liity Ikaalisten tiimiin kävelemään tai pyöräilemään! Vai teettekö kaveriporukalle tai perheelle oman joukkueen?
 
Kävely:
Joukkueen nimi: Ikaalinen
Osallistumiskoodi: ikaalinenliikkuu
 
Pyöräily:
Joukkueen nimi: Ikaalinen-liikkuu
Osallistumiskoodi: Ikaalinen
 
Mistä kisoisssa on kyse?
Kilometrikisa on niin yksilöille kuin joukkueille suunnattu leikkimielinen kilpailu, jossa osallistujat kirjaavat kävely- tai pyöräilykilometrejään ja/tai -minuuttejaan ylös ja kartuttavat omaa tai oman joukkueensa kilometri- ja/tai minuuttisaldoa kisan aukiolon ajan. Lisätiedot ja ohjeet löytyvät linkkien takaa. 
Kuva aukeaa isommaksi klikkaamalla.

LISTA NUOTIOPAIKOISTA ON JULKAISTU

Lista nuotiopaikoista on nyt julkaistu. Listalla on edelleen tyhjiä kohtia, sillä tietojen kerääminen on ollut varsinaista salapoliisityötä. Joten mikäli listassa on epäkohtia tai sinulla on lisätietoa/täydennettävää tai lisää kohteita listaan, lähetä tietosi mieluusti osoitteeseen marika.salminen@ikaalinen.fi. Päivitän versiota sitä mukaan, kun kommentteja tulee ja päivitetyn version tulet löytämään ainakin toistaiseksi tämän sivun alusta: https://ikaalinen.fi/…/liikuntavinkkeja-kotona-liikkumiseen/

TESTAA LIIKKUMISTOTTUMUKSESI UUDELLA SOVELLUKSELLA

UKK-instituutti on julkaissut erinomaisen helpon työkalun oman liikkumisen tarkasteluun. Testi löytyy täältä: https://ukkinstituutti.fi/ajankohtaista/uusi-verkkosovellus-liikkumistottumusten-arviointiin/. Tee testi ja mikäli huomaat, että parantamisen varaa olisi, niin varaa aikaa maksuttomaan liikuntaneuvontaan joko sähköpostilla marika.salminen@ikaalinen.fi tai puhelimitse 044 730 1350. Lisätietoja liikuntaneuvonnasta täältä: https://ikaalinen.fi/kulttu…/liikuntatoimi/liikuntaneuvonta/

UUSIA VÄLINEITÄ KIRJASTON LIIKUNTAVÄLINELAINAUKSEEN

Kirjaston liikuntavälinelainaukseen on viety 3 paria lumikenkiä lisää sekä kuvassa näkyvät liukualustat kotitreeniin. Uusina välineinä myös 2 aktiivisuusranneketta ja kahvallinen kuminauha-setti. Kirjaston liikuntavälinelainauksesta saa apua kotona liikkumiseen, sillä kirjastokortilla voit lainata myös liikuntavälineitä. Tarjolla on mm. kahvakuulia, kävelysauvoja, lumikenkiä, kesäisiä pihapelejä, muutama gymstick yms. Käy tutustumassa valikoimiin ja esitä toiveita, mikäli kaipaat lainaukseen lisää välineitä. 

LUONTOLIIKUNTAPAIKAT HAUSSA, KUVA AUKEAA ISOMMAKSI KLIKKAAMALLA

ANTAAKO YHDISTYKSESI, SEURASI, FIRMASI ELINTAPAOHJAUSTA AIKUISILLE?

Jotta asiakkaita osataan ohjata tarvittavien palvelujen piiriin, olemme koonneet toimijoiden yhteystietoja ja palvelujen sisältöä yhdelle välilehdelle (teemoina liikunta, ravitsemus ja uni). Mikäli yhdityksenne/seuranne/firmanne puuttuu vielä listalta tai tiedot ovat muuttuneet, ota yhteyttä.

Katso ohjeet: https://ikaalinen.fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/liikuntatoimi/elintapaohjaustarjotin/

Lisätietoja: terveysliikuntakoordinaattori Marika Salminen p. 044 7301350

Ikaalisten kaupunki /Hyvinvointityö

 

 

 

MENNEITÄ TAPAHTUMIA:

ILMAISET KUNTOTESTIT

Kuva aukeaa isommaksi klikkaamalla.

PYÖRÄILYSUUNNISTUS 3.5.-23.5.2021

Kuvasuunnistus on leikkimielinen ja ilmainen ympäristötuntemusta testaava tehtävä. Kaikille soveltuvassa kuvasuunnistuksessa suunnistetaan kuvien perusteella rastikohteisiin. Vähintään kuudella rastilla käyneiden kesken arvotaan palkintoja sekä yksi palkinto arvotaan erikseen kaikilla rasteilla käyneiden kesken. Rastit on merkitty punakeltaisella nauhalla.
Rasteja on 12: rastit 1-6 lyhyellä lenkillä (n. 3-4 km) ja rastit 7-12 pitkällä lenkillä (n. 15-20 km)
Rastikohteina voivat toimia julkiset tai yhteisöjen omistamat rakennukset, maisemat, teokset, puistot ym.
Reitti on tarkoitettu kierrettäväksi pyörällä, jalan tai muuten omalla lihasvoimalla.

OHJEET:
1. Hae keskusurheilukentän (Pirkantie) huoltorakennuksen seinään kiinnitetystä postilaatikosta suorituskortti
2. Kierrä haluamasi määrä rasteja ja kirjoita rastilta löytyvät kirjaimet suorituskorttiin
3. Palauta suorituskortti huoltorakennukseen seinään kiinnitettyyn lukittuun postilaatikkoon

Mikäli tarvitset apua rastien löytämisessä tai halut lisätietoa kuvasuunnistuksesta, voit laittaa sähköpostia osoitteeseen marika.salminen@ikaalinen.fi. Suorituskortin voi viedä välissä kotiin ja jatkaa kierrosta toisena päivänä.

Järjestäjänä Ikaalisten kaupunki/liikuntatoimi

PERHEKÄTKÖILY 15.4 – 30.5.2021, KÄTKÖJEN HAKUAIKAA PIDENNETTY 2 VIIKOLLA!

Ikaalisiin on piilotettu yhteensä 10 kätköä. Voitte etsiä niistä yhden tai halutessanne vaikkapa kaikki. Koordinaattien, karttojen ja vihjeiden avulla voitte lähteä etsimään kätköjä kunnan alueelta. Kätköpurkeista löytyy kirjoitetut liikuntaan ja luontoon liittyvät koodisanat. Muistattehan piilottaa kätkön samalla tavalla seuraavia varten, kuin se oli löytäessänne sen! Kätköjen ympäristössä on aina jotain muutakin nähtävää ja koettavaa, kuten luontopolkuja tai nuotiopaikkoja. Kannattaa siis ottaa evästä mukaan ja hyödyntää kätköjen tarjoamat mahdollisuudet! Perhekätköt ovat haettavissa 15.4.-30.5. välisenä aikana. HUOM! Kätköjen sisältä löytyvissä papereissa on hakuajan pidentymisen takia väärät päivämäärät. 

Avatkaa ja halutessanne tulostakaa perhekätkölista ja kätköjen vihjeet tästä: Perhekätköt 2021 Nettisivuille

Kirjaamalla löytämänne salakoodin tai salakoodit tähän palautuslomakkeelle ja jättämällä samalla yhteystietonne, osallistutte palkintojen arvontaan: https://fi.surveymonkey.com/r/9MJRNCG

Lisätietoja kätköilystä saat Marikalta marika.salminen@ikaalinen.fi tai p. 044 730 1350. Mikäli kätkön materiaali on rikki/kelvottomaksi vaurioitunut, otathan yhteyttä Marikaan.

Järjestäjinä Ikaalisten kaupungin liikuntatoimi / Vaikuta liikunnalla-hanke ja varhaiskasvatuksen Luonto liikuttaa-hanke

Onnea matkaan!

Kätköt näyttävät tältä: 

HUOM! Kätkö nro 5. on poikkeuksellisesti pakasterasiassa, eikä alla olevassa pullossa.

Huom! Huomioittehan, että vallitsevan koronatilanteen vuoksi ette mene kätköille samanaikaisesti toisten mahdollisten osallistujaporukoiden kanssa. Mikäli kätköllä on saapuessanne toisia, odottakaa vuoroanne hyvän etäisyyden päässä. Välttäkää myös kätköjen koskettelua paljain käsin. Jos mahdollista, niin ottakaa kätköilyyn mukaan kertakäyttöhanskoja, joilla avaatte kätköt.

TENNISKURSSI

Kuva aukeaa isommaksi klikkaamalla.

MOVING MIX PÄIVÄLEIRIT

Moving Mix päiväleirit liikuntahallilla
Ma 28.6. klo 9-15 (3-4-lk.)
Ti 29.6. klo 9-15 (5-6-lk.)

Leirillä kokeillaan erilaisia voimistelu- ja akrobatialajeja, joissa vaikutteita tanssista, kilpa-aerobicistä, joukkuevoimistelusta, cheerleadingistä, freegymistä yms. Päivän aikana ollaan sisällä ja ulkona. Päivään kuuluu myös ruokaisa välipala. Aikaisempaa kokemusta lajeista ei tarvita. Ryhmä max. 12 lasta. Päiväleirit ovat Avi:n hankerahoittamaa liikunnallista nuorisotyötä ja siksi maksuttomia. Päiväleirit ohjaa Riina Halttunen. Järjestäjänä Ikaalisten kaupunki/nuorisotoimi.

Sitovat ilmoittautumiset huoltajalta viestillä tai soittamalla 040-4143177/Riina 23.6. mennessä. Ilmoittautuessa ilmoita mahdolliset ruoka-aineallergiat ja leirin kannalta oleelliset sairaudet. Lisätietoja Riinalta.

VIIKKO 26

Keskiviikkona 30.6. kello 12.15 mahdollista tulla Rahkolan kesään tutustumaan liikuntapalveluihin ja mittaamaan puristusvoima.

VIIKKO 25

Kuva aukeaa isommaksi klikkaamalla.

VIIKKO 24

VIIKKO 23 LIIKUNTAPALVELUISSA

Torstaina tietenkin myös senioreiden hyvän olon aamujumppa, se unohtui listasta!

Kuva aukeaa isommaksi klikkaamalla.

VIIKKO 21/22

Kuva aukeaa isommaksi klikkaamalla.

Pyöräilysuunnistuksen voittajat on arvottu! Pääpalkinto oli lahjakortti pyörähuoltoon IS-tarvikkeelle ja 2 pienempää liikunnallista tuotepalkintoa. Tänä vuonna arpaonni suosi Päiviä, Emmaa ja Amandaa. Kiitoksia kaikille osallistuneille!

SUP-KOKEILU TOIVOLANSAARESSA

SUP-kokeilu Toivolansaaressa ti 22.6. kello 17-20

Tule kokeilemaan SUP-lautailua ohjatusti. Ohjaajan avulla tutustutaan suppailun alkeisiin. Kesto 30 min per ryhmä, ryhmäkoko 4 henkilöä. Hinta 10 e/per osallistuja, sisältää tarvittavat välineet. Sopii aikuisille ja lapsille, osallistumisvaatimuksena uimataito. Lisätiedot ja ennakkoilmoittautumiset Marikalle p. 044 730 1350 / marika.salminen@ikaalinen.fi 18.6. mennessä. Säävaraus, varapäivänä 29.6.
Ohjaajana Mira Rantanen.

Toivolansaaresta saa myös vuokrattua SUP-lautoja kesäkuusta alkaen! Lisätiedot vuokrauksesta löytyy nettisivuilta https://mokkiavain.fi/toivolansaari-camping/palvelut/. Liikuntatoimi on ollut mukana hankkimassa lautoja.

TREENIVINKKEJÄ S-MARKETISSA 

Kuvassa S-Markettiin ja Komppiin vietyjä jumppaohjeita

S-markettiin vietiin erilaisia ohjeita kotijumppiin 15.3.-7.7.2021.  Treenivinkkejä oli jaossa myös Kompissa 15.3.-17.6.2021. 

Jumppaohjeita on myös viety Luhalahden autohuollolle 17.6.2021.

VAPAA-AIKAPALVELUIDEN KESÄ 2021

Kuva aukeaa isommaksi klikkaamalla.

KEVÄÄN/KESÄN TAPAHTUMIA JA LIIKUNTARYHMÄT

HUOM! RYHMIIN EI TARVITSE TOISTAISEKSI ENNAKKOILMOITTAUTUA, VAAN VOIT VAIN TULLA PAIKALLE. MIKÄLI TILANNE MUUTTUU, INFOAMME SIITÄ ERIKSEEN. 

Kuva aukeaa isommaksi klikkaamalla