Skip to content

Ajankohtaista

AJANKOHTAISET KORONARAJOITUKSET 

Liikuntahalli on toistaiseksi suljettuna. Ulkona tapahtuva ryhmäliikuntakausi kestää huhtikuusta heinäkuuhun.  Liikuntaneuvonta jatkuu etänä. Tiedotamme mahdollisista muutoksista. Lisätietoa rajotuksista: https://ikaalinen.fi/sosiaali-ja-terveyspalvelut/korona-tiedotus/

UNELMIEN LIIKUNTAPÄIVÄ 10.5.2021

Kuva aukeaa isommaksi klikkaamalla.

Unelmien liikuntapäivä kannustaa liikkeelle!
Epävarmuus leimaa tällä hetkellä kaikkea toimintaa. Se on kuitenkin varmaa, että Unelmien liikuntapäivää vietetään myös tänä vuonna 10.5. – jo kuudetta kertaa! Varmaa on myös se, että liikkuminen kannattaa aina, ja se on mahdollista monin eri tavoin myös poikkeusoloissa.

Korona-tilanteen jatkuessa varsinaisia tapahtumia ei tänä vuonna järjestetä, mutta voimme silti liikkua vastuullisesti. Unelmien liikuntapäivä on kaikenlaisen liikkumisen päivä, johon kuka tahansa voi osallistua. Päivän motto on sama kuin aina ennenkin: kaikki tavat liikkua ovat hyviä. Unelmien liikuntapäivä toteutetaan viime vuoden tapaan sosiaalisessa mediassa. Tehdään se tälläkin kertaa yhdessä ja vastuullisesti. Kannustetaan muita, jaetaan hyväksi koettuja tapoja liikkua ja haastetaan yhdessä koko Suomi liikkumaan!

#unelmienliikuntapäivä 10.5.
Jokainen voi osallistua Unelmien liikuntapäivään. Päivä tarjoaa mahdollisuuden liikkua yhdessä, vaikka olisimmekin vastuullisesti erillään. Jaa oma liikkumisesi somessa tunnisteella #unelmienliikuntapäivä ja haasta kaverisi mukaan!

Näin helppoa se on:

Miten sinä liikut Unelmien liikuntapäivänä? Kerro se muille nappaamalla kuva omasta liikuntahetkestäsi 10.5.!
Jaa kuvasi Instagramissa, Facebookissa tai Twitterissä tunnisteella #unelmienliikuntapäivä. Lisäämällä omia tunnisteita voit osoittaa tukesi seurallesi tai muulle yhteisöllesi.
Voit myös haastaa kaverin mukaan tägäämällä! Kuka erityisesti tarvitsisi kannustusta tai inspiraatiota? Muista nauttia liikkumisen ilosta!

Löydät ideoita ja inspiraatiota liikkumiseen Unelmien liikuntapäivän sivuilta: https://www.unelmienliikuntapaiva.fi/inspiraatio/

PYÖRÄILYSUUNNISTUS 3.5.-23.5.2021

Kuvasuunnistus on leikkimielinen ja ilmainen ympäristötuntemusta testaava tehtävä. Kaikille soveltuvassa kuvasuunnistuksessa suunnistetaan kuvien perusteella rastikohteisiin. Vähintään kuudella rastilla käyneiden kesken arvotaan palkintoja sekä yksi palkinto arvotaan erikseen kaikilla rasteilla käyneiden kesken. Rastit on merkitty punakeltaisella nauhalla.
Rasteja on 12: rastit 1-6 lyhyellä lenkillä (n. 3-4 km) ja rastit 7-12 pitkällä lenkillä (n. 15-20 km)
Rastikohteina voivat toimia julkiset tai yhteisöjen omistamat rakennukset, maisemat, teokset, puistot ym.
Reitti on tarkoitettu kierrettäväksi pyörällä, jalan tai muuten omalla lihasvoimalla.

OHJEET:
1. Hae keskusurheilukentän (Pirkantie) huoltorakennuksen seinään kiinnitetystä postilaatikosta suorituskortti
2. Kierrä haluamasi määrä rasteja ja kirjoita rastilta löytyvät kirjaimet suorituskorttiin
3. Palauta suorituskortti huoltorakennukseen seinään kiinnitettyyn lukittuun postilaatikkoon

Mikäli tarvitset apua rastien löytämisessä tai halut lisätietoa kuvasuunnistuksesta, voit laittaa sähköpostia osoitteeseen marika.salminen@ikaalinen.fi. Suorituskortin voi viedä välissä kotiin ja jatkaa kierrosta toisena päivänä.

Järjestäjänä Ikaalisten kaupunki/liikuntatoimi

KEVÄÄN/KESÄN TAPAHTUMIA JA LIIKUNTARYHMÄT

Kuva aukeaa isommaksi klikkaamalla

KÄVELYKILOMETRIKISA JA POLKUPYÖRÄILYKISA

Liity Ikaalisten tiimiin kävelemään tai pyöräilemään! Vai teettekö kaveriporukalle tai perheelle oman joukkueen?
 
Kävely:
Joukkueen nimi: Ikaalinen
Osallistumiskoodi: ikaalinenliikkuu
 
Pyöräily:
Joukkueen nimi: Ikaalinen-liikkuu
Osallistumiskoodi: Ikaalinen
 
Mistä kisoisssa on kyse?
Kilometrikisa on niin yksilöille kuin joukkueille suunnattu leikkimielinen kilpailu, jossa osallistujat kirjaavat kävely- tai pyöräilykilometrejään ja/tai -minuuttejaan ylös ja kartuttavat omaa tai oman joukkueensa kilometri- ja/tai minuuttisaldoa kisan aukiolon ajan. Lisätiedot ja ohjeet löytyvät linkkien takaa. 
Kuva aukeaa isommaksi klikkaamalla.

OHJATUT KÄVELYLENKIT JATKUVAT

Ohjatut kävelylenkit jatkuvat tauon jälkeen, ensimmäinen lenkki on 18.4. Katso lisätiedot ja ohjeet kohdasta liikuntatarjotin -> ohjatut kävelyryhmät. 

PERHEKÄTKÖILY 15.4 – 16.5.2021

Ikaalisiin on piilotettu yhteensä 10 kätköä. Voitte etsiä niistä yhden tai halutessanne vaikkapa kaikki. Koordinaattien, karttojen ja vihjeiden avulla voitte lähteä etsimään kätköjä kunnan alueelta. Kätköpurkeista löytyy kirjoitetut liikuntaan ja luontoon liittyvät koodisanat. Muistattehan piilottaa kätkön samalla tavalla seuraavia varten, kuin se oli löytäessänne sen! Kätköjen ympäristössä on aina jotain muutakin nähtävää ja koettavaa, kuten luontopolkuja tai nuotiopaikkoja. Kannattaa siis ottaa evästä mukaan ja hyödyntää kätköjen tarjoamat mahdollisuudet! Perhekätköt ovat haettavissa 15.4.-16.5. välisenä aikana.

Avatkaa ja halutessanne tulostakaa perhekätkölista ja kätköjen vihjeet tästä: Perhekätköt 2021 Nettisivuille

Kirjaamalla löytämänne salakoodin tai salakoodit tähän palautuslomakkeelle ja jättämällä samalla yhteystietonne, osallistutte palkintojen arvontaan: https://fi.surveymonkey.com/r/9MJRNCG

Lisätietoja kätköilystä saat Marikalta marika.salminen@ikaalinen.fi tai p. 044 730 1350. Mikäli kätkön materiaali on rikki/kelvottomaksi vaurioitunut, otathan yhteyttä Marikaan.

Järjestäjinä Ikaalisten kaupungin liikuntatoimi / Vaikuta liikunnalla-hanke ja varhaiskasvatuksen Luonto liikuttaa-hanke

Onnea matkaan!

Kätköt näyttävät tältä:

Huom! Huomioittehan, että vallitsevan koronatilanteen vuoksi ette mene kätköille samanaikaisesti toisten mahdollisten osallistujaporukoiden kanssa. Mikäli kätköllä on saapuessanne toisia, odottakaa vuoroanne hyvän etäisyyden päässä. Välttäkää myös kätköjen koskettelua paljain käsin. Jos mahdollista, niin ottakaa kätköilyyn mukaan kertakäyttöhanskoja, joilla avaatte kätköt.

SATA-HÄME-RASTIT OMATOIMIRASTEINA

Sata-Häme-rastit toteutetaan tänäkin vuonna omatoimirasteina. Kalenterin linkki: https://www.rastilippu.fi/…/a5acb2d5-9e3c-1c5-80db… Ensimmäiset omatoimirastit starttaavat 21.4.2021 Lintuharjun maastoissa.

LISTA NUOTIOPAIKOISTA ON JULKAISTU

Lista nuotiopaikoista on nyt julkaistu. Listalla on edelleen tyhjiä kohtia, sillä tietojen kerääminen on ollut varsinaista salapoliisityötä. Joten mikäli listassa on epäkohtia tai sinulla on lisätietoa/täydennettävää tai lisää kohteita listaan, lähetä tietosi mieluusti osoitteeseen marika.salminen@ikaalinen.fi. Päivitän versiota sitä mukaan, kun kommentteja tulee ja päivitetyn version tulet löytämään ainakin toistaiseksi tämän sivun alusta: https://ikaalinen.fi/…/liikuntavinkkeja-kotona-liikkumiseen/

TREENIVINKKEJÄ S-MARKETISSA JA KOMPIN MATKAILUINFOSSA

Kuvassa S-Markettiin ja Komppiin vietyjä jumppaohjeita

S-markettiin ja Komppiin on viety erilaisia ohjeita kotijumppiin. Käy ottamassa kotiin tai vie tutulle ikäihmiselle. 

TESTAA LIIKKUMISTOTTUMUKSESI UUDELLA SOVELLUKSELLA

UKK-instituutti on julkaissut erinomaisen helpon työkalun oman liikkumisen tarkasteluun. Testi löytyy täältä: https://ukkinstituutti.fi/ajankohtaista/uusi-verkkosovellus-liikkumistottumusten-arviointiin/. Tee testi ja mikäli huomaat, että parantamisen varaa olisi, niin varaa aikaa maksuttomaan liikuntaneuvontaan joko sähköpostilla marika.salminen@ikaalinen.fi tai puhelimitse 044 730 1350. Lisätietoja liikuntaneuvonnasta täältä: https://ikaalinen.fi/kulttu…/liikuntatoimi/liikuntaneuvonta/

UUSIA VÄLINEITÄ KIRJASTON LIIKUNTAVÄLINELAINAUKSEEN

Kirjaston liikuntavälinelainaukseen on viety 3 paria lumikenkiä lisää sekä kuvassa näkyvät liukualustat kotitreeniin. Uusina välineinä myös 2 aktiivisuusranneketta ja kahvallinen kuminauha-setti. Kirjaston liikuntavälinelainauksesta saa apua kotona liikkumiseen, sillä kirjastokortilla voit lainata myös liikuntavälineitä. Tarjolla on mm. kahvakuulia, kävelysauvoja, lumikenkiä, kesäisiä pihapelejä, muutama gymstick yms. Käy tutustumassa valikoimiin ja esitä toiveita, mikäli kaipaat lainaukseen lisää välineitä. 

LUONTOLIIKUNTAPAIKAT HAUSSA, KUVA AUKEAA ISOMMAKSI KLIKKAAMALLA

ANTAAKO YHDISTYKSESI, SEURASI, FIRMASI ELINTAPAOHJAUSTA AIKUISILLE?

Jotta asiakkaita osataan ohjata tarvittavien palvelujen piiriin, olemme koonneet toimijoiden yhteystietoja ja palvelujen sisältöä yhdelle välilehdelle (teemoina liikunta, ravitsemus ja uni). Mikäli yhdityksenne/seuranne/firmanne puuttuu vielä listalta tai tiedot ovat muuttuneet, ota yhteyttä.

Katso ohjeet: https://ikaalinen.fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/liikuntatoimi/elintapaohjaustarjotin/

Lisätietoja: terveysliikuntakoordinaattori Marika Salminen p. 044 7301350

Ikaalisten kaupunki /Hyvinvointityö