Skip to content

Työllisyyden kuntakokeilu

 


Työllisyyden kuntakokeilun logo.Työllisyyden kuntakokeilut

Ikaalisten kaupunki on mukana Pirkanmaan työllisyyden kuntakokeilussa, jossa osa Ikaalisten työttömistä työnhakijoista siirtyy TE-toimistosta oman kotikunnan asiakkaiksi.

Kokeilussa Ikaalisten kaupungin Työllisyyspalvelut vastaa kokeilulain mukaisesti siirtyvistä TE-palveluista Ikaalislaisille kokeilun kohderyhmän asiakkaille.

Kokeilu käynnistyi maaliskuussa 2021 ja jatkuu joulukuuhun  2024

 

Koskeeko tämä minua?

Työllisyyden kuntakokeilun asiakkaita ovat työttömät työnhakijat, työllistettynä olevat ja työllistymistä edistävissä palveluissa olevat työnhakijat, joiden kotikunta on Ikaalinen, ja jotka:

  • eivät ole oikeutettuja ansiopäivärahaan
  • ovat alle 30-vuotiaita, maahanmuuttajia tai vieraskielisiä henkilöitä.

Kotoutumisajalla olevien maahanmuuttajien palvelusta vastaa keskitetysti Pirkanmaan kokeilualueella Tampereen kansainvälisen osaamisen palvelut.
Kotoutumisajan päättäneet maahanmuuttajat ja muut vieraskieliset asioivat Ikaalisten kaupungin Työllisyyspalveluissa.

 

Asiakkaille ilmoitetaan henkilökohtaisesti

  • Työllisyyden kuntakokeiluun siirtyminen tapahtuu automaattisesti eikä asiakkaiden tarvitse tämän vuoksi ottaa yhteyttä alueen TE-toimistoon tai kokeilukuntaan. Sinuun ollaan siis yhteydessä henkilökohtaisesti!
  • Kokeilun aikana uusi työnhakija ilmoittautuu edelleen normaalisti Pirkanmaan TE-toimistoon. Käytössä on Oma asiointi -palvelu. TE-toimisto ohjaa kokeilun piiriin kuuluvat asiakkaat kunnan asiakkaiksi.
  • Kokeilussa asiakas saa hänelle nimetyn OMA-valmentajan. Hän tukee työnhaussa ja neuvoo työttömyyteen liittyvissä viranomaisasioissa. Oma-valmentaja koordinoi asiakkaalle yhdessä hänen kanssaan yksilöllisen polun kohti työtä, koulutusta tai muita palveluja.

Lue lisää
Pirkanmaan työllisyyden kuntakokeilun verkkosivut


Yhteystiedot

Ikaalisten kaupungin Työllisyyspalvelut

Yhteystiedot:
Uusi osoite 5.9.2022 alkaen Vanha Tampereentie 15-17
39500 Ikaalinen
044 7301499
kuntakokeilu@ikaalinen.fi

Palvelemme ajanvarauksella:
ma-pe, kello 9.00 – 15.00 

Huom. Palkkatuki-, työkokeilu- ja starttirahahakemusten käsittelyaika 10 arkipäivää

 

Mitä työllisyyden kuntakokeilulla tavoitellaan?

Työllisyyden kuntakokeilujen tavoitteena on nykyistä tehokkaammin edistää työttömien työnhakijoiden työllistymistä ja koulutukseen ohjautumista ja tuoda uusia ratkaisuja osaavan työvoiman saatavuuteen. Kokeilujen tarkoituksena on parantaa erityisesti pidempään työttömänä olleiden ja heikossa työmarkkina-asemassa olevien pääsyä työmarkkinoille.

Työllisyyden kuntakokeilut alkavat 1.3.2021 ja kestävät 31.12.2024 saakka. Kokeilut perustuvat eduskunnan hyväksymään lakiin työllisyyden edistämisen kuntakokeilusta.

Pirkanmaalta kokeilussa on mukana 22 kuntaa ja ne muodostavat yhdessä oman kokeilualueen. Kokeilun alkaessa Pirkanmaan TE-toimistosta siirtyy yhteensä noin 30 000 asiakasta kokeilualueen kuntiin.