Skip to content

Ajankohtaista

AJANKOHTAISET TIEDOTTEET

Ikaalisten tennisseura

IKAALISTEN URHEILIJOIDEN YLEISURHEILURYHMÄT KESÄLLÄ 2022

IKAALISTEN YLEISURHEILUKENTÄLLÄ

YLEISURHEILUKERHO

 • 5 – 6-vuotiaille maanantaisin klo 16.30 – 17.20 (9.5. – 11.7.)
 • 7 – 8-vuotiaille maanantaisin klo 17.30 – 18.30 (9.5. – 11.7.)
 • Kerhossa tutustutaan yleisurheilulajeihin, leikitään ja pelaillaan
 • Hinta 40 €

YLEISURHEILUKOULU

 • 9 – 13-vuotiaille
 • 5.– 16.9.2022
 • Tiistaisin (7.6. alkaen) klo. 15.00 – 16.20, torstaisin klo 16.30 – 18.00, Perjantaisin klo 16.30 – 18.00.
 • Harjoittelemme monipuolisesti eri yleisurheilulajien tekniikkaa, nopeutta, lihaskuntoa, voimaa, kimmoisuutta ja kestävyyttä.
 • Hinta 60 €. Kerhossa on kahden viikon kesätauko, viikot ilmoitetaan myöhemmin.

VALMENNUSKOULU

 • Yli (13v) 14-vuotiaille
  Maanantaisin klo 18.30 – 20.00, Torstaisin klo.18.00 – 20.00, perjantaisin klo. 18.00 – 19.30, hinta 80€.
 • Valmennuskoulu on tarkoitettu tavoitteellisesti harjoitteleville ja aktiivisesti kilpaileville urheilijoille.

MAASTOKISAT 5-19-vuotiaille 26.4 alkaen                                             Tiistaisin (Toivolansaaressa) klo 18.00-19.00                                                 

VIIKKOKISAT 5-19-vuotiaille 7.6 alkaen
Tiistaisin klo. 18.00–20.00           

LIIKUNTALEIRI 7-13-vuotiaille 6-8.6.2022   
IU Liikuntaleiri 2022      

Tiedustelut ja ryhmiin ilmoittautumiset:

Valmennuspäällikkö Antti Mäkelä, p.043-2170390, antti.makela@ikaalinen.fi
FACEBOOK Ikaalisten Urheilijat Yleisurheilu

IKAALISTEN NOUSEVA VOIMA RY      

 

HÖNTYPELISEURAA ETSINNÄSSÄ?

Höntyspeliseuraa vailla? Liity Facebookissa ryhmään Oivaseudun harrastukset ja etsi itsellesi seuraa liikkumaan! Ryhmän ylläpitäjän kanssa on sovittu, että höntsypeliseuran etsiminen ryhmässä on sallittua ja ryhmään on tehty myös viestiketju sitä varten. Nyt kaikki liikkujat seuroissa ja yksin mukaan ryhmään! Höntsypelien harrastaminen ei vaadi ohjattua toimintaa, vaan vain aktiivisia liikkujia. 

 

LISTA NUOTIOPAIKOISTA ON JULKAISTU

Lista nuotiopaikoista on nyt julkaistu. Listalla on edelleen tyhjiä kohtia, sillä tietojen kerääminen on ollut varsinaista salapoliisityötä. Joten mikäli listassa on epäkohtia tai sinulla on lisätietoa/täydennettävää tai lisää kohteita listaan, lähetä tietosi mieluusti osoitteeseen hanna.rahikka@ikaalinen.fi. Päivitän versiota sitä mukaan, kun kommentteja tulee ja päivitetyn version tulet löytämään ainakin toistaiseksi tämän sivun alusta: https://ikaalinen.fi/…/liikuntavinkkeja-kotona-liikkumiseen/

TESTAA LIIKKUMISTOTTUMUKSESI UUDELLA SOVELLUKSELLA

UKK-instituutti on julkaissut erinomaisen helpon työkalun oman liikkumisen tarkasteluun. Testi löytyy täältä: https://ukkinstituutti.fi/ajankohtaista/uusi-verkkosovellus-liikkumistottumusten-arviointiin/. Tee testi ja mikäli huomaat, että parantamisen varaa olisi, niin varaa aikaa maksuttomaan liikuntaneuvontaan joko sähköpostilla hanna.rahikka@ikaalinen.fi tai puhelimitse 044 730 1350. Lisätietoja liikuntaneuvonnasta täältä: https://ikaalinen.fi/kulttu…/liikuntatoimi/liikuntaneuvonta/

UUSIA VÄLINEITÄ KIRJASTON LIIKUNTAVÄLINELAINAUKSEEN

Kirjaston liikuntavälinelainaukseen on viety 3 paria lumikenkiä lisää sekä kuvassa näkyvät liukualustat kotitreeniin. Uusina välineinä myös 2 aktiivisuusranneketta ja kahvallinen kuminauha-setti. Kirjaston liikuntavälinelainauksesta saa apua kotona liikkumiseen, sillä kirjastokortilla voit lainata myös liikuntavälineitä. Tarjolla on mm. kahvakuulia, kävelysauvoja, lumikenkiä, kesäisiä pihapelejä, muutama gymstick yms. Käy tutustumassa valikoimiin ja esitä toiveita, mikäli kaipaat lainaukseen lisää välineitä. 

LUONTOLIIKUNTAPAIKAT HAUSSA, KUVA AUKEAA ISOMMAKSI KLIKKAAMALLA

ANTAAKO YHDISTYKSESI, SEURASI, FIRMASI ELINTAPAOHJAUSTA AIKUISILLE?

Jotta asiakkaita osataan ohjata tarvittavien palvelujen piiriin, olemme koonneet toimijoiden yhteystietoja ja palvelujen sisältöä yhdelle välilehdelle (teemoina liikunta, ravitsemus ja uni). Mikäli yhdityksenne/seuranne/firmanne puuttuu vielä listalta tai tiedot ovat muuttuneet, ota yhteyttä.

Katso ohjeet: https://ikaalinen.fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/liikuntatoimi/elintapaohjaustarjotin/

Lisätietoja: terveysliikuntakoordinaattori p. 044 7301350

Ikaalisten kaupunki /Hyvinvointityö

 

MENNEITÄ TAPAHTUMIA:

 

 

Hiihtovuoroja ikaalilaisille

 

 

 

ILMAISET KUNTOTESTIT

Kuva aukeaa isommaksi klikkaamalla.

PYÖRÄILYSUUNNISTUS 3.5.-23.5.2021

Kuvasuunnistus on leikkimielinen ja ilmainen ympäristötuntemusta testaava tehtävä. Kaikille soveltuvassa kuvasuunnistuksessa suunnistetaan kuvien perusteella rastikohteisiin. Vähintään kuudella rastilla käyneiden kesken arvotaan palkintoja sekä yksi palkinto arvotaan erikseen kaikilla rasteilla käyneiden kesken. Rastit on merkitty punakeltaisella nauhalla.
Rasteja on 12: rastit 1-6 lyhyellä lenkillä (n. 3-4 km) ja rastit 7-12 pitkällä lenkillä (n. 15-20 km)
Rastikohteina voivat toimia julkiset tai yhteisöjen omistamat rakennukset, maisemat, teokset, puistot ym.
Reitti on tarkoitettu kierrettäväksi pyörällä, jalan tai muuten omalla lihasvoimalla.

OHJEET:
1. Hae keskusurheilukentän (Pirkantie) huoltorakennuksen seinään kiinnitetystä postilaatikosta suorituskortti
2. Kierrä haluamasi määrä rasteja ja kirjoita rastilta löytyvät kirjaimet suorituskorttiin
3. Palauta suorituskortti huoltorakennukseen seinään kiinnitettyyn lukittuun postilaatikkoon

Mikäli tarvitset apua rastien löytämisessä tai halut lisätietoa kuvasuunnistuksesta, voit laittaa sähköpostia osoitteeseen marika.salminen@ikaalinen.fi. Suorituskortin voi viedä välissä kotiin ja jatkaa kierrosta toisena päivänä.

Järjestäjänä Ikaalisten kaupunki/liikuntatoimi

PERHEKÄTKÖILY 15.4 – 30.5.2021, KÄTKÖJEN HAKUAIKAA PIDENNETTY 2 VIIKOLLA!

Ikaalisiin on piilotettu yhteensä 10 kätköä. Voitte etsiä niistä yhden tai halutessanne vaikkapa kaikki. Koordinaattien, karttojen ja vihjeiden avulla voitte lähteä etsimään kätköjä kunnan alueelta. Kätköpurkeista löytyy kirjoitetut liikuntaan ja luontoon liittyvät koodisanat. Muistattehan piilottaa kätkön samalla tavalla seuraavia varten, kuin se oli löytäessänne sen! Kätköjen ympäristössä on aina jotain muutakin nähtävää ja koettavaa, kuten luontopolkuja tai nuotiopaikkoja. Kannattaa siis ottaa evästä mukaan ja hyödyntää kätköjen tarjoamat mahdollisuudet! Perhekätköt ovat haettavissa 15.4.-30.5. välisenä aikana. HUOM! Kätköjen sisältä löytyvissä papereissa on hakuajan pidentymisen takia väärät päivämäärät. 

Avatkaa ja halutessanne tulostakaa perhekätkölista ja kätköjen vihjeet tästä: Perhekätköt 2021 Nettisivuille

Kirjaamalla löytämänne salakoodin tai salakoodit tähän palautuslomakkeelle ja jättämällä samalla yhteystietonne, osallistutte palkintojen arvontaan: https://fi.surveymonkey.com/r/9MJRNCG

Lisätietoja kätköilystä saat Marikalta marika.salminen@ikaalinen.fi tai p. 044 730 1350. Mikäli kätkön materiaali on rikki/kelvottomaksi vaurioitunut, otathan yhteyttä Marikaan.

Järjestäjinä Ikaalisten kaupungin liikuntatoimi / Vaikuta liikunnalla-hanke ja varhaiskasvatuksen Luonto liikuttaa-hanke

Onnea matkaan!

Kätköt näyttävät tältä: 

HUOM! Kätkö nro 5. on poikkeuksellisesti pakasterasiassa, eikä alla olevassa pullossa.

Huom! Huomioittehan, että vallitsevan koronatilanteen vuoksi ette mene kätköille samanaikaisesti toisten mahdollisten osallistujaporukoiden kanssa. Mikäli kätköllä on saapuessanne toisia, odottakaa vuoroanne hyvän etäisyyden päässä. Välttäkää myös kätköjen koskettelua paljain käsin. Jos mahdollista, niin ottakaa kätköilyyn mukaan kertakäyttöhanskoja, joilla avaatte kätköt.

TENNISKURSSI

Kuva aukeaa isommaksi klikkaamalla.

MOVING MIX PÄIVÄLEIRIT

Moving Mix päiväleirit liikuntahallilla
Ma 28.6. klo 9-15 (3-4-lk.)
Ti 29.6. klo 9-15 (5-6-lk.)

Leirillä kokeillaan erilaisia voimistelu- ja akrobatialajeja, joissa vaikutteita tanssista, kilpa-aerobicistä, joukkuevoimistelusta, cheerleadingistä, freegymistä yms. Päivän aikana ollaan sisällä ja ulkona. Päivään kuuluu myös ruokaisa välipala. Aikaisempaa kokemusta lajeista ei tarvita. Ryhmä max. 12 lasta. Päiväleirit ovat Avi:n hankerahoittamaa liikunnallista nuorisotyötä ja siksi maksuttomia. Päiväleirit ohjaa Riina Halttunen. Järjestäjänä Ikaalisten kaupunki/nuorisotoimi.

Sitovat ilmoittautumiset huoltajalta viestillä tai soittamalla 040-4143177/Riina 23.6. mennessä. Ilmoittautuessa ilmoita mahdolliset ruoka-aineallergiat ja leirin kannalta oleelliset sairaudet. Lisätietoja Riinalta.

VIIKKO 26

Keskiviikkona 30.6. kello 12.15 mahdollista tulla Rahkolan kesään tutustumaan liikuntapalveluihin ja mittaamaan puristusvoima.

VIIKKO 25

Kuva aukeaa isommaksi klikkaamalla.

VIIKKO 24

VIIKKO 23 LIIKUNTAPALVELUISSA

Torstaina tietenkin myös senioreiden hyvän olon aamujumppa, se unohtui listasta!

Kuva aukeaa isommaksi klikkaamalla.

VIIKKO 21/22

Kuva aukeaa isommaksi klikkaamalla.

Pyöräilysuunnistuksen voittajat on arvottu! Pääpalkinto oli lahjakortti pyörähuoltoon IS-tarvikkeelle ja 2 pienempää liikunnallista tuotepalkintoa. Tänä vuonna arpaonni suosi Päiviä, Emmaa ja Amandaa. Kiitoksia kaikille osallistuneille!

SUP-KOKEILU TOIVOLANSAARESSA

SUP-kokeilu Toivolansaaressa ti 22.6. kello 17-20

Tule kokeilemaan SUP-lautailua ohjatusti. Ohjaajan avulla tutustutaan suppailun alkeisiin. Kesto 30 min per ryhmä, ryhmäkoko 4 henkilöä. Hinta 10 e/per osallistuja, sisältää tarvittavat välineet. Sopii aikuisille ja lapsille, osallistumisvaatimuksena uimataito. Lisätiedot ja ennakkoilmoittautumiset Marikalle p. 044 730 1350 / marika.salminen@ikaalinen.fi 18.6. mennessä. Säävaraus, varapäivänä 29.6.
Ohjaajana Mira Rantanen.

Toivolansaaresta saa myös vuokrattua SUP-lautoja kesäkuusta alkaen! Lisätiedot vuokrauksesta löytyy nettisivuilta https://mokkiavain.fi/toivolansaari-camping/palvelut/. Liikuntatoimi on ollut mukana hankkimassa lautoja.

TREENIVINKKEJÄ S-MARKETISSA 

Kuvassa S-Markettiin ja Komppiin vietyjä jumppaohjeita

S-markettiin vietiin erilaisia ohjeita kotijumppiin 15.3.-7.7.2021.  Treenivinkkejä oli jaossa myös Kompissa 15.3.-17.6.2021. 

Jumppaohjeita on myös viety Luhalahden autohuollolle 17.6.2021.

VAPAA-AIKAPALVELUIDEN KESÄ 2021

Kuva aukeaa isommaksi klikkaamalla.

KEVÄÄN/KESÄN TAPAHTUMIA JA LIIKUNTARYHMÄT

HUOM! RYHMIIN EI TARVITSE TOISTAISEKSI ENNAKKOILMOITTAUTUA, VAAN VOIT VAIN TULLA PAIKALLE. MIKÄLI TILANNE MUUTTUU, INFOAMME SIITÄ ERIKSEEN. 

Kuva aukeaa isommaksi klikkaamalla